Pomôžete mi s daňovým priznaním?
Potrebovala by som danove priznanie urobit.vie mi s tym niekto pomoct?dakujem
@maminuska prosím cituj mi ten zákon.... Mám štátnu skúšku z účtovníctva aj certifikát. Podnikala som. Keď sa mi narodilo babo a mala som statnice, najala som si uctovnicku. Lebo som mala iné povinnosti. Spravili sme zmluvu v ktorej je povinná mi vypracovať aj daňové. A samozrejme je tam aj podpísaná a sama ho podávala na daňovom!
@lusinda3 to že má niekto splnomocnenie , ťa nijak nezbavuje zodpovednosti teba ako platiteľa dane.
Ak daňový úrad vyrúbi pokutu , komu ju vyrúbi ? Tebe alebo tvojmu splnomocnenému zástupcovi ?
No tebe . Koho bude doťahovať na daňových kontrolách...no teba , na koho podá trestné oznámenie za neodvedenie dane ..no na teba , nie na tvoju účtovníčku ..
@lusinda3 Neviem na co tie otazniky. Ked sa podpisala pod tvoje DP tak musi byt tvojim zakonnym zastupcom,mat splnomocnenie....To by si so statnou skuskou a certifikatom z uctovnictva mala vediet. A neviem na co sa tu tym ohanas-dost trapne. Niekto ma aj vysoku skolu a vie o uctovnych a danovych zakonoch holy prd.😉
..a aj tak sa v mnohych veciach nechytam a castokrat aj tu ziram...
@lusinda3 Ja ta nikde neurazam! Napisala som len co je pravda. A to s tym splnomocnenim som si nevsimla....
A asi mas malo prace ked stihas este citat kde som co napisala😁
A ja o tom evidentne nic neviem?! 😁😁😁 Mile....Mam pomaly 20 rocnu prax v odbore. Ale urcite o tom nic neviem...
@lusinda3 No, dala som si tu namahu a precitala som si znovu tvoje komenty-no a nikde nepises,ze mala splmomocnenie-to len pre poriadok.
A ty sa staraj tiez sama o seba,ja nikde nikoho neurazam....len diskutujem ak viem poradim..
A co sa tyka tvojej mudrej rady-no,zakladatelka uz poradene dostala a s dvoma dokladmi o prijme si poradi a spravne vypise DP v dnesnej dobe aj priemerne inteligentny a logicky uvazujuci clovek a nepotrebuje na to ani certifikat z uctovnictva.
A keby islo o to,ze ma urazi nejaka anonymna osoba-tak si s tym zacala ty,ze tomu evidentne nerozumiem....

@lusinda3 zo zákona si zodpovedná ty a len ty za podané daňové priznanie. Nikto iný . Ak si ho dáš vypracovať niekomu tretiemu a ten tretí ti ho vypracuje zle a ty nemáš s ním podpísanú žiadnu zmluvu , môžeš si ísť tak akurát labu lízať . Zvlášť ak je to účtovníčka.
U daňový ch poradcov je to troška iné , ale aj tam musíš mať podpísanú zmluvu .