icon

Pomôžete mi s daňovým priznaním?

fatamorgana1
23. jan 2017

Potrebovala by som danove priznanie urobit.vie mi s tym niekto pomoct?dakujem

majusqa77
24. jan 2017

@maminuska @evittam ja vas obdivujem 🙂 ale je fakt, ze uz davno tu nebol nejaky expert na ucto 🙂

fatamorgana1
autor
24. jan 2017

Ja som potrebovala len pomoct s vypracovanim danoveho a nakoniec sa tu este pobijete.☹

lusinda3
24. jan 2017

@maminuska občianske. Nie, vyzvem ju písomne s potrebnými dokladmi.

maminuska
24. jan 2017

@lusinda3 najvyšší stupeň certifikácie je číslo 3.

majusqa77
24. jan 2017

@fatamorgana1 z toho si nic nerob 🙂 to sa tu sem-tam stava 🙂)

majusqa77
24. jan 2017

@maminuska uau, si dobra 🙂 mne sa tiazilo tu 3ku dokoncit :P

maminuska
24. jan 2017

@lusinda3 no občianske právo je civilné právo . Vyzveš ju a ona povie nie a udá dôvody.
Zas skončíš na súde a tieto spory sa môžu ťahať roky.

maminuska
24. jan 2017

@majusqa77 ja mám dvojku , na trojku som sa už vyprdla ...len som písala čo všetko môže byť vyššie vzdelanie ako štátnice na VS a certifikát .

majusqa77
24. jan 2017

@maminuska hm, vidis, ja teraz rozmyslam, ze sak ja mam aj statnicu z ucta :D

majusqa77
24. jan 2017

ale aj tak. teoria je od praxe tak strasne daleko. a bohuzial, vela ludi prave so vsetkymi statnicami, certifikatmi a neviem cim si to neuvedomuje a potom sa tu takto dotahujeme na sprostostiach...

evittam
24. jan 2017

@majusqa77 Pekne si to zhrnula....😉

lusinda3
24. jan 2017

@majusqa77 to som fakt nechcela. Chcela som reagovať hlavne na príspevok, že sa mi žiadna účtovníčka pod ucto nepodpíše, čo vôbec nie je pravda. Jediná som ponúkla pomoc a obráti sa to proti mne..

evittam
24. jan 2017

@lusinda3 Nemas odpoved...😁😁😁

evittam
24. jan 2017

@lusinda3 A nie si jedina,ktora tu ponukla pomoc....

maminuska
24. jan 2017

@majusqa77 ja sa skôr zamýšľam nad znalosťami niektorých dám ktoré majú odvahu vôbec vykonávať toto povolanie , potom sa mi dostávajú na stôl tak že s prepáčením " dosraté " účtovníctva a DP že niekedy si myslím že asi zle vidím .

lusinda3
24. jan 2017

@evittam ale mám. Len už nemam chuť sa s Tebou dotahovat

evittam
24. jan 2017

@maminuska Tak toto tiez poznam -ohanaju sa neviem akymi titulmi a nesedi ani po.rate saldo....

evittam
24. jan 2017

@lusinda3 To nie je o dotahovani....Ale v poriadku. To je len o tom,ze ty napises jedno a potom tvrdis,ze si to nenapisala alebo opacne. Tak skus po sebe najskor citat a potom reagovat.😉

maminuska
24. jan 2017

teraz tu napríklad na stole mám účtovníctvo , ktoré robila jedna pani , pôvodne povolaním kuchár , čašník a má rekvalifikačný kurz a hneď po tom rekvalifikačnom kurze za lacný peniaz zobrala účtovanie firmy ktorá nakupuje a predáva akcie, CP ....no čo na to povedať odvaha neskutočná 🙂.

majusqa77
24. jan 2017

@maminuska tak rekvalifikacne kurzy su kapitola sama o sebe 🙂

tajka1986
24. jan 2017

@maminuska som sa aspon pobavila 🙂

maminuska
24. jan 2017

@evittam asi pred 2 rokmi som robila rekonštrukciu účtovníctva jednej firmy , kde ju účtovala firma ktorá má na to živnosť a aj poistku , majiteľka tejto účtovnej firmy učí na VŠ účtovníctvo ..a presne ako si povedala 311 a saldo a kniha pohľadávok sa robila na odchýlky , rovnako aj 321 a ostatné saldokontné účty, majetok je OC a oprávky ani len omylom sa nestretli s HK , o opravných položkách a rezervách sa ani nechyrovalo , bum daňová kontrola a vyjadrenie k protokolu doslovne dvoma vetami ..

lusinda3
24. jan 2017

@evittam a to je konkrétne čo???

maminuska
24. jan 2017

@majusqa77 sú , len tá odvaha tých žien ma fascinuje ...
Ja som po VS začínala ako pomocná skladová účtovníčka , pekne vypisovať vtedy ešte ručne karty majetku ..vtedy som z toho bola pohoršená , dnes som za to nesmierne vďačná ..pretože ma hoc kto len tak neodrbká 🙂

lusinda3
24. jan 2017

@evittam ak naraz na obhajovanie titulom mam aj bohatú prax. Zatiaľ bez pochybenia

majusqa77
24. jan 2017

@maminuska to verim 🙂 inak ja som minule riesila s kamoskou, ze teraz uz pomaly ani nieje kde sa poriadne naucit a ziskat prax a prehlad. velke firmy - tam dostanes len uzku oblast, takze nejake prepojenie celeho ucta nehrozi a zase vela uctovnickych firiem je len o kvantite nahodenych dokladov... a male firmy chcu hotoveho cloveka, tie nemaju ani cas, ani prostriedky na to, aby si niekoho "vychovali"

maminuska
24. jan 2017

@majusqa77 ale ak sa dostaneš do kvalitnej spoločnosti , ktorá okrem účtovníctva vykonáva aj audity, daňové poradenstvo , je prepojená s právnikom naučíš sa veľmi veľa .
A ak máš trocha pokory a výdrže , určitý druh talentu , pretože aj ten je potreba tak je cesta otvorená .

majusqa77
24. jan 2017

@maminuska to ano. len do takych je zvycajne sakra problem sa dostat.. ..pripadne aby ta vobec k takym info pustili

maminuska
24. jan 2017

@lusinda3 čo je to bohatá prax ? Koľko rokov ?
Koľko máš za sebou daňových kontrol , odvolaní a súdnych sporov s finančnou správou ? Koľko si podala námietok , sťažností , dovolaní , koľko krát si otvorila už právoplatne ukončenú daňovú kontrolu ?

maminuska
24. jan 2017

@majusqa77 ale pustia ....problém sa tam dostať je , výber je tvrdý to je pravda. Ale ten kto chce, maká na sebe, vzdeláva sa má veľkú šancu .