Pomôžete mi s daňovým priznaním?
Potrebovala by som danove priznanie urobit.vie mi s tym niekto pomoct?dakujem
@lusinda3 ja ti len poviem to máš problém so sebareflexiou . Najprv tu vytiahneš vysokú školu , potom nejaký certifikát ( aký ??? ) , potom píšeš že máš bohatú prax ...keď sa ta opýtam čo všetko si teda robila ..neodpovieš mi .
Chceš konštruktívnu kritiku ..doštuduj si daňový poriadok a občiansky zákonník , nauč sa pracovať s určitými pojmami , aby si vedela kto je zodpovedný a za čo je zodpovedný .
A čo by som robila ja ..nič pracovala by som ďalej ..mám 4 deti , z toho jedno postihnuté , tri deti mám narodené počas mojej práce, jedno v marci ...nikdy by som nezverila svoju prácu do rúk iného človeka s tým že mu dám splnomocnenie , pretože klientom sa zodpovedám ja a nikto iný .
@maminuska to Ty si dostuduj. Nemam chuť na vzájomné urážky. Nebavime sa o mne. Zákon o daniach, občiansky po tvojom civilný aj obchodný poznám. Ja sa ta tiež na súkromné veci nepýtam na verejnom fóre. Ja mám tiež viac deti. A veľa povinnosti. Preto som si ju najala, aby som sa mohla venovať hlavne babu. Robila som do pôrodu. A kedy to bol niekto kto to potrebuje??? Nie Ty, nie ja? Dal by si to daňové vypísať hocikomu?? Áno zvládne to takmer každý. Daňové len z príjmov zo zamestnania určite. Ale sú ludia, ktorí si ucto a daňové aj robiť nechcú. Tak čo je zlé na mojej rade? So zmluvou a zodpovednosťou?
@fatamorgana1 no presne... ale zeny maju pravdu, ak raz podate ziadost s dokladmi byvalemu zamestnavatelovi, PISOMNE, on je povinny to urobit a ak neurobi je to na nom. On ma totiz povinnost toto za zamestnancov robit. Ak ale velmi nechces ist cestou zamestnavatela, tak podavate danove priznanie A, https://www.financnasprava.sk/sk/obcania/dane/d... a vypisujes podla koloniek... vobec to nie je zlozite, spocitava obe sumy z oboch potvrdeni. Pri kazdom suctovom riadku mas aj ktore riadky spocitat...pripadne si najdi fyzicky nejaku uctovnicku, zaklop a dohodni sa... dva papieriky to je nic. A k hadajucim sa nevyjadrujem :D
@lusinda3 chcela si konštruktívnu kritiku , dala som ti ju . Nemáš znalosti z daňového poriadku a ani občianskeho práva . Už konštruktívnejšia neviem byť a nie je to urážka, pretože keby si mala tak tu nepíšeš takéto veci .
K ostatnému ...to ako si to riešila je tvoja veci. Ja nedám plnú moc ani manželovi , max substitučnú a to robí v obdobnej brandži .
@lusinda3 nehnevaj sa, nik s tebou nebude kvoli danovemu Acku z dvoch dokladov spisovat zmluvu a neviem co... NIK. Na to nemam ani cas ani chut... vypisem im to, skontrolujem a dovidenia. Vsetci su radi. Normalny uctovnik so softwarom v takejto veci chybu neurobi :D Prepisu sa dva papiere, program si ich zrata a vytlacim. Ak je chyba v povodnych potvrdeniach to uz nei je skutocne starost uctovnika, ale mzdarky co to potvrdenie vystavila.
Zienky,nechcem zbytocne otvarat novu diskusiu tak pisem sem. Minuly rok som do 16.5. bola na md,potom a este stale som na rd,od aprila do konca oktobra,a potom zas od polovice decembra som pracovala na dohodu - 40h mesacne,chcem sa spytat mam si dat urobit danove priznanie,alebo nech si manzel uplatni nezdan.cast na manzelku,co je vyhodnejsie,alebo urobit oboje? Vobec sa v tom nevyznam,a fir.uctovnicka nie je prave ochotna komunikovat s nami. Dakujem
@petulda333 ak ti bola strhnuta nejaka dan, tak sa ti danove oplati podat. a ono nezalezi na tom kolko hodin si robila, ale kolko si zarobila. pri zdanitelnom prijme nad 1900 eur danove podavat musis
@lusinda3 pozri ja s k tomu vracať nebudem , pol diskusie sa točilo okolo tvojho tvrdenia že účtovníčka je zodpovedná . Nie je , zodpovedný je vždy platiteľ dane , ktorý mal podať DP. Akokoľvek to otočíš, potočíš vždy si tam hoci by mala aj 100 poistiek . Aj keď máš splnomocneného zástupcu , je to považované za konanie daňového subjektu . A ďalšia vec , ak nie si daňový poradca alebo právnik , nemôžeš nikoho ďalšieho splnomocniť na podávanie daňových priznaní za seba ako splnomocneného zástupcu iných daňových subjektov . Preto tá účtovníčka mohla podávať daňové priznania len za teba , za tvojich klientov u ktorých si mala plnú moc už nemohla.
Chcela si konštruktívnu kritiku .. chcela, tak som ti napísala čo si myslím . Ak by si sa nepýtala , k tvojim znalostiam by som sa nijak nevyjadrovala.
@petulda333
@fatamorgana1 ano ak treba piste mi do spravy...rada s tym.pomozem
dobry den ja by som sa chcela poradit ci si mozem poziadat o danove priznanie na materskej som od marca teras poberam rodicovsky prispevok a som stale zamestnana
@kiss999 ak potrebujete viac podrobnejšie vysvetliť, kludne mi môžete do správy napísať.

@maminuska teraz sa chvális Ty? Cca 13 rokov. Možno nie tak bohatú ako Ty ale čo riešime? Čo sa Ti nepaci na mojom príspevku? Keby si si hľadala uctovnicku, jasne, že ju nepotrebujes. Ale keby si ju potrebovala riešila by si to bez zmluvy a zodpovednosti? Mám rada konštruktívnu kritiku. Tak daj názor, ako by si postupovala. Rada sa poučim, ak som napísala niečo zlé.