Poradí mi niekto ohľadom hypotéky?

zuuzika
18. nov 2013

Sme manzelia,manzel ma na seba hypoteku este pred manzelstvom uzavretu a bude splacat este cca 10rokov. Je mozne ze by nam dali aj na mna ked uz jednu mame? Moj cisty prijem cca 900e plus rodicak a mame 2 deti. Chcela by som na cca 50000e.
Dakujem za odpovede.

ariesi
18. nov 2013

kedze ste manzelia, uz by to bola vasa spolocna hypoteka, neda sa uz mat iby tvoju hypo. posudzovat bude banka prijem vas oboch,samozrejme aj vydavky. podla toho, ci je co zalozit a vasej bonity by te mohli dostat spolocnu hypo. kazda banka ma trochu ine podmienky, treba ich len obehat.

eeffka
18. nov 2013

@zuuzika sama hypoteku ako manzelka nedostanes, mozes ziadat manzel bude spoludlznik ale "jeho" hypo sa vam bude zaratavat do vydajov, preco si nenavysite povodnu hypo? teda vychadzam z predpokladu ze sa nerozvadzate

zuuzika
autor
18. nov 2013

@eeffka Manzel tam ma dost vysoke uroky,a to navysenie co znamena? fakt sa v tom nevyznam...

valentyne
18. nov 2013

@zuuzika mozete tu staru hypo vyplatit novym lepsim a zaroven si vziat aj na iny ucel.
ale ak ju chces sama, zuzte si BSM...

eeffka
18. nov 2013

@zuuzika co je vysoky urok? my sme teraz na 3,8 a sa mi zda vela 🙂 navysenie je ze my mame napr hypo uz len 8000e ale zalozeny byt za 65tis tak by nam kludne tuto prerobili +dalsich 40tis
hypo sa da predsacne splatit, vyplatit hypo novou hypotekou...da sa robit vselico 🙂
ja len nechapem naco je tebe specialne hypoteka ( akoze bez muza)

bets
19. nov 2013

@zuuzika my sme mali tri hypouvery v dvoch roznych bankach, banka s tym nema najmensi problem, pokial je dostatocna bonita klienta, dostatocna hodnota zalozenych nehnuetlnosti, dostatocny prijem,. ale jedna nehnutelnost nemoze byt zalozena v prospech dvoch bank.
je jedno ktory s manzelov o uver ziada a ci uz ma nejaky iny uver, pokial manzelia maju BSM vzdy obaja figuruju na zmluve ako dlznik a spoludlznik.
Pokial mate vysoky urok alebo moznost zalozit len jednu tu istu nehnutelnost, mozete zobrat jeden vacsi uver v hocijakej banke a vyplatit z neho ten stary. len si pozrite podmienky predcasneho splacania stareho uveru, ak mate fixaciu, tak ak to neponahla pockat do dna vyrocia fixacie, lebo inak sa plati sankcny urok, co je celkom dost.

nercia
19. nov 2013

u nás vo Wustenrote by nemal byť problém... si bonitná a aj ked manžel má hypotéku tak sa dá refinancovať a mali by ste jednu hypoteku s pevnými splatkami (ktoré vieš dopredu lebo v bankách netušíš čo bude o 5 rokov- u nás vieš dopredu) a + u nás môžeš dávať mimoriadne vklady kedykolvek bez poplatku a dokonca aj splatiť uver bez poplatku. To je naša veľká výhoda oproti konkurencii. Skús isť do pobočky Wustenrotu v tvojom meste a ti všetko vysvetlia dopodrobna

d.a.n.k.a
20. nov 2013

@zuuzika ako už písali kočky, pri novej hypotéke sa bude brať do úvahy Váš aj manželov príjem, rovnako aj spoločné výdavky (čiže aj splátka terajšej manželovej hypotéky). Viem Vám s tým pomôcť, je viacero možností ako sa to dá vyriešiť. Pokojne sa ozvite 🙂

mirkanova
29. nov 2013

chcelq by som sa spyatat v banke nam hovorili ze mqme predschvaleny uver....len nejqk nemam cas sa tam zastavit...neviete niekto poradit ake dokumenty mi bude ttebq aby nqm ho schvalili?dakujeem

matt8
3. dec 2013

@zuuzika Som finančný expert a rád Vám s tým pomôžem. Spolupracujem s viacerými bankami pre viac info správa. Prajem pekný deň. 🙂

matt8
3. dec 2013

@mirkanova Väčšinou len občiansky ak ide o predschálený úver 🙂

mirkanova
3. dec 2013

@matt8 dakujeeeeem

1ema1
3. dec 2013

Zuuzika možem vedieť či ste si už svoju situaciu už vyriešili ? dajte my vedieť rada vam pomožem

lemata
7. jan 2014

@mirkanova Dobrý deň, pred schválený úver znamená, že ak má klient v banke na svojom osobnom účte stáli príjem t.z., že každý mesiac mu tam príde výplata, tak má v banke predschválený úver, ktorý máte na svojom účte tak do 10 -tich minút. Sú to povečšine nižšie sumy tak do 5.000 eur.

mirkanova
7. jan 2014

@lemata dakujeeem.krasne za informaciuuu

andreah25
20. jan 2014

@lemata
@mirkanova predschválený úver môže byť pokojne aj do výšky 15tis. eur a viac, záleží od banky a záleží od výšky príjmu zasielaného na účet.
Pri štandardnom postupe je pravda, že peniaze z takého úveru vedia byť na účte do 15 minúť po podpise zmluvy, no netreba sa na to spoliehať, pretože na poskytnutie takého úveru nie je žiaden právny nárok, za druhé, tieto úvery schvaľuje bankový systém (nie človek na riziku) a ten úver je schválený bez vstupu do úverového registra, ktorý sa vykoná až po požiadaní dotyčného o tento úver a môže byť potom úver veľmi ľahko zamietnutý, alebo jeho výška znížená.
Takže nie je to na 100%, že ho aj budete mať.

lemata
20. jan 2014

@andreah25 no nič dnes nie je na 100 %. Samozrejme ak je klient zadĺžený, banka si nevie overiť príjem...tak to samozrejme zamietne. Ale predschálenie na 15 tisíc to už klient musí dosť slušne zarábať a vtedy úver nepotrebuje .)

maria252
20. jan 2014

ahoj, poslala som ti spravu 🙂

dai
20. jan 2014

@lemata ja mam predschvaleny v takej hodnote ale nezarabam tolko zeby sme uver nepotrebovali🙂

verkom
20. jan 2014

požiadaj vo viacerých bankách.... samozrejme je možné, že ju dostaneš, dokonca by si mohol manžel navýšiť hypotéku- ak nemal so splácaním problémy.... my sme tak úver dostali- ja som žiadala oba a ja som ich aj dostala s tým, že manžel je ručiteľ a spoludlžník, takže ide to..... 🙂

andreah25
20. jan 2014

@lemata to nie je pravda, ak tieto úvery totiž schvaľuje automatizovaný bankový systém, tak stačí, ak na účet chodí istý príjem a ten systém to schváli - nerozlišuje totiž, či sa jedná o mzdu, alebo sociálnu dávku, nerozlišuje ani to, či je to jeden príjem jednej osoby, alebo na účet chodí výplata muža a ženy a nebodaj ich detí.... Poznám prípady z praxe, kedy boli úvery v takýchto výškach v pohode schválené osobám, ktoré zarábali minimálnu mzdu....

simonkos
6. feb 2014

andreah25 Ahoj aj ja mám na teba jednu otázku,ak môžem. ideme si teraz vybavovať hypoteku s priateľom a zaujíma ma to, že chceli by sme si dať ohodnotiť dom ktorý ideme kupovať na nejakých 30 000, ale zaplatíme za nho iba 23 000. Ako sa to potom urobí alebo dohodne s tými peniazmi, ktoré budú navyše?..lebo chceli by sme aby nám aspon nejake ostali na dokoncenie a rekonstrukciu. Velmi pekne Ti dakujem!

maslenka47
6. feb 2014

@simonkos dom vam ohodnoti banka (prostrednictvom znalca) a nemusi to byt nutne na sumu, ktoru si predstavujes ty. Aj ked si ty zozenies znalecky posduok na 30000, banka si moze povedat, ze tvoju nehnutelnost nebude povazovat za viac, ako povedzme 20000. Navyse, banka moze vyzadovat, aby hodnota (urcena bankou) zalozenej nehnutelnosti bola vyssia, ako uver, ktory dostanes.
Hypoteky sa bezne davaju na dokoncenie a rekonstrukciu stavieb, takze s tym by ste nemali mat problem, pokial banka uzna, ze hodnota zalozenych nehnutelnosti je dostatocna na to, aby ste dostali uver, aky si predstavujes.

draik
6. feb 2014

@simonkos
Banka obvykle dá tzv. hypoúver do 70-80 % znaleckej ceny. Existuje možnosť navýšenia na 100%, ale to sa kombinuje so spotrebným úverom, ktorého úročenie je vyššie. Pri trhovej cene 30.000 bude úver štandardne 21.000.
Hovorím o úvere založenom nehnuteľnosťou, nie o klasickej hypotéke. Úroky na oboch typoch úverov sú prakticky rovnaké.

petka_7
7. feb 2014

Dobrý deň, venujem sa finančnej oblasti a vedela by som Vám v tomto pomôcť, ak by ste mali záujem, prosím kontaktujte ma na email petka.7@centrum.sk

petka_7
9. feb 2014

@zuuzika Dobry den, posobim vo financnej oblasti ak by ste este mali zaujem o tu hypoteku, kontaktujte ma prosim emailom na petka.7@centrum.sk, dakujem.

andreah25
11. feb 2014

@simonkos Dom Vám bude hodnotiť znalec, podľa trhovej hodnoty, pokojne ho môže ohodnotiť na 30tis., ale kľudne to môže byť aj menej alebo viac. Samozrejme čím vyššiu hodnotu bude mať stanovenú v ZP, tým je to k žiadosti o hypo lepšie.
Hypotéky sa bez problémov poskytujú do cca 80-85% hodnoty domu. V BA pokojne aj do 100%. Samozrejme je možné poskytnúť hypo do 100% hodnoty aj mimo BA, ale tam sa to kombinuje so spotrebným úverom (všetko je vrámci jednej zmluvy, akurát je v zmluve rozčlenené, že napr. 25tis. má úrok na hypo cca 3,5% a napr. 5tis. spotrebnej časti má úrok cca 6% a pod.)
Najskôr by bolo dobré vedieť, akú asi hodnotu ten dom má a podľa toho žiadať hypo. Účelom takej hypo bude potom kúpa a následná rekonštrukcia, kde napr. tých 23tis. eur bude vydokladovaných hneď, tzn. kúpa a zbytok na rekonštrukciu treba potom banke zdokladovať zväčša do 6 mesiacov od čerpania (dokladovanie účelu môže byť buď bločkami alebo fotkami).

simonkos
13. feb 2014

Dakujem velmi pekne!! som o nieco mudrejsia. 🙂