Poradíte ohľadom pôžičky?
Prosim mate skusenosti s pozickou (uverom) .je som na rodicovskej manzel pracuje cez agenturu s priznanym ppriemernym platom 450eur.mame jedno dieta a chceme stavat malinky domcek .pozemok uz mame a relativne aj rucitela .daju nam aspon 40 000 eur aj ked na progrrsivne splacanie?dakujem
@mau ahoj.. a ked som dostala kartu vcera to je .12.3.2013 a ako naschval prisli aby sme zaplatili šek za .....to je jedno čo ....200e tak mi nic ine neostavalo len vybrat 200e z tej kred karty ....:((( za vybratie je 5e .. takze som zkarty minula 205e....no kedze oni maju zučtovanie 17,den v mesiaci ..to znamena ze terz ??aj ked ja som tu kartu dostala len vcera?tak ako ... ci stale plati 47dni bez uroku ked ich tam do 47 vložim tak len tych 205e? alebo sa rata uz tento 17ty den to musim teraz do 17,3.2013 zaplatit?ak by som mala az na ten dalsi mesiac 17,teho tak urcite by om ich tam vložila celich teda skor ako tych 47dni .... porad prosim
@aduskatt dakujem tak to je ,
vpoho ,zo im skor vratim teda ako toho 17,4 .. a este by som sa chcela spytta ja som si dala prikatz z mojho bezneho uctu stiahnut tych 5percent ... to znamena ze tich 5percent my stiahnuz az toho 17,4.2013??? a ako mam zaplatit tych 205e?mam ist do banky a poslat si ich na tu kreditnu kartu? ja som strašna stymi otazkami že?... 🙂
@maja1104 urcite neuhradzaj skor, ako bude uzavierka, teda zaplat najskor 2.4., inak sa ti to nezarata ako splatka....ta minimalne Ti odide, aj ked zaplatis v hotovosti, lebo system nema odkial vediet, ze si platila, tých 5% ti stiahnu okolo 14.4 a splatku mozes poslat cez internetbanking, nemusis ist do banky
a ak by som zaplatila 15.4.2013 celich 205e
@maja1104 Ahoj, uzávierka je vždy prvého v mesiaci, čiže najbližšia bude 1.4. - po tomto dátume je ti vygenerovaný výpis a máš čas najneskôr do 17. dňa v mesiaci realizovať úhradu. Pokiaľ je tento deň nebankový (sobota, nedeľa, štátny sviatok), tak splatnosť je vždy posledný bankový deň pred ním. To znamená, že ak by 17. bolo v nedeľu, splatnosť by bola v piatok 15-teho (za predpokladu, že ten deň nie je štátnym sviatkom). Ak máš nastavené inkaso vo výške minimálnej splátky, tak zvyšnú sumu môžeš uhradiť priamo na pobočke vkladom, alebo cez IB. Ako variabilný symbol je potrebné uviesť posledných 10 čísel KK.
takze to mam pockat na ten vypis a az potom zaplatit?
@maja1104 keby si to uhradila skor, ako bude uzavierka, ono ti to síce zarata kredit v prospech banky za tento cyklus, ale system nebude v dnoch splatnosti evidnovat ziadnu uhradu, takze sa to bude tvarit, ako keby si nezaplatila aspon minimalnu splatku........urcite vydrz do uzavierky a zaplat to potom
dakujem vam velmi pekne obom
@kapka270600 Dobrý deň.Pracujem ako finančný poradca,spolupracujeme so všetkými bankami na Slovensku .Ponúkam Vám pomoc pri vybavovaní hypotéky a iných finančných záležitostí. 🙂 Ja za Vás obehám všetky dostupné banky,zistím podmienky poskytnutia hypotéky pre Vás a vy sa už rozhodnete sami s manželom,čo vám najviac vyhovuje.Môžete ma kontaktovať na mailovej adrese miriam 3791@gmail.com.prajem pekný deň. 🙂
@maja1104 pri kreditnych kartach funguje istu dobu bezurocne obdobie, kolko je to dni zavisi od typu karty, inak sa platoa uroky - asi najvyssie spomedzi uverovych produktov. Aj okolo 20 % rocne, ale zase zavisi od banky a od typu karty, treba pozriet urokove sadzby. Plati sa to v mesacnych min. splatkach, niekde to byva 5% z vycerpanej sumy az kym nezaplatis cely dlh vratane urokov.
Kreditna karta je dobra ako rezerva a je vyhodne ju vyuzivat najma vtedy ak vies, zepocas bezurocneho obdobia si schopna splatit cely dlh. Ak si potrebujes ale kupit nieco len jednorazovo skor by som zobrala spotrebny uver, ten ma nizsie uroky.
@maja1104 pozor este kreditnou kartou sa neoplati vybetat v bankomate za to su velmi velke poplatky. Naopak platba v obchode je bezplatna.
skus ešte stavebnú sportitelnu nasledný uver
@jankastubka
skus ešte stavebnú sportitelnu nasledný uver
@290400 ja nehladam uver, ja som len odpovedala niektorym babam.
ok pa
uprimne...nedaju
ahojte ..no mam kreditnu kartu visa standart tatrabanka....minuli sme 1200e a dneska som ich tam vlozila cez internet banking ....prisla mi aj sms ka...ze prave ste prijali na vas sporiaci system 1200e...to vlastne co som tam vlozila .....a preco sporiaci system ..ked som minule vkladala 100e na kreditku ale priamo v tatrabanke tak mi sms neprisla...preco mi prisla sms ze ..na sporiaci system ste prave prijali 1200e ...prečo?nechapem ma to tak byt?
Trošku sa divím,že všetky sú tu ako finanční odborníci,ja ti poviem svoju skúsenosť a som veľmi spokojná. Založila som si v Prvej stavebnej sporiteľni stavebko a tam som si začala odkladať peniaze. Pekne sa mi zúročili a ešte som získavala aj štátnu prémiu. Trvalo to asi 9 mesiacov a išla som sa spýtať na úver. A čuduj sa svete,poskytli mi úver 55000 eur aj na dom ,ktorý ešte neexistuje. Mali sme iba svoj vlastný pozemok a plán,a rozpočet na stavbu domu. Postupne ako sme ho stavali nám banka prispievala na výstavbu. Volá sa to postupné financovanie. Úrok sme mali prvý rok iba 2,69 % a ostatné roky 5,69. Možno sa ti to zdá veľa,ale je to orientačné,a hlavne ten úrok je fixný počas celej doby splácania. Preplatenosť úveru sa zvyšuje úmerne s dĺžkou doby splácania. Po prepočte sme zistili,že v žiadnej banke nie je fixácia úroku na celú dobu splácania iba v PSS a preplatenosť úveru je tam najnižšia aj keď sa to tak zo začiatku nezdalo. Splátky sa dajú v prípade potreby aj odložiť,alebo znížiť.Dajú sa tam vkladať aj mimoriadne vklady bez toho,že by si o to požiadala a bez poplatku. Je to naozaj výborný typ úveru a vôbec nemusíš zakladať rodičovský dom... 😵
ahojte ...dostala som kreditnu kartu s 2500e.. s tatrabanky ..uz ju mam rok emoticonno teraz tammam momentale ..prazdno skoro ..... da sa navyšit az na 5000e..ja by som ju chcelanavysit len o 2000e....da sa to aj ked mam momentalen nie moc penazi na tej kreditke?myslim ze ci sa da navysit a j ked tammam len 200e ..surne poterbujem dakujem ak sa vtom niekto vyzna napiste emoticon
@kapka270600 Ahoj, ak mate moznost zalozit inu nehnutelnost, hypoteku dostanete vo viacerych bankach. Treba si len vybrat spravnu ponuku. Ak ste to este neporiesili, ozvi sa mi. POzriem vam to.
ZDRAVIM BABENKY ....POTREBUJEM POZICKU CCA 6000-7000.....MOJ PRIJEM JE 600 EUR PLUS MATER.220....NAMZEL 600 EUR ZIAL IBA DOHODA...NEVIETE KDE MOZEM ZOHNAT POZICKU BEZ RUCITELA A ZALOZ.NEHNUTELNOSTI....SURNE POTREBUJEM PENIEZE NO VSADE CHCU RICITELA KTOREHO BOHUZIAL NEMAM ...DAKUJEM
@zuzanka957 ak mas dobry uverovy register, nebude problem v postovej banke.
DAVALI MI TAK IBA 1000

@kapka270600 Ahoj 🙂, zriaďte si ďalší účet - ideálne bezplatný a aspoň s nejakým úrokom (môže to byť aj vkladná knižka) a nastavte si z bežného účtu trvalý príkaz... Nedajte sa nahovoriť na nejaké investičné produkty, pretože peniaze budete potrebovať v krátkom časovom horizonte. Prípadne si pozri produkty ZUNO a mBank - bežný účet si môžete zriadiť aj z pohodlia domova. 😉 Prajem, aby ste boli vo vlastnom čím skôr...