icon

Poraďte najlepší netermínovaný sporiaci účet s vyšším úrokom

27. apr 2026

Ahojte, potrebujem poradiť. Mám nie veľkú sumu peňazí, cca. 8.000 eur, ktorú mám voľne na účte a potrebujem ju nejako zúročiť. Aktuálne je v SLSP, s úrokom 1% ročne, čo mi činí naozaj málinko. Na druhej strane tým môžem v prípade potreby asap disponovať a to mi vyhovuje. Je ešte niekde v inej banke nejaký produkt, kde by som to vedela dať, ale bez viazanosti s vyšším úrokom ako je to 1%? Smozrejme porovnávala som si banky, produkty, ale všade to skôr bolo o viazanosti a investícicách.

lukbe
27. apr 2026

To som zvedavá, lebo bez viazanosti to zrejme nepôjde.

anonym_d78f72
27. apr 2026

Bez viazanosti FIO konto 1.8%.

autor
27. apr 2026
@anonym_d78f72

Bez viazanosti FIO konto 1.8%.

@anonym_d78f72 lenže musím tam mať účet. Vklad na sporiace konto je možné len z Fio účtu a takisto výber len na rovnaké meno majiteľa s Fio účtom.

anonym_bcf28e
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d78f72 lenže musím tam mať účet. Vklad na sporiace konto je možné len z Fio účtu a takisto výber len na rovnaké meno majiteľa s Fio účtom.

@anonym_autor a aky s tym mas problem?
vedenie uctu je zadarmo

autor
27. apr 2026
@anonym_bcf28e

@anonym_autor a aky s tym mas problem?
vedenie uctu je zadarmo

@anonym_bcf28e chápem, ale nechcem mať viac účtov, už teraz ich mám dva. Čiže chcem iba sporiaci produkt.

anonym_bcf28e
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_bcf28e chápem, ale nechcem mať viac účtov, už teraz ich mám dva. Čiže chcem iba sporiaci produkt.

@anonym_autor
ak toto je pre teba problem, tak v poriadku
ja mam uctov asi 10 v piatich ci siestich bankach a nijakym sposobom to neznizuje kvalitu mojho zivota 🙂

leto2
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nemyslím že ti jiekde dovolia založiť len sporiaci. Aj pre termínovaný by si pravdepodobne mala aj normálne konto. Niečo podobné ako si písala ma tuším aj J&T a XTB, ale neviem presné podmienky

anonym_d78f72
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a aký je problém tam založiť účet?
na sporiaci môžeš posielať priamo zo SLSP
zo sporiaceho pošleš na bežný FIO
z bežného FIO pošleš kamkoľvek a s okamžitou platbou máš peniaze za 10 sekúnd
v SLSP zruš sporiaci a budeš mať 3 účty

alebo ak veľmi chceš mať len 2 účty tak úplne zruš SLSP a vo FIO maj bežný + sporiaci
ušetríš aj na poplatkoch v SLSP

autor
27. apr 2026
@anonym_d78f72

@anonym_autor a aký je problém tam založiť účet?
na sporiaci môžeš posielať priamo zo SLSP
zo sporiaceho pošleš na bežný FIO
z bežného FIO pošleš kamkoľvek a s okamžitou platbou máš peniaze za 10 sekúnd
v SLSP zruš sporiaci a budeš mať 3 účty

alebo ak veľmi chceš mať len 2 účty tak úplne zruš SLSP a vo FIO maj bežný + sporiaci
ušetríš aj na poplatkoch v SLSP

@anonym_d78f72 SLSP mám bezplatne a mám taj aj veľa produktov, čiže ten rušiť nebudem. je to účet zadarmo a vyhovuje mi. Ale na sporenie hľadám niečo iné. Pobavím sa ešte o tom s niekým.

morpheuss
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d78f72 SLSP mám bezplatne a mám taj aj veľa produktov, čiže ten rušiť nebudem. je to účet zadarmo a vyhovuje mi. Ale na sporenie hľadám niečo iné. Pobavím sa ešte o tom s niekým.

@anonym_autor a o čom sa chceš baviť? kdekoľvek si zriadiš sporiaci účet, budeš tam musieť mať aj obyčajný.. pre banky to nie je bohvieako výhodné, aby si v nich mala len sporiaci účet... a ešte nebodaj s dobrým úrokom. Tie peniaze si môžeš vybrať hocikedy, takže nemajú žiadnu istotu, že ich tam zajtra ešte budeš mať. Čiže máš v princípe dve možnosti... buď si urobíš sporiaci účet v slovenskej sporiteľni s nejakým smiešnym úrokom, alebo si otvoríš nový účet vo fio banke... nič použiteľné medzi tým proste nie je.

anonym_9633db
27. apr 2026

@anonym_autor Robíš zbytočne veľký rozruch kvôli 8 tisícom. Na termínovanom účte z toho aj tak veľa nezarobíš a keď máš taký konzervatívny prístup k bankovníctvu, ako prezentuješ, tak si ich nechaj v SLSP. Bez bežného účtu ti nikde nedajú výrazne vyšší úrok.

A môžeš sa radiť s kým chceš.

anonym_1b19c9
27. apr 2026

vkladovy mas Rajfajsen 2.5 % bez potreby zalozenia si osobneho uctu.

anonym_1b19c9
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor SP ma uplne nizke uroky. Na aku dlhu dobu to chces vlozit?

anonym_53b5a5
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Mas v tom gulas nevies co pises, chod sa radit

autor
27. apr 2026
@anonym_53b5a5

@anonym_autor
Mas v tom gulas nevies co pises, chod sa radit

@anonym_53b5a5 co neviem co pisem? Mam v SLSP ucet najvyssi, mam investicne produkty, mam sporiaci ucet, hypotekarny uver, poistenie, kreditnu kartu. Chcem urcitu sumu penazi mam ad hoc po ruke, ale bez viazanosti. Vsetky ostatne peniaze mam viazane a terminovane. V SLSP mam urok iba 1%, co mi pride dost malo. Kedze mam aj inde ucet, uz viac bank som nechcela riesit. Iba mat sporiaci ucet niekde. Ale kedze to nejde, tak si teda otvorim, ked sa inak nebude dat.

kocuris
27. apr 2026

Fio konto. Fio bežný účet zadarmo aj s kartou, založím z mobilu, bez návštevy pobočky. Instantné platby.

slavomira236
27. apr 2026

Ja mam fio sporiaci a mesacne cca 60 eur..bolo to viac ked som zakladala bol vysdi urok...

chrobak7
27. apr 2026
@slavomira236

Ja mam fio sporiaci a mesacne cca 60 eur..bolo to viac ked som zakladala bol vysdi urok...

@anonym_1b19c9
@kocuris
@slavomira236 Fio nechce, Raiffeisen má viazanosť 1 - 3 roky. Ona chce bez viazanosti. Stanovila si nesplniteľné podmienky.

kocuris
27. apr 2026
@chrobak7

@anonym_1b19c9
@kocuris
@slavomira236 Fio nechce, Raiffeisen má viazanosť 1 - 3 roky. Ona chce bez viazanosti. Stanovila si nesplniteľné podmienky.

@chrobak7 tiež nechápem, na čo sa tu tí ľudia idú radiť. Poradíš, všetko zle...

tanisha
27. apr 2026

@anonym_autor v slsp máš aj termínovaný na 3 mesiace s úrokom 1,7 %. Ak by si nutne peniaze potrebovala tak ho vies zrusit a peniaze máš do minuty na účte. Môžeš to aj rozdeliť napr na 4 a 4 tisíc a každý na 3 mesiace že v prípade potreby zrušiť len jeden a z druhého ti úrok zostane. Ja to tak robím keď chcem na krátko aspoň nejaky úrok

anonym_1b19c9
Včera o 04:38
@chrobak7

@anonym_1b19c9
@kocuris

@chrobak7 ano tej Rajfka je viazany.

anonym_ee4e42
Včera o 06:51

Ja mám 5-6% p.a. bez viazanosti, zruším to a peniaze v ten deň na účte.

anonym_1b19c9
Včera o 07:09
@anonym_ee4e42

Ja mám 5-6% p.a. bez viazanosti, zruším to a peniaze v ten deň na účte.

@anonym_ee4e42 kde?

anonym_1b19c9
Včera o 07:25
@tanisha

@anonym_autor v slsp máš aj termínovaný na 3 mesiace s úrokom 1,7 %. Ak by si nutne peniaze potrebovala tak ho vies zrusit a peniaze máš do minuty na účte. Môžeš to aj rozdeliť napr na 4 a 4 tisíc a každý na 3 mesiace že v prípade potreby zrušiť len jeden a z druhého ti úrok zostane. Ja to tak robím keď chcem na krátko aspoň nejaky úrok

@tanisha to je uplne zanedbatelna suma pri 4000😀