icon

Poraďte poctivé poistenie: Plánované bábätko + fyzická práca (kaderníčka)

turalapa
3. feb 2026

Ahojte baby, potrebovala by som poradiť od niekoho, kto má reálnu skúsenosť. 8 rokov pracujem ako kaderníčka (stále na nohách), čo si odniesla moja krčná chrbtica a ramená.
S partnerom plánujeme bábätko a chcem si poriešiť poistenie (úrazovku/rizikové), ale nechcem nič nevýhodné.

Ide mi o:
PN-ku a úrazy – aby reálne platili (ideálne od 15. dňa), keď ma kvôli chrbtici "vypne".
Tehotenstvo a pôrod – hlavne komplikácie a cisársky rez.
Čakacie lehoty – Baby, koľko mesiacov pred otehotnením ste museli mať zmluvu, aby vám to uznali? Počula som, že niekde je to 9 a niekde až 12 mesiacov.

Výluky – keďže už mám v karte záznamy o rehabilitáciách chrbtice, ktorá poisťovňa nie je taká prísna?
Rozmýšľam nad NN, Allianz, Generali alebo Kooperativou. Ktorá z nich reálne a načas platí? Budem vďačná aj za tip na férového poradcu, ktorý mi na rovinu povie pravdu o výlukách a čakacích dobách.

Ďakujem krásne

sara07
3. feb 2026

ja som mala 2 roky , neviem ako je to teraz
ale vyluky budeš mat u každej ,

finmindset
Odpoveď bola odstránená
anonym_942ebb
4. feb 2026

@turalapa ja som mala rehabilitácie s kolenami pred 20 rokmi a vylúčili mi ich z poistenia

anonym_9f0bc7
4. feb 2026

@turalapa toto by som riešila priamo s finančným agentom. Popytajte sa známych vo vašom okoli ci niekoho nepoznajú. Čo sa týka toho tak treba priznať zdravotne problémy ktoré sú tak či tak v zdravotnej karte.
Ja mám uzatvorené dve životne poistky, v NN a Kooperatíva. Nn platím niekoľko rokov tam som počas tehotenstva nemala problém, bola som od začiatku tehu na rizikovom a vyplatili každý mesiac, plus hospitalizáciu 2x vyplatili. Druha poistka je Kooperatíva tam mi vyplatili hosipitalizsciu 2x, ale pn som neriešila počas tehotenstva ale až teraz som podala žiadosť na vyplatenie poistnej udalosti. V Kooperatíve som platila poistku len 2m pred otehotnením a teda pred nástupom pn takže netuším či mí ju vyplatia.

melanta
4. feb 2026

Všetky poisťovne, všetky, majú výluku na ochorenia, ktorými človek už trpí v čase dojednania poistenia. Takže akékoľvek zdravotné problémy máš, nebude možné čerpanie poistnej udalosti ak pôjde o tieto zdravotné problémy alebo dokonca iné zdravotné problémy, ktoré sú ale jednoznačným následkom tých pôvodných. Poistenie sa práve z tohto dôvodu uzatvára, keď je človek zdravý. @sweet20 ti to objasní

sweet20
4. feb 2026
@melanta

Všetky poisťovne, všetky, majú výluku na ochorenia, ktorými človek už trpí v čase dojednania poistenia. Takže akékoľvek zdravotné problémy máš, nebude možné čerpanie poistnej udalosti ak pôjde o tieto zdravotné problémy alebo dokonca iné zdravotné problémy, ktoré sú ale jednoznačným následkom tých pôvodných. Poistenie sa práve z tohto dôvodu uzatvára, keď je človek zdravý. @sweet20 ti to objasní

@melanta ano, suhlasim so vsetkym co si napisala.. na toto co uz mas, budes mat vyluku.. ak by si bola pn z dovodu niecoho ineho alebo komplakcia tehotenstva z dovodu tiez ineho, tak vsetko sa ti plni... dost to nedava zmysel aby ta kryla poistovna na nieco co uz mas. Ako pise melanta, poistenie sa riesi ak je clovek zdravy a uz duplom ak mozes mat vypadok prijmu presne z tychto dovodov

sweet20
4. feb 2026

A iba taka info, na tehotenstvo je vyluka 9 mesiacov.. cize musis to uzatvorit pred tym ako sa v tehotenstve nieco stane.. snad som to rozumne vysvetlila. U kazdej poistovne je to inac, planuje sa to individualne

anonym_27e7cb
4. feb 2026
@sweet20

A iba taka info, na tehotenstvo je vyluka 9 mesiacov.. cize musis to uzatvorit pred tym ako sa v tehotenstve nieco stane.. snad som to rozumne vysvetlila. U kazdej poistovne je to inac, planuje sa to individualne

@sweet20 prosím ťa, ak je prvý pôrod akútna sekcia, následne uzavreté poistenie, po rokoch ďalšia sekcia (napr. plánovaná), dostane žena nejakú sumu alebo na toto tiež platí výluka?

sweet20
4. feb 2026
@anonym_27e7cb

@sweet20 prosím ťa, ak je prvý pôrod akútna sekcia, následne uzavreté poistenie, po rokoch ďalšia sekcia (napr. plánovaná), dostane žena nejakú sumu alebo na toto tiež platí výluka?

@anonym_27e7cb ahoj, to je tazka otazka, kazda poistovna to ma inac, zalezi co mas v lekarskych spravach, preco bola sekcia a pod. To nie je tema na diskusiu

anonym_27e7cb
4. feb 2026
@sweet20

@anonym_27e7cb ahoj, to je tazka otazka, kazda poistovna to ma inac, zalezi co mas v lekarskych spravach, preco bola sekcia a pod. To nie je tema na diskusiu

@sweet20 Ďakujem aj tak, keď to nastane, budem to riešiť s poisťovňou 🙂

sweet20
4. feb 2026
@anonym_27e7cb

@sweet20 Ďakujem aj tak, keď to nastane, budem to riešiť s poisťovňou 🙂

@anonym_27e7cb co nastane? Nerozumiem

anonym_27e7cb
4. feb 2026
@sweet20

@anonym_27e7cb co nastane? Nerozumiem

@sweet20 Mám po 1 akútnej sekcii, chceme druhé dieťa a bude určite sekcia, preto mi napadlo, či sa poistka vzťahuje aj na toto, ak je sekcia v zozname poistených zákrokov 🙂

sweet20
5. feb 2026
@anonym_27e7cb

@sweet20 Mám po 1 akútnej sekcii, chceme druhé dieťa a bude určite sekcia, preto mi napadlo, či sa poistka vzťahuje aj na toto, ak je sekcia v zozname poistených zákrokov 🙂

@anonym_27e7cb bohuzial ak nieco nastane , vtedy je uz neskoro to riesit. Pekny den zelam, prajem aby vsetko dopadlo dobre

romanaremkova
Odpoveď bola odstránená