Poraďte poctivé poistenie: Plánované bábätko + fyzická práca (kaderníčka)
Ahojte baby, potrebovala by som poradiť od niekoho, kto má reálnu skúsenosť. 8 rokov pracujem ako kaderníčka (stále na nohách), čo si odniesla moja krčná chrbtica a ramená.
S partnerom plánujeme bábätko a chcem si poriešiť poistenie (úrazovku/rizikové), ale nechcem nič nevýhodné.
Ide mi o:
PN-ku a úrazy – aby reálne platili (ideálne od 15. dňa), keď ma kvôli chrbtici "vypne".
Tehotenstvo a pôrod – hlavne komplikácie a cisársky rez.
Čakacie lehoty – Baby, koľko mesiacov pred otehotnením ste museli mať zmluvu, aby vám to uznali? Počula som, že niekde je to 9 a niekde až 12 mesiacov.
Výluky – keďže už mám v karte záznamy o rehabilitáciách chrbtice, ktorá poisťovňa nie je taká prísna?
Rozmýšľam nad NN, Allianz, Generali alebo Kooperativou. Ktorá z nich reálne a načas platí? Budem vďačná aj za tip na férového poradcu, ktorý mi na rovinu povie pravdu o výlukách a čakacích dobách.
Ďakujem krásne
@turalapa Dobrý deň, odpoveď na vašu otázku je trochu komplexnejsia, nakoľko sa posudzuje často vas momentálny zdravotný stav. Ak máte záujem pošlite mi správu a porozprávame sa o detailoch a co vas zaujima. Pracujem v tomto obore a mam s tým reálne skúsenosti.
@turalapa ja som mala rehabilitácie s kolenami pred 20 rokmi a vylúčili mi ich z poistenia
@turalapa toto by som riešila priamo s finančným agentom. Popytajte sa známych vo vašom okoli ci niekoho nepoznajú. Čo sa týka toho tak treba priznať zdravotne problémy ktoré sú tak či tak v zdravotnej karte.
Ja mám uzatvorené dve životne poistky, v NN a Kooperatíva. Nn platím niekoľko rokov tam som počas tehotenstva nemala problém, bola som od začiatku tehu na rizikovom a vyplatili každý mesiac, plus hospitalizáciu 2x vyplatili. Druha poistka je Kooperatíva tam mi vyplatili hosipitalizsciu 2x, ale pn som neriešila počas tehotenstva ale až teraz som podala žiadosť na vyplatenie poistnej udalosti. V Kooperatíve som platila poistku len 2m pred otehotnením a teda pred nástupom pn takže netuším či mí ju vyplatia.
Všetky poisťovne, všetky, majú výluku na ochorenia, ktorými človek už trpí v čase dojednania poistenia. Takže akékoľvek zdravotné problémy máš, nebude možné čerpanie poistnej udalosti ak pôjde o tieto zdravotné problémy alebo dokonca iné zdravotné problémy, ktoré sú ale jednoznačným následkom tých pôvodných. Poistenie sa práve z tohto dôvodu uzatvára, keď je človek zdravý. @sweet20 ti to objasní

ja som mala 2 roky , neviem ako je to teraz
ale vyluky budeš mat u každej ,