Poraďte úrazové poistenie + sporenie pre dieťa

monika6813
29. okt 2014

Zvažujem , že dám syna úrazovo poistiť + aj sporenie . Na trhu je toho naozaj veľa nejako som sa v tom stratila . Pomôžete mi ? Ktoré poistenie je najlepšie a prečo ? koľko platite mesačne ? dakujem

liebling98
29. okt 2014

@monika6813 v prvom rade poistiť živiteľa rodiny - pre prípad smrti, smrti úrazom, kritickým chorobám, trvalým následkom. Prípadne nejaké ďalšie pripoistenie k tomu (PN a pod), podľa vhodnosti pre vás. Lebo ak sa stane niečo živiteľovi rodiny, môžte sa ísť kĺzať. Úrazovo pripoistiť dieťa sa dá vo väčšine poisťovní k poistke rodiča, je to lacnejšie. Určite si vyber klasickú poistku, žiadne hybridy so sporením, tú čiastku, čo je na sporenie odkladaj na sporenie v banke alebo sporiteľni, nie v poisťovni. Na sporenie bolo doteraz najvhodnejšie stavebné sporenie, ale aj to už od budúceho roka je nešťastne nastavené. Pokiaľ nebudeš sporiť cca 100€ mesačne, neoplatí sa.

mimi8814
30. okt 2014

@monika6813 ahoj, my trraz davame poistit synceka v Amslicu, produkt sa vola tusim Snoopy
😉) je to sporenie+ urazove, tiez je v tom poisteni partner kedy sa jemu nieco stalo, tiez su tam rozne asistencne sluzby... zavolaj do Amslica, urcite ti poradia. Platime nejakych 25 eur mesacne.

petruska89
30. okt 2014

ťažko sa dá povedať čo je najlepšie pre každého je niečo iné vyhovujúce ale určite čo sa týka snoopyho je to super produk variabilný ma najširšie krytie pre detičky ako žiadna iná!takže určite aj ja odporúčam🙂

lucy125
30. okt 2014

Ahoj,moj maly ma od narodenia urazovku+ sporenie Allianz-Farbicku a sme spokojny,platime 22€ mesacne a uz sme aj vyuzili poistku,maly si rozbil v lete celo a dostali sme za zasitie a bolestne 80€+ mi vratili 5€ za to,ze som pediatricke zaplatila za vypisanie poistky.+ si o rok mozeme uplatnit trvale nasledky,kedze jazvu ma na cele.

lubomirspetko
30. okt 2014

@monika6813
Presne ako napísala liebling98, ak chcete poistenie riešiť samostatne (nie ako pripoistenie k vašemu poisteniu) zvolte spoločnosť Axa. Sporiť si odporúčam do sporicích programov ktoré investujú do podielových fondov

@liebling98
Skvelá odpoveď, úplne sa s vami stotožňujem.

@mimi8814
Amslico má pomerne drahé sporenie ktoré sa v kamarátovi psovi nedá oddeliť od poistenia. Nie je preto vhodné na poistenie. Kvalita rizík tiež nie je úplne najlepšia...

etel1
30. okt 2014

@lubomirspetko aká kvalita rizík ??? Čo tým bolo myslené??? Riziko kvalitné , či nekvalitné?? V poisťovníctve fungujem už 11 rokov, ale takéto spojenie mi vyčarilo úsmev na perách? Ale k veci, v čom nie je úplne najlepšia kvalita rizík v Snoopy? Prečo sa nedá oddeliť sporenie od poistenia? Keď chce niekto sporiť, sporí, keď chce mať úraz. poistenie, má ho, keď to chce mať 2 v 1, má to, keď to chce spojiť aj po čase, spojí, keď to chce rozdeliť, rozdelí, tak o čom sa ideme rozprávať?

lubomirspetko
30. okt 2014

@etel1 Kvalita rizík spočíva v tom, koľko je v danom produkte na jednotlivé riziká vylúčení. Kamarát snoopy ich má v porovnaním napríklad s Active life veľa. Ďalšie kritériu kvality je napríklad to, od akého percenta sa začína uplatňovať progresia. Alebo to koľko rôznych diagnóz je pri kritických chorobách, prípadne či nastáva poistné plnenie aj v nižších štádiách kritickej choroby.

Kamarát snoopy nie je zlé poistenie, jeho zásadná nevýhoda je však to, že sa nedá oddeliť sporenie od poistenia (alebo sa mýlim? Mňa kalkulačka pustí len do 10€ na hlavné krytie). Ďalej nie je úplne ideálne aj to, že je stanovené minimálne mesačné poistné.

etel1
31. okt 2014

@lubomirspetko Dobrý deň, opäť pripomínam, že oddeliť sporenie od poistenia sa dá, / písala som to v predchádzajúcom maily/,, to znamená, pokiaľ chce klient len sporiť, nech sa páči, môže koľko chce, 15,20,30,70,100, eur....... / Pokiaľ je stanovené min. sporenie, tak sa nad tým netreba ani zamýšľať, lebo dôvod je jednoduchý,... ak predsa chceme niečo nasporiť, tak 5 -timi eurami mesačne toho asi veľa nenasporíme.../ Mini. mesačné poistné majú stanovené skoro všetky poisťovne, ak nie skutočne všetky......
Čo sa týka plnenia pri úrazových poisteniach, neviem, ktorá poisťovňa má menej výluk ako Metlife, ČNL - min. doba ošetrovania 4 dni... / kto má menej?????/ , nevyčerpateľné chir. zákroky, Trvalé následky úrazu od 0,5 %, progresia od 25 % teles. poškodenia , Kritic. choroby detí _ 20 najčastejšie vyskytujúcich diagnóz u detí na SLOVENSKU, plnenie aj pri nižších stupňoch, príp. zač. štádiách krit. ochorení,....atď.
NEVIEM, pre akú finan. inštitúciu pracujete, ale zrejme školenia nie sú zrovna ich silnou stránkou. Avšak ako SZČO sa treba aj sebavzdelávať, t.j. študovať VPP, kde je toto všetko krásne napísané, neviem, ako potom prezentujete jednotlivé produkty u klienta, pretože poistné podmienky platia rovnako pre všetkých.
Sledujem sem - tam Vaše komentáre k podobným témam, a už zopár krát som krútila hlavou. Máte vo svojom profile napísané niečo podobné tomu, že neznášate, keď niekto klame a zavádza iných.... USMIEVAM SA.........
Čiže, v kamarátovi SNOOPY sa dá kúpiť alebo jedno, alebo druhé, alebo 2 v 1. a čo sa týka pripoistení úrazových, aj chorobných, myslím , že momentálne NEMÁ konkurenciu na trhu.
Dodám na koniec len toľko, že pokiaľ vidím, že niečo je super, fajn a nemá obdobu, NEMÁM problém povedať klientovi, JE TO SUPER, MÁTE TO FAJN. aj ked´by to robila tá najväčšia konkurencia na svete.

Pekný deň a veľa úspechov

lubomirspetko
31. okt 2014

@etel1

Tak to som nevedel že sa to v Snoopym dá. Aká je potom minimálna mesačná suma za riziká ak chcem čisto rizikové poistenie?

Ono ak chce klient sporiť len 5€ - 10€ je to cez poistenie ešte nevýhodnejšie pretože väčšia časť s mesačnej platby ide na poplatky (za správu zmluvy a iné fixne určené poplatky). Preto nejde o to koľko reálne klient nasporí ale koľko stratí na poplatkoch 🙂

Menej výluk má napríklad Axa.
ČNL od prvého dňa má napríklad Uniqa ktorá má takisto dosť málo vylúčení.
Plnenie pri nižších stupňoch kritických ochorení má aj Axa a takisto má špeciálni balíček ochorení pre deti kde je 27 diagnóz.
TNU v Axe má progresiu 700%, plnenie od 1% a začína fungovať od 25%. V Uniqe progresia 600%, plnenie od 0,5%, progresia začína od 26%.

Pracujem pre maklérskú spoločnosť, veľmi ľahko si viete pozrieť v registroch NBS pre akú.. Moja spoločnosť spolupracuje aj s Metlife Amslico Poisťovňou.

Ja som hlavne písal že je zbytočne dieťaťu zriaďovať zvlášť poistný produkt keď ho vieme za pár € zahrnúť do poistenia rodičov. V generali aj Axe sa tým tvorí zľava za výšku mesačnej platby. V axe má dieťa detský balíček kritických chorôb, aj keď je na zmluve rodičov. Nevidím teda dôvod nútiť klientov aby mali pre dieťa zvlášť poistenia, kde je minimálna mesačná platba ktorú pri poistení deti len ťažko dosiahnem rizikami, ktoré dieťa reálne chránia pre vážnymi zraneniami.
Zvyšné peniaze môžu rodičia radšej svojmu dieťatku šetriť v sporiacom progreme v spoločnosti EIC, Conseq alebo ATlantic kde je prakticky neobmedzený výber podielových fondov. Klient si teda môže zvoliť aj targetové zaistené fondy "väčšie garancie ako pri poistných zmluvách" alebo progremy pri ktorých má vyššie očakávané výnosy. V takýchto programoch platí o oveľa nižšie poplatky ako za sporenie v poistke.

Ak teda uznávate konkurenčné poisťovne, skúste sa sem tam pozerať po takých ktoré sú kvalitou vyššie od vašej 🙂 Ak sa porovnávate s Kooperativov, ste jasný výťaž 🙂

Ak sa chcete trošku povzdelávať, skúste si prečítať môj blog o porovnaní poistných produktov, kde je mimochodom aj Amslico. Nejedná sa síce o detské poistenia, ale možno vám to osvetlí moju nevzdelanosť a slabú stránku vo VPP 🙂

http://spetko.blog.sme.sk/c/366861/velke-porovn...

etel1
1. nov 2014

Nerozprávali sme sa sa, či je výhodné sporiť dieťaťu cez životné poistenie, ja som reagovala na Vašu poznámku, že v snoopy sa nedá oddeliť úrazová časť od sporenia a naopak, a o tom, že Vás kalkulačka pustí v hlavnej časti na min. 10 eur . Takže nemiešajme, prosím jablká s hruškami. Ja viem, na čo som reagovala. Písali ste o tejto nevýhode / podľa Vás/.
Čo sa týka ČNL: ja som písala, že ČNL v Metliife je podmienený dobou ošetrovania MINIMÁLNE 4 dni. To ZNAMENÁ, prosím, že STAČÍ mať potvrdenú dobu ošetrovania LEN 4 dni, samozrejme , že sa vypláca spätne od 1. dňa. Je rozdiel, v dĺžke trvania MINIMÁLNEJ doby ošetrovania!!!!!!!!!
Dieťa samozrejme pripoistiť k rodičom vieme, VŽDY však upozorním aj na možné riziko.
Opäť upozorňujem, že som reagovala na Vaše poznámky o nevýhode poistenia v SNOOPY, aj o málo kvalitnom úrazovom, nič o programoch vo fondoch, tak prosím, neriešme fondy. Tie si necháme na inokedy.
Neporovnávala som nič s Kooperatívou, /neviem, kde ste to čítali/, ale ak by som mala toľko času, koľko nemám, kľudne by sme sa mohli porovnávať aj s AXOU, napr.
Pokiaľ predávate aj Metlife, tak opäť podotýkam, treba skutočne do detailov naštudovať VPP!!!!!
A nakoniec, úrazové poistenie dieťaťa vieme spustiť kľudne od 6 eur mesačne. Záleží od toho, o ktoré pripoistenia pre dieťa klient má záujem.
Pekný deň!!!

lubomirspetko
1. nov 2014

@etel1 V uniqe stačí mať CNL 1 deň 🙂 Minimálna doba ošetrenia je jeden deň. Všetky ČNL sa vyplácajú späťne... To nie je PN...

Čo sa týka fondov, len som upozornil na to že ste napísala že keď si chce niekto šetriť málo, tak málo našetrí. Ale keď niekto šetri málo a s mála platí polovicu na poplatky, nie je to moc dobré šetrenie 🙂

S môjho pohľadu stále ničím nie je snoopy zaujímavejší ako iné produkty už spomínaných poisťovní.
Preto stále tvrdím že nie je až tak dobrý. Druhý dôvod prečo som ho napísal je ten, že vždy keď zbadám u niekoho tento produkt tak je to nastavené tak, že minimálne polovica poistenia ide do drahého sporenia. Klient platí 25€ a myslí si že na konci bude mať našetrené a zarobené.

Netvrdím že je Snoopy nejaký extra zlý, ale určite sa dajú zaujímavejšie nastaviť poistné produkty v iných poisťovniach kde môže mať klient "viacej muziky" za rovnaký peniaz. Nevidím teda dôvod nepovedať si svoj názor že snoopyho neodporúčam.

Chápem že ste VFA poisťovne a tým pádom hájite jej farby, ale ak chcete porovnávať zakladajte si svoje tvrdenie na faktoch a nie len na osočovaní mňa 🙂

etel1
2. nov 2014

POZOR!!! Neviem, kto Vám dal informáciu, že som VFA !!! Nikto Vás neosočuje, ani neosočoval, akurát som upozornila, že v Snoopy nie sú žiadne málo kvalitné pripoistenia, ako ste sa vyjadrili Vy. Nepracujem len pre jednu spoločnosť, takže prehľad mám, aj za niekoľkoročnú prax. To, že ste na začiatku tvrdili o nevýhode oddeliť hlavnú časť od úrazovej, ja som len upozornila, že nemáte pravdu. Pekne som rozdelila, že koľko kto chce sporiť, toľko sporí a keď chce riešiť úraz, tak ho rieši, neviem, prečo ste začali montovať výhodu a nevýhodu sporenia v životnej poisťovni. Vysvetľlovala som Vám podrobne úrazové produkty, už ma nazývate VFA..... Úplne od veci, neviete zareagovať na konkrétny problém, akonáhle človek trafí do čierneho, unikáte, kam sa dá. Nemá význam si tu s Vami dopisovať, možno, ak budem mať čas, keď pôjdem tým smerom, sa ohlásim. Sadnúť si môžme, ja s tým problém nemám, ale hrať sa tu na slovíčka a prekrúcať fakty, to je už pod moju úroveň. A tak sa stále iba usmievam.

PEKNÝ DEŇ 😀 😀 😀

lubomirspetko
2. nov 2014

@etel1
Zdalo sa mi že ste tu niekde písala že v poisťovni pracujete už dlho. Ak to tak nie je, tak sa ospravedlňujem. Vyvodil som to asi z toho že obhajujete jeden produkt 🙂 Za ktorý je mimochodom najlepšia provízia, Amslico má naozaj skvelý systém vyplácania provízii, to musím uznať 🙂

V porovnaní s konkurenciou snoopy až tak moc nevyniká, za čím si stojím 🙂
Ja som len upozornil že akýkoľvek druh kapitálového alebo investičného poistenia nie je veľmi vhodný (snáď len na províziu pre poradcu). Nehovoril som nič o oddeľovaní hlavnej časti, len o tom že nie je výhodné keď je hlavná časť kapitálovka. To že to klienti vyžadujú s nevedomosti neznamená že im nevysvetlím že to pre nich nie je vhodné.

Čo ste vysvetľovala podrobne ak sa smiem spýtať? 🙂 Že má snoopy TNU od 0,5% a pregresiu od 25%? 🙂

Myslím si že na vaše "výhody" Snoopyho som reagoval jasne a podrobne (poukázal som na to kde je to lepšie). Ktorý fakt som ja prekrúcal podľa vás? Skúste konkretizovať?

Lebo vaše vyjadrenie na to že som vám dal protiargumenty na vaše "Snoopy je najlepší" je že prekrúcam fakty.

Som rád že vyčarujem úsmev na vašej tvári 🙂

etel1
2. nov 2014

30.10.2014 ste mi písali, že nevýhodou je, že sa sporenie nedá oddeliť od poistenia, / prosím, prečítajte si./
Podrobne som písala o úrazových pripoisteniach, či chir. zákrokoch, či kritických chorobách, či čnl, NIE len o TNÚ. Protiargumenty??? Aké??? Vždy ste reagovali na niečo iné, ako som oponovala. Nebudem si tu vypisovať s Vami litánie, ako som spomenula, môžme sa možno niekedy okolo tejto témy porozprávať osobne, ja s tým problém vôbec nemám.
Apropó::: opäť prekrútená informácia!!! Ja som písala, že v poisťovníctve fungujem už 11 rokov, a nie, že pracujem v poisťovni. Myslím, že to sú dve úplne rozdielne veci!
Takže, opäť prekrútené fakty , myslím, že to hovorí už skutočne za všetko.

Prajem veľa úspechov v osobnom a pracovnom živote!

lubomirspetko
2. nov 2014

Áno ale na to som vám reagoval v ďalšej správe že som o tom nevedel 🙂 Ja si priznám chybu keď niečo neviem, nerobí mi to problém. V kalkulačke aj IS systéme Amslica ma to však nepustí oddeliť...

Na kritické choroby som reagoval že je ich viac v Axe a plnia tiež v nižších štádiách. Na TNU som reagoval že je s višňovou progresiou a začína pri nižšom percente fungovať. ČNL som reagoval že v uniqe ho majú od 1. dňa liečenia úrazu (nemyslím že plnia spätne). Skúste si to znova prečítať 🙂

Prečítajte si prosím znova čo som napísal 🙂
"Zdalo sa mi že ste tu niekde písala že v poisťovni pracujete už dlho. Ak to tak nie je, tak sa ospravedlňujem. Vyvodil som to asi z toho že obhajujete jeden produkt emoticon Za ktorý je mimochodom najlepšia provízia, Amslico má naozaj skvelý systém vyplácania provízii, to musím uznať "
Ja som napísal že sa ospravedlňujem ak som to zle pochopil 🙂

Treba poriadne čítať čo píšem, uznávam že aj ja všetko čítam na rýchlo, ale nehanbím sa priznať že niečo nevime alebo že som sa zmýlil a niečo zle prečítal 🙂

maslenka47
2. nov 2014

@lubomirspetko
@etel1
mozete sa hadat kolko chcete, cokolvek, co suvisi s poistovnictvom, je len zarabanie na nestasti ludi a rozhodne to nie je pre klienta vyhodne. Aj nam nasi rodicia setrili, co mohli, a stejne mame vsetci na krku hypoteky a pozicky. Mysliet si, ze v pripade nasich deti to tak nebude, mi pride celkom naivne. 🤐

lubomirspetko
2. nov 2014

@maslenka47

Nespadol som s jahody. Jasné že to tak bude. Ale aj pre mňa bolo príjemnejšie keď som mal našetrené v 20tke 30 000 SK. Dom som si za to nekúpil ale aspoň niečo na odrazenie 🙂 Ak by som si nemohol dlho nájsť prácu alebo by sa mi nedarilo v podnikaní, nebol by som úplne na mizine...

mazula
2. nov 2014

Super tema mam 5 a 1 rocneho syna obaja zatial maju len stavebko zvazujem poistku a sporenie v ramci toho.zaujimala by ma konkretna poistovna produkt co tam mate poistene a za kolko😀ak sa najde dobra dusa a poradi😀😀😀

katarinamarkova
2. nov 2014

@lubomirspetko @etel1 dvaja veslari na tom istom clne otoceny k sebe chrbtom a kazdy z vas vesluje opacnym smerom 🙂
dobre sa vasa debata cita

lubomirspetko
2. nov 2014

@mazula
Duša sa nájde, ak vám však bude radiť uskutočniť sporenie v poistke, rovno vám poviem že nebude dobrá 😀

Skúste si to oddeliť, ono nie je dobré kupovať si klobásky od pekára 🙂

lubomirspetko
2. nov 2014

@katarinamarkova

Ďakujeme 🙂

radios01
6. nov 2014

keď tu tak čítam všetky tie príspevky, ktorá poisťovňa čo má a čo nema...
Zamyslel sa však niekto čo človek skutočne potrebuje????? je to to čo ponúkaju poisťovne alebo to čo je ideálne?

Čo je podľa Vás ideálne, asi každý by povedal, ideálne je vložiť málo dostať veľa ale to je zase pyramída hore nohami...to by sa zosypalo všetko....
Poradí niekto ideálny produkt nezávislé od toho čo skutočne poisťovne ponúkajú?

bublinka185
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka185
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubomirspetko
7. nov 2014

@radios01 Žiadny produkt nie je ideálny 🙂 Všetko má svoje muchy, vždy je dôležité nájsť to čoho muchy vám najmenej vadia.
Môžete si vybrať len to čo má poisťovňa v ponuke, ako by ste chcel mať niečo čo poisťovňa neponúka? 🙂

radios01
8. nov 2014

ideálne je byť krytý tam kde sa človek pohybuje alebo čo robí, teda na mieru. Ale v praxi je to ine. Poisťovák Vám ponúkne iba taký produkt ktorý môže (s ktorou maklérskou spol. alebo poisťovňou má zmluvu) ale zarážajú ma 2 veci:

- jednak poisťovák Vás presviedča že ten a ten produkt, ktorý on ponúka je najlepší (hoci nemusí v daný moment byť - viď môj koment vyššie prečo)
- jednak ľudia čo tu píšu a nie sú maklérmi ale si uzavreli poistku, obhaujú svoju poistku ako keby to bolo to najdôležitejšie na svete...veď to je len poistka, ktorá sa dá zrušiť a prepoistiť sa dá kedykoľvek. A keď ste prišli o nejaké peniaze, no bože...ja som prišiel o dosť peňazí v živote a nelamentujem a posilnilo mato.

Ešte jedna vec - všimol som si na facebooku koľko ľudí sa naváža do poisťovni a hlavne bank. 6e majú poplatky vysoke atd...- ale kto si skutočne zmená banku alebo poisťovňu? málokto...poviem presne 2%. A to mi pride smiešne. Keď som nespokojný, a vnútorne presvedčený, že chcem zmenu tak ju urobím a nevypisujem a neohováram na sklo. Z toho mi je smutno aky sme mi blbý národ...bez akčnosti ale same nadaávky, letargia, odovzdanosť...

lubomirspetko
8. nov 2014

@radios01

Úplne s vami súhlasím. Sme národ ktorý rozpráva a nekoná. Je to smutné ale je to tak.

Čo sa týka toho, že by mal mať klient ponuku na mieru podľa jeho záujmov, práce, prímov a iných dôležitých skutočností.. Určite by to tak malo byť. Je smutné že v dnešnej dobe ľudia ktorý pracujú vo finančníctve často krát nerozumejú financiám a produktom ktoré predávajú.
Podľa môjho názoru len veľmi malé percento sprostredkovateľov robí svoju prácu kvalitne a pre klienta.

Ak sa vám chce, skúste si pozrieť môj článok o tom, ako by mal mať človek nastavené poistenie a prečo: http://spetko.blog.sme.sk/c/364038/naco-je-vam-...

Čo sa týka portfólia, veľké maklérské spoločnosti mávajú obvykle pokrytých 90% trhu poisťovní. Obvykle ich skôr sprostredkovatelia nevyužívajú a majú vytipovanú jednu spoločnosť ktorú stále robia...
V mojej maklerskej spoločnosti nemáme predzmluvné poisťovne Basler a Aegon. Tieto poisťovne však robím cez mojich známych v iných maklérských spoločnostiach...

katkaan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz