Porovnanie poisťovni - úhrady poistných udalostí

matote
11. aug 2014

zdravim, poprosim o vase skusenosti pri rôznych poistnych udalostiach a uhradach od poistovni. Poprosim co najobjektivnejsie hodnotenie alebo známkovanie poisťovní... Uvítam názory aj odborníkov ale skusme riešiť konkrétnu otázku bez reklamy.
Napr. moja skúsenosť.

PZP Kooperativa - namiesto 350€ poslali cca 220€ (riešené rozpočtom)
PZP AXA - neuznali výdavky poškodenej kvôli vysokej tarife za lakovnícke práce (že vraj preplácajú do 300% a táto už bola viac) - detaily nepoznám ani samotnú tarifu, žiaľ... neviem posúdiť oprávnenosť krátenia.

Máte vy skúsenosti oprávnené/neoprávnené náhrady či krátenie? Poprosím aj pozitívne aj negatívne skúsenosti!
Ďakujem!

mawka
11. aug 2014

@matote raz do mna nacuvalo Iveco a pretlacilo mi prednu masku, klima, chladic off.. dosiel likvidator KOOPERATIVA, ze on to vidi na totalku, lebo skoda je 52.000 cca a auto nema vacsiu hodnotu ako 60.000. no ale dohodla som sa s nim, ze jednoducho ja to auto potrebujem, sice je stare ale motorovo ok, preco by malo ist na totalku. tak ma poslal do servisu, ze nech si to poriesim tam. jasne, opravil sa chladic, predny naraznik, klima uz nie. faktura bola od servisu na 25.000 SK a poistovna mi po pol roku (!!!!!) natahovaciek vyplatila tie peniaze, vo vyske 19.000 aj nejake drobne. Ze spoluucast a podobne.
Priatel ma auto poistene v Uniqua, tiez ho niekto potlacil, do mesiaca mal vyriesenu jednak likvidaciu a aj peniaze na ucte. Velmi expresne vsetko vybavene.
Vzhladom na to, ze som pracovala v poistovni niekolko rokov, ja osobne poistovniam neverim. Uz nie. Nechala som si to prejst hlavou a je jedno, ci ide o zivot, o uraz, o skody na majetku, PZP ci kasko. Som skepticka. Vela penazi sa leje do poistovni a ked je treba, clovek z nich musi tahat peniaze alebo oni zakonite vzdy na nieco pridu, preco to musia ukratit alebo nevyplatit. Vela klientov malo urazove poistenie, platili roky a potom sa poistovne len vykrucali, ze ale toto a tamto a nekyryju a hento bol nasledok niecoho noveho... proste nie, neverim. PZP je povinnost, mat poisteny majetok je tiez fajn, ale za aku cenu? Clovek si nemoze byt isty tym, ze v pripade necakanej situacie aj plnenie dostane.
Jednemu klientovi niekto podpalil dom. V tomto pripade nebudem hovorit meno poistovne, jednoducho cudzie zavinenie, pachatel nenajdeny, dom aj domacnost poistene a poistovna sa odvolavala na to, ze musi byt pachatel dolapeny a potom to mozu riesit. WTF???? a to su zmluvy spred 5-10 rokov. a je to cim dalej tym horsie. vzdy sa pri plneni najde nejake ALE...