icon

Posielajú vás ženy, čo máte invalidný dôchodok do práce?

Dnes o 15:57

Mám ID 630 eur a aj tak mi môj pripomína že máme málo peniažkov, no lenže ja nemám poriadnu školu keďže mám ĽMR cize mám len strednú s Ledva maturitou a ID na psych.diagnozu a Stredne až vysoko funkčný autizmus

anonym_73503c
Dnes o 16:54

@anonym_autor až tak zle to s tebou nebude, ze? Trosku zahratia v mladosti a vuala, ID je vybavený.
inak toto je fakt sila, ze niekto, kto ani prstom v živote nepohol ma viac ako niekto, kto pracoval 40 rokov.

marsmykkok
Dnes o 16:57

@anonym_autor 630 ani nie je minimálna mzda, navyše vždy sa ti bude dôchodok zvyšovať len o infláciu a teda ten rozdiel bude stále väčší. Však ak sa liečiš na psychiku, niekedy ti musí byť lepšie, prečo vtedy nerobíš aspoň na dohodu niečo hoci aj upratovanie na nejaké 2-3hodiny denne nech prispeješ do rozpočtu? Zarobíš 370 napríklad mesačne, ale s ID budeš mať 1000 eur dokopy a to je už lepšie. Za mňa čistá lenivosť sedieť doma a byť spokojná len s ID...

autor
Dnes o 17:02
@marsmykkok

@anonym_autor 630 ani nie je minimálna mzda, navyše vždy sa ti bude dôchodok zvyšovať len o infláciu a teda ten rozdiel bude stále väčší. Však ak sa liečiš na psychiku, niekedy ti musí byť lepšie, prečo vtedy nerobíš aspoň na dohodu niečo hoci aj upratovanie na nejaké 2-3hodiny denne nech prispeješ do rozpočtu? Zarobíš 370 napríklad mesačne, ale s ID budeš mať 1000 eur dokopy a to je už lepšie. Za mňa čistá lenivosť sedieť doma a byť spokojná len s ID...

@marsmykkok už som písala že mám operovanú chrbticu nemôžem veľmi sedieť ani stáť na nohách mám to napísané od lekára lenže manžel nie a nie uveriť

autor
Dnes o 17:05
@anonym_73503c

@anonym_autor až tak zle to s tebou nebude, ze? Trosku zahratia v mladosti a vuala, ID je vybavený.
inak toto je fakt sila, ze niekto, kto ani prstom v živote nepohol ma viac ako niekto, kto pracoval 40 rokov.

@anonym_73503c v inej diskusii som čítala že ID je aj 730 eur alebo aj 800 a ešte dostala vyplatené 19-20 tisíc na účet ako ID z mladosti

anonym_67e727
Dnes o 17:07

a sexovať môžeš?

anonym_73503c
Dnes o 17:07
@anonym_autor

@anonym_73503c v inej diskusii som čítala že ID je aj 730 eur alebo aj 800 a ešte dostala vyplatené 19-20 tisíc na účet ako ID z mladosti

@anonym_autor to by sa ti páčilo, co? Cucat stat a sedieť doma naveky. Nemám slov. Preto sme krajina tam, kde sme.

januska12323
Dnes o 17:08

Manžel nevie tvoje diagnózy? Ľudia s ID bežne pracujú a manžel asi vidí, že by si to zvládla aj ty. Neverím ti alebo ti lekári nadhodnotili diagnózu.

anonym_724161
Dnes o 17:09
@klementinka58

@anonym_724161 so schizou k nozom.....😵

@klementinka58 veď aj doma má isto nože

anonym_dcfa5e
Dnes o 17:12

Mam pocit, ze tato tu pise pravidelne. Len neviem, co od nas akoze ocakava. Vsak nech muza opusti, ked je teda taky zly a necitlivy.

anonym_1f8e3e
Dnes o 17:12
@anonym_dcfa5e

Mam pocit, ze tato tu pise pravidelne. Len neviem, co od nas akoze ocakava. Vsak nech muza opusti, ked je teda taky zly a necitlivy.

@anonym_dcfa5e ano tiez ju tu registrujem dlhsie, zrejme len chce navod na tych 20 000 co vyplatili niekomu v nejakej diskusii

simca06022011
Dnes o 17:15

boze tolko vyhovoriek na jednom mieste.. nic nemozes. Tak sed doma a uzivaj si 630EUR. Aku radu tu cakas, potvrdenie, ze je ok, ze chces sediet doma?? Chlapa raz trpezlivost prejde a budes sama, ci sa ti to paci a ci nie, do staroby daleko este...

marsmykkok
Dnes o 17:17
@anonym_autor

@marsmykkok už som písala že mám operovanú chrbticu nemôžem veľmi sedieť ani stáť na nohách mám to napísané od lekára lenže manžel nie a nie uveriť

@anonym_autor 2 hodiny nevydržíš, respektíve môžeš odrobiť hodinu, pol hodinu si posedieť a potom hodinu zvyšok... Neupratuješ ani doma? Alebo call centrum z domu a podobne. Kto nechce hľadá dôvody, kto chce hľadá spôsoby, veľa ľudí je na tom horšie ako ty a pracujú hoci majú plný ID...

simca06022011
Dnes o 17:18
@marsmykkok

@anonym_autor 2 hodiny nevydržíš, respektíve môžeš odrobiť hodinu, pol hodinu si posedieť a potom hodinu zvyšok... Neupratuješ ani doma? Alebo call centrum z domu a podobne. Kto nechce hľadá dôvody, kto chce hľadá spôsoby, veľa ľudí je na tom horšie ako ty a pracujú hoci majú plný ID...

@marsmykkok nic nemoze, ini robime s problemami s chrbami, klbami, vsetkym moznym, a tu sme.. :DD

anonym_2f09b7
Dnes o 17:20
@anonym_autor

@anonym_724161 nedokážem mám riadne bolesti z chrbta vysunuté platničky operovanú chrbticu nemôžem príliš sedieť ani pracovať v stoji a muž to vie a aj tak ma posiela robiť

@anonym_autor no ale toto ma xy ludi, vratane mna a trpnu mi ruky od chrbtice, ze si ich necitim kolkokrat a to chodim aj do zahrady robit, ked som doma a manzel pracuje. Ja som doma, lebo cakame dieta a mam rizikove tehotenstvo, z dovodu vysokeho tlaku.
Ostatne neviem posudit, ale postupne tu pridavas dalsie a dalsie info, co si neuviedla hned, ked Ti tu zeny nedaju za pravdu, tak pridavas dalsie a dalsie moznosti, preco to nejde...🤔

anonym_97706b
Dnes o 17:23

Keď pomáhaš mame s podnikaním, mala by ťa zamestnať a platiť

anonym_38c504
Dnes o 17:24

Ak by si mala ĽMR, neprijali by ťa na strednú školu s maturitou. Ty máš vraj 24, čiže si nastúpila na strednú cca pred 10 rokmi. V tom čase bola integrácia v plienkach aj na ZŠ. Neverím, že by ťa pripustili k maturitám. Ak by si mala ĽMR, nemáš vysokofunkčný autizmus. Môžeš mať autizmus, ale nízkofunkčný. Podľa tvojho písomného prejavu a podľa toho ako formuluješ myšlienky, si myslím, že nemáš ani ĽMR, ani autizmus. Schizu beriem. So schizofréniou si mohla aj odmaturovať. Ale s ľahkou mentálnou retardáciou určite nie. Špecializujem sa na deti s PAS a MP. Inak označenie ĽMR sa už roky nepoužíva. Nabudúce si lepšie pozri pojmy, kým ich spojíš do textu. A že si manželovi zatajila tak závažnú diagnózu? tak to je fakt pecka.

autor
Dnes o 17:33
@anonym_38c504

Ak by si mala ĽMR, neprijali by ťa na strednú školu s maturitou. Ty máš vraj 24, čiže si nastúpila na strednú cca pred 10 rokmi. V tom čase bola integrácia v plienkach aj na ZŠ. Neverím, že by ťa pripustili k maturitám. Ak by si mala ĽMR, nemáš vysokofunkčný autizmus. Môžeš mať autizmus, ale nízkofunkčný. Podľa tvojho písomného prejavu a podľa toho ako formuluješ myšlienky, si myslím, že nemáš ani ĽMR, ani autizmus. Schizu beriem. So schizofréniou si mohla aj odmaturovať. Ale s ľahkou mentálnou retardáciou určite nie. Špecializujem sa na deti s PAS a MP. Inak označenie ĽMR sa už roky nepoužíva. Nabudúce si lepšie pozri pojmy, kým ich spojíš do textu. A že si manželovi zatajila tak závažnú diagnózu? tak to je fakt pecka.

@anonym_38c504 ja ťa tu nebudem presviedčať o mojich diagnózach čo mám na papieri už na Zš som mala IQ 65 ...a áno mám autizmus aj všetky diagnózy ...mne ide o to že keď tu napíšu ženy čo majú ID a muži ich živia aj ich deti že si to precita manžel a pochopí niečo

anonym_bd398b
Dnes o 17:35
@kacena4

no urcite nemas mentalne postihnutie a ukoncenu "normalnu" strednu skolu. a tiez pochybujem ze mas strednefunkcny autizmus. tito ludia nie su schopny fungovat plnohodnotne v zivote, v praci, v domacnosti... takze niekde si tu vymyslas

@kacena4 az taka ista by som si zas nebola, mam doma 22rocnu autistku, domacnost zvlada, uprace, navari. Co nezvlada su ludia a socialny kontakt.

K autorke tejto temy sa vyjadrovat nebudem, a niektore by ste sa mohli tiez krotit. Ja asi nikdy nepochopim tuto mentalitu na koniku, ze sa tu viete tak pustit do cloveka ako supy. Jemu ublizite, sebe nepomozete a jemu tiez nie, lebo ked raz nezvlada robit tak nezvlada. Ani ja nie som z mojej dcery nadsena, je nezamestnatelna ale ak by sa dakto takto do nej pustil, tak ho roztrham v zuboch. Ja ju mam na ociach denne a trapenie co preziva by ste nechceli zazit ani na sebe a uz vibec nie na svojich detoch. Netusite co prezivaju chori ludia, ci uz su chori psychicky alebo fyzicky. To, ze vy a vasi manzelia to zvladate, neznamena ze to musi zvladat kazdy.

anonym_f55c8b
Dnes o 17:41

@anonym_autor bože, to fakt už nič z teba. Tak mu povedz, že robiť nepôjdeš a viac sa na tú tému nebudeš baviť. Keď sa mu nepáči, tam sú dvere a ty choď späť ku matke.

aleveddobre
Dnes o 17:46
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e ja mám 24 rokov a áno mám maturitu ale tým spôsobom že mi učiteľka dala témy čo sa má budú pýtať a spravila som ju cize nemám oficiálny doklad a nemôžem sa nikde s ním uplatniť

@anonym_autor lenže s ľahkým mentálnym postihnutím si sa nemohla dostať ani na maturitný odbor. Jedine ak by si nejakým zázrakom preliezky cez deviatku. A to si akože nikto nevšimol? Za tie roky? No to ťažko. To nám nenahovoris. Lebo v škole by si to určite všimli. A ako si mohla spraviť maturitu a nemáš oficiálny doklad. To tiež nesedí.

anonym_38c504
Dnes o 17:50
@anonym_autor

@anonym_38c504 ja ťa tu nebudem presviedčať o mojich diagnózach čo mám na papieri už na Zš som mala IQ 65 ...a áno mám autizmus aj všetky diagnózy ...mne ide o to že keď tu napíšu ženy čo majú ID a muži ich živia aj ich deti že si to precita manžel a pochopí niečo

@anonym_autor pozri, mne je to úplne jedno. Je to tvoj život, ty nemáš z čoho žiť. Pracujem s ťažko postihnutými deťmi. Mám asistentku po viacerých operáciách, má ID a pracuje na plný úväzok. Nevidím nič zlé na tom, že ťa manžel posiela do práce. Zvlášť, ak si mu klamala o tvojej diagnóze. Keby to bolo naopak? keby si ty pracovala a on by sa chodil hrať spoločenské hry, bola by si s tým ok? s láskou by si sa oňho starala aj napriek tomu, že ťa oklamal? ty ale nemáš ani najmenšiu snahu a ešte sa cítiš urazene.

kacena4
Dnes o 17:54
@anonym_bd398b

@kacena4 az taka ista by som si zas nebola, mam doma 22rocnu autistku, domacnost zvlada, uprace, navari. Co nezvlada su ludia a socialny kontakt.

K autorke tejto temy sa vyjadrovat nebudem, a niektore by ste sa mohli tiez krotit. Ja asi nikdy nepochopim tuto mentalitu na koniku, ze sa tu viete tak pustit do cloveka ako supy. Jemu ublizite, sebe nepomozete a jemu tiez nie, lebo ked raz nezvlada robit tak nezvlada. Ani ja nie som z mojej dcery nadsena, je nezamestnatelna ale ak by sa dakto takto do nej pustil, tak ho roztrham v zuboch. Ja ju mam na ociach denne a trapenie co preziva by ste nechceli zazit ani na sebe a uz vibec nie na svojich detoch. Netusite co prezivaju chori ludia, ci uz su chori psychicky alebo fyzicky. To, ze vy a vasi manzelia to zvladate, neznamena ze to musi zvladat kazdy.

@anonym_bd398b ja mam doma tiez dvoch ale intelekt ok, pracujem s nimi a pri MP je tam dost veľké obmedzenie

anonym_f686f1
Dnes o 17:55
@anonym_autor

@anonym_autor s tymto orejavom mas IQ 65 a lahku mentalnu retardaciu a autizmus? A este aj schizofrenniu a potom dokonca operovanu chrbticu? Si dobra herecka a bajkarka.
No ale vies, ze ked ti zoperuju chrbticu, tak sa ti zdravotny stav zlepsi. Takze ti je lepsie, nie?

anonym_96918b
Dnes o 18:04

Autorka, manžel si zrejme uvedomuje, že keď môžeš v stacionári sedieť a hrať spoločenské hry, mohla by mať aj nejakú prácu. Je nespokojný, že on si peniaze musí odpracovať - ak neprejavíš záujem o prácu, jeho nespokojnosť sa bude stupňovať, tvoje argumenty o zdravotnom stave už naňho asi nezaberajú, vzrastá v ňom podráždenosť.

anonym_724161
Dnes o 18:05
@anonym_autor

@anonym_autor tak manžel asi vidí, že by si bola schopná niečo robiť keby si nebola lenivá. Len aby si neprečítal ako ho klameš a pošle ťa nie do práce ale inde.

anonym_dcfa5e
Dnes o 18:10
@anonym_autor

@anonym_autor Jasne, precita si tu nieco a hned zmeni nazor😃😄

anonym_38c504
Dnes o 18:23
@anonym_bd398b

@anonym_bd398b v tomto prípade ale ide o fakty, ktoré nám autorka predkladá. Pohybujem sa v tejto oblasti už dlhé roky a naozaj je pre mňa záhadou, ako sa človek s IQ 65 dostal cca pred 10 rokmi na strednú školu s maturitou. V tom čase mali veľký problém s integráciou deti bez MP s poruchami učenia. Neverím, že s MP chodila na bežnú ZŠ. A zo špecky by ju na SŠ s maturitou nevzali. Toto sú jednoducho fakty. Ďalej, vysokofunkčný autizmus sa spája s vyšším IQ, často sú to ľudia s nejakým nadaním, či až genialitou. Nie ľudia s MR. Toto sú tiež fakty. Nikto ju tu bezdôvodne neuráža, ale nie všetci sme padnutí na hlavu. Viem ako sa vyjadrujú ľudia s MP. Autorka má dokonca pomerne dobrú gramatiku na človeka s mentálnym postihnutím. Tvorí dlhé vety, uvažuje, reaguje. S tým majú autisti celkom často problém. Ja netvrdím, že nie je PAS. Ale kombinácia maturita, MP a vysokofunkčná PAS je veľmi málo pravdepodobná.
Toto tu nie je o tvojej dcére. Nie je dôvod byť vzťahovačná. Autorke vyhovuje sedieť doma, poberať ID a lamentovať nad svojím osudom. Ja jej muža ľutujem. Nie je povinný sa o ňu starať a už vôbec nie, keď bol oklamaný.

anonym_dcfa5e
Dnes o 18:28
@anonym_38c504

@anonym_bd398b v tomto prípade ale ide o fakty, ktoré nám autorka predkladá. Pohybujem sa v tejto oblasti už dlhé roky a naozaj je pre mňa záhadou, ako sa človek s IQ 65 dostal cca pred 10 rokmi na strednú školu s maturitou. V tom čase mali veľký problém s integráciou deti bez MP s poruchami učenia. Neverím, že s MP chodila na bežnú ZŠ. A zo špecky by ju na SŠ s maturitou nevzali. Toto sú jednoducho fakty. Ďalej, vysokofunkčný autizmus sa spája s vyšším IQ, často sú to ľudia s nejakým nadaním, či až genialitou. Nie ľudia s MR. Toto sú tiež fakty. Nikto ju tu bezdôvodne neuráža, ale nie všetci sme padnutí na hlavu. Viem ako sa vyjadrujú ľudia s MP. Autorka má dokonca pomerne dobrú gramatiku na človeka s mentálnym postihnutím. Tvorí dlhé vety, uvažuje, reaguje. S tým majú autisti celkom často problém. Ja netvrdím, že nie je PAS. Ale kombinácia maturita, MP a vysokofunkčná PAS je veľmi málo pravdepodobná.
Toto tu nie je o tvojej dcére. Nie je dôvod byť vzťahovačná. Autorke vyhovuje sedieť doma, poberať ID a lamentovať nad svojím osudom. Ja jej muža ľutujem. Nie je povinný sa o ňu starať a už vôbec nie, keď bol oklamaný.

@anonym_38c504 Tiez jej neverim ani slovo.

autor
Dnes o 18:34
@anonym_38c504

@anonym_38c504 nie všetci vysokofunkcní autisti majú vysoké IQ ja mám taký autizmus a nemám vysoké IQ ...kazkdopadne základnú som ledva prešla ale len s konexiami a odpustili mi veľa predmetov následne som išla na strednú tiež po známosti a tam moja mama mala kamošku a tá mi bola triedna takže mi dávali celé vytlačené písomky a ja som sa len naučila tie otázky alebo ich poslala rovno vypísané učiteľke a to z toho dôvodu že aby som bola v kolektíve dievčat pretože ja som vyzerala úplne normálne chudá cvičila som v posilke mala som 175 cm a 53 kg vedela som sa pekne obliect a namaľovať lenže v hlave prázdno a veľmi som sa trápila preto ...

natalka13
Dnes o 18:36
@anonym_autor

@anonym_1f8e3e mám ešte aj schizofréniu nemôžem pracovat preto plný ID a keby som aj pracovala tak nikde by som nezarobila viac ako minimálnu lebo nemám poriadne vzdelanie na nič, preto mám od 18-stky ID a už mi ho nebudú prehodnocovať stav trvalý a nemenný

@anonym_autor cize mozem mat 1350e ale mne staci 630 a sediet doma.👍
Ked ostanes sama z coho budes zit? Dochodok ti tamto uz stupne iba minimalne.