icon

Poskytnutie hypotéky na 100% hodnoty nehnuteľnosti

biancarv
13. aug 2013

ahojte, chceli by sme si s manželom kúpiť vlastný trojizbový byt na hypotéku do 28000 eur. Máte niekto osobnú skúsenosť, že by vám poskytli hypotéku do 100% hodnoty nehnuteľnosti? Alebo je tu niekto kto sa do toho vyzná? Obidvaja sme zamestnaný na dobu neurčitú,, len ja som teraz na materskej ale od februára sa vraciam do roboty, takže tú hypotéku by som riešila, len niekedy budúci rok. Manžel má príjem 450-500 eur, ako kedy a ja tých 400 eur približne zavisí to od toho či ma náhodou v práci nepovýšia keď sa vrátim, ešte mám rodičovský 245 eur a dostávam vyživné 80 eur na staršieho syna.. Účet máme vo vúb, kde mám zobratý spotrebiteľský úver na sumu 6000 eur, tak neviem či by nám vôbec poskytli hypotéku......a čo si myslíte o fixácii, vúb ževraj vie poskytnúť až desať ročnú fixáciu, stretli ste sa niekto s tým aj reálne? a hlavne ma zaujíma či má niekto skúsenosť s tým , že by mu poskytli 100% hodnoty nehnuteľnosti. Ďakujem za vaše rady, skúsenosti a postrehy. Pekný deň

Strana
z2
veronika2103
13. aug 2013

aby sa chapalo kazdy odhad som zaplatila po 165e...

sante81
13. aug 2013

@biancarv neviem ti poradit, ale my ked sme stavali dom, tak muz obehal všetky banky, papier pero do ruky a pytal si info o hypotéke, fixácii, splátkach, urokoch. nakoniec sme sa rozhodli pre VUB, dali nám fix na 5 rokov, neviem ako je to teraz, či na 10, sla by som sa spytat osobne, je to zadarmo, spytaj sa na všetko čo potrebujes,

biancarv
autor
13. aug 2013

Baby a čo si myslíte o stavebnom sporení? je to výhodné? oplatí sa to?

pe
13. aug 2013

je to velmi vyhodne, tam mas najlepsi urok, plus ak das rocne urcitu sumu, dostanes statnu premiu, to su peniazky navyse 🙂

dada1212
13. aug 2013

pýtala si sa aj na ten úver, no neviem, či ten nebude problém...
6000eur je dosť, predpokladám, že aj splátka je dosť vysoká, vaše príjmy sú pri hranici minimálnej mzdy, plus živíte 2 deti.
skús si pozisťovať či vám vôbec aj nejakú hypotéku dajú ak budete mať také príjmy a ten úver.
aby ste potom nemali problém aj s tým.
neviem koľko vám ostáva splatiť, treba sa informovať do bánk, oni majú kalkulačky a povedia, či by ste mohli mať pri takých príjmoch a výdavkoch hypotéku.
ak bude ten úver problém, potom to riešiť len nejakou pôžičkou od rodiny ak sa dá a úver predčasne splatiť.

andreah25
13. aug 2013

@biancarv znalecké posudky sa pohybujú od 150 do cca 300-350 eur - záleží od typu nehnuteľnosti, od toho či sa jedná o rozostavanú nehnuteľnosť, alebo o dokončenú, od toho, či sú k nehnuteľnosti ešte prislúchajúce iné nehnuteľnosti a pod.

jajka257
14. aug 2013

@biancarv my sme brali v juni 100% odVUB. Dali. Mame este jeden uver od nich vo vyske 8000. Ale mali sme vlastnu hypotekarnu poradkinu. Urok mame 3,99 fixaciu 3 roky. Potom zas nastupi nasa poradkia a bude riesit. Takze da sa

sherynkamalinka
14. aug 2013

necitala som co ti poradili ale...my sme tohto roku brali dalsiu nehnutelnost s tym, ze sme navysovali hypo na byt. takze mame jednu hypo na dve nehnutelnosti...ale to je jedno ide o to ze sme to riesili cez Hypotekarneho poradcu a nelutujem ani na chvilocku. V zivote som nevyuzila ich sluzby lebo som si myslela ze su to spekulanti ale cuduj sa svete...pani obehala vsetky banky, preratala vsetko, vratane fixu {najvyhodnejsi je na dva roky pokial neberies hypo pre mladych podporovanu statom}. Pani dokonca vybavila stretnutia v banke aj mimo pracovnych hodin kedze oni tam vsade maju znamosti, takze som nikde nikdy necakala. a vybavila nam taku hypo ze klobuk dole...o dva roky ked mi skonci fix sa opat stretneme a asi budeme opat prefinancovavat tam, kde poskytnu najlepsi urok. Poradcovi neplatis ani halier a mas z krku obehovacky a lamania si hlavy s niecim comu podla mna normalny clovek ani nemoze rozumiet lebo tie ich tabulky ....takze jednoznacne radim poradcu.

evka_85
14. aug 2013

@biancarv ahoj, neviem či je to výhodné, ale mne jeden pán s ktorým som riešila poistenie pre moje živé striebro, spomínal, že sa venujú aj hypotéka. Skús im napísať a uvidíš... Za to nič nedáš, ja som písala aj @pauli88 a obe sme spokojné. Napíš na info@v-consulitng.sk, tuším tak majú ten email.

michaelamilan
14. aug 2013

My sme si brali minulý rok v UniCredit Bank, nedostali sme 100%, no len o 1000€ menej, čiže takmer 100% máme hypo pre mladých, fixácia na 5 rokov. A myslím, že teraz nikto nedáva 100%, no vy si nejdete veľa požičať, zvyšok si môžte zobrať napr zo stavebka.

michaelamilan
14. aug 2013

@sherynkamalinka aj my sme mali poradcu z AWD a tiež nám vybavili super HYPO!!!! Takú výhodnú by sme ozaj sami nikde nevybavili!!!

jane124
31. aug 2016

Kocky vidim ze to je starsia diskusia, ale narazila som na nu cez google a kedze momentalne riesime podobny problem, kde dostat 100% hypoteku, tak som natrafila na tento prehlad http://www.pozicka.sr/stopercentna-hypoteka-daj....
Ake mate skusenosti vy? Da sa este dostat? V kombinacii so spotrebakom nam to vychadza asi o 140 e viac ako keby dostaneme cely uver na hypoteku.

keksikoj
3. okt 2016

Dobry den, s manzelom planujeme kupit domcek... Chcela by som sa spytat na vase skusenosti ... Kde dostaneme 100 percentnu sumu nehnutelnosti ? Poprosim poradit...

simaminka
3. okt 2016

@keksikoj ahoj, my sme dostali 100 % v CSOB ale mali sme hypotekarnu poradkynu, ona vsetko vybavila, velmi sikovna baba... Ak chces kontakt napis mi do spravy (posobi v BA).

biancarv
autor
4. okt 2016

@jane124 ahoj, tuto diskusiu som zalozila ja pred tromi rokmi :D kupili sme pred polrokom rodinný dom, nakolko sa za tie 3 roky nase prijmy uplne zmenili k lepsiemu. A dostali sme 100% na kúpu vo VUB. Je to proste jednoduche. Staci ze ma dom vacsiu znalecku hodnotu ako je predajna cena a clovek ma vybavene. S bytmi neviem či by sa to dalo takto.

Strana
z2