icon

Postup pri nedodržaní samoodpočtu plynu

mattuliatko30
18. aug 2025

Ahojte prosim viete mi poradit ,ako postupovat pri odpocte plynu?Bol tam nejaky letak ma samoodpocet ,ale nestihla som to do toho datumu ,ako teraz postupovat ,chodia to odpisovat stale aj fyzicky?
Ďakujem za radu 🫶

biba_18
18. aug 2025

mali by, dedkovia a babkovia určite samoneodpočítavajú - aspoň nie drvivá väčšina ...

barbora80
18. aug 2025

@mattuliatko30 ak ste nestihli nahlásiť odpočet do uvedeného dátumu, dá ho SPP distribúcia odhadom. Urobte si fotku plynomeru a keď Vám príde vyúčtovanie, skontrolujte si konečný stav, či je aspoň priblizný. Ak tam bude veľký rozdiel, reklamujte to u Vášho dodávateľa

mattuliatko30
autor
18. aug 2025
@barbora80

@mattuliatko30 ak ste nestihli nahlásiť odpočet do uvedeného dátumu, dá ho SPP distribúcia odhadom. Urobte si fotku plynomeru a keď Vám príde vyúčtovanie, skontrolujte si konečný stav, či je aspoň priblizný. Ak tam bude veľký rozdiel, reklamujte to u Vášho dodávateľa

@barbora80 dakujem pekne pozriem to

doriiis
18. aug 2025

Presne ako píšu,urobia odpočet odhadom.Odporucam stíhať termín samoodpoctu,alebo požiadať dodávateľa o samoodcitacie hodiny.Samozrejme si ich zaplatite

biba_18
18. aug 2025

tak neviem, mne môj dodávateľ píše, citujem:

Ak je odberné miesto prístupné, odpočet robí príslušný distribútor (podľa územnej pôsobnosti). Každá distribučná spoločnosť umožňuje zákazníkom urobiť aj samoodpočet prostredníctvom aplikácie, ktorú nájdete na ich stránkach.
takže teda záleží od tvojho distruibútora ...

aalt
18. aug 2025

Ved nemas kontakt, kam si to mala nahlasit? Zavolaj/napis. Podla mna ak si to presvihla o par dni, tak to stale mozes poslat.

doriiis
18. aug 2025
@biba_18

tak neviem, mne môj dodávateľ píše, citujem:

Ak je odberné miesto prístupné, odpočet robí príslušný distribútor (podľa územnej pôsobnosti). Každá distribučná spoločnosť umožňuje zákazníkom urobiť aj samoodpočet prostredníctvom aplikácie, ktorú nájdete na ich stránkach.
takže teda záleží od tvojho distruibútora ...

@biba_18 ....v budúcnosti už odpoctari do niektorých odberných miest chodiť nebudú.Tyka sa to asi 10% domácnosti.Ludia si budú musieť plyn odčítať sami,alebo im ich spotrebu vyrátajú odhadom.
Napr ku nám nechodia odpoctari okrem vody ( vodárne sú všeobecne 100 rokov pozadu) vôbec.Mame samoodpocitavacie hodiny aj na plyn aj na elektrinu.

anonym_f51c4a
18. aug 2025

@mattuliatko30 tak vo vsetkych nehnutelnostiach mam hodiny pristupne mimo nehnutelnosti - zvonka (nevravim, ze je to vsade)... ale ak je, tak to si mozu sami odpocitat... oni chcu akurat usetrit (co chapem) a ked viem spravit samoodpocet, tak ho spravim... ale nestriela sa z toho...