Potrebné revízie pri poistení nehnuteľnost
ako je to prosim s reviziami pri poisteni nehnutelnosti.
Zaujima ma hlavne situacia, priklad: vytopil by som suseda .. bude poistovat vyzadovat dolozit nesuvisiace revizie, ako napr. na elektriku a kotol ? A ak by som nevedel dolozit, tak mam smolu ? .. opakujem, taketo revizie na veci co so vznikom skody nemali absolutne nic spolocne ?
@romino aku mas poistovnu, nevidim zmluvu... neviem povedat... kazda poistovna ma inac, ale ano, aj revizie som uz riesila cez poistovne... ale revizie napr, ze vyhory dom, tak ano, potrebujes mat reviziu na to, ze si mal komin ok, elektrika taktiez... chapem, ze sa pytas na nesuvisiace ale podla odporucania ak budes mat na vsetko reviziu tak je to ok.. ale v specifickych pripadoch isto treba
@romino aku mas poistovnu, nevidim zmluvu... neviem povedat... kazda poistovna ma inac, ale ano, aj revizie som uz riesila cez poistovne... ale revizie napr, ze vyhory dom, tak ano, potrebujes mat reviziu na to, ze si mal komin ok, elektrika taktiez... chapem, ze sa pytas na nesuvisiace ale podla odporucania ak budes mat na vsetko reviziu tak je to ok.. ale v specifickych pripadoch isto treba
@sweet20 ano, to chapem, ak vyhori dom ..tak by sa hlavne patralo po revizii na komin, ta elektrika atd.
Ide mi o to, ze si davam servisovat plyn. kotol ..."servisna prehliadka".
Ci striktne platit nazvys a pytat protokol = reviziu ..ak dam poistit nehnutelnost.
No asi aj hej, pre tie scenare co i len teoreticky suvisiace s kotlom
@sweet20 ano, to chapem, ak vyhori dom ..tak by sa hlavne patralo po revizii na komin, ta elektrika atd.
Ci striktne platit nazvys a pytat protokol = reviziu ..ak dam poistit nehnutelnost.
@romino ano, kazdemu klientovi to odporucam, lebo takto je zahojeny a potom nema problem , teda nie je zaskoceny ked od neho potrebuje poistovna papiere
@romino aj zalezi aka poistovna atd...
Len si pozri podmienky v tej poistovni v ktorej chces mat to poistenie... aby si si nasiel, ze kolko musis pred poistenim mat ten papier
Ale chcem upravit ten komentar pred tym, ze nie je na to speci lehota ale urcite ti odporucam mat revizie pred uzatvorenim poistenia... lebo si zober, ze uzatvoris zmluvu a napr o 3 mesiace budes mat papiere na revizie... ale tym padom tie 3 mesiace nemas velmi chranene... snad som to vysvetlila 😃😃
Ale chcem upravit ten komentar pred tym, ze nie je na to speci lehota ale urcite ti odporucam mat revizie pred uzatvorenim poistenia... lebo si zober, ze uzatvoris zmluvu a napr o 3 mesiace budes mat papiere na revizie... ale tym padom tie 3 mesiace nemas velmi chranene... snad som to vysvetlila 😃😃
@sweet20 jasne, ano, chapem , dik. Proste kym to nemam nakomplet, tie papiere, .. akoby som aj zbytocne si platil to poistenie. Lebo je vysoke riziko, ze by ma poistovna aj tak poslala do ... v pripade ze by sa nieco udialo a ja by som ziadal plnenie

Ešte sa mi to nestalo, poisťovňa si vyžiada doklady, ktoré súvisia so škodou. Teda doklady od revizie elektriny vtedy ak nastane škoda súvisiaca s elektrinou, museli by mať podozrenie, že bolo niečo zanedbané...