Potrebujem bankomatovú kartu na zrušenie účtu?
Ahojte, na zrušenie uctu potrebujem aj bankomatovu kartu? Lebo tu používa iný člen rodiny a nechcem aby bol informovaný o zruseni účtu
Na zrusenie uctu potrebujes svoj obciansky preukaz 🙂
@sarakkk Načo by ti bola karta? Predložíš OP a účet sa na tvoje požiadanie zruší.
1, ak pouziva niekto iny tvoju platobnu kartu, tak porusujes (aj on) vseobecne obchodne podmienky...
2, preco kartu nezablokujes / nenahlasis ako stratenu / ukradnutu (ked uz teda robis taketo zvlastne kroky?
3, Ked zrusis ucet, banka najskor tu kartu blokne, aby sa vysporiadali platby (a nenabiehali dalsie)...takze nerozumiem "aby bol informovany o zruseni uctu".. si myslis, ze sa to nejako nedozvie ked prestane karta fungovat (napriklad pri plateni v pokladni v obchode)?
@mandarinka555 nie je pravda a už vôbec nie na požiadanie ak karta k účtu existuje
@sarakkk ak karta k účtu existuje (čo je tento prípad) tak najskôr sa požiada o zrušenie alebo zablokovanie karty ak ju fyzicky nemáš u seba a až po tomto ti zrušia účet. napr.vo VÚB na to majú tuším 40 dní, ale stihli to do 30. čiže nepotrebuješ ju ale je to zbytočne komplikované ("papierovo" to vieš vybaviť v jeden deň ale budeš čakať lebo banka žiadosť posiela kartovej spoločnosti). moja skúsenosť spred cca pol roka, bola som prekvapená že to takto funguje
@zuzanka.zuzu Ďakujem veľmi pekne
Zablokuj a hotovo.
Toto je celkom zvlastny postup, ale zase ak ma dotycny u seba cudziu kartu a veselo ju pouziva, tak mozno ma aj pristup do IB a autorka sa boji ze kym ucet zrusia, este ho stihne vybielit?

povedz že si niekam založila, keď už… a raz na to príde, že je účet zrušený, či? a ak je to tvoj účet, pýtaj kartu s5 a účet meniť nemusíš…