icon

Potrebujem bankomatovú kartu na zrušenie účtu?

sarakkk
26. feb 2025

Ahojte, na zrušenie uctu potrebujem aj bankomatovu kartu? Lebo tu používa iný člen rodiny a nechcem aby bol informovaný o zruseni účtu

biba_18
26. feb 2025

povedz že si niekam založila, keď už… a raz na to príde, že je účet zrušený, či? a ak je to tvoj účet, pýtaj kartu s5 a účet meniť nemusíš…

vanilkovazmrzka
26. feb 2025

Na zrusenie uctu potrebujes svoj obciansky preukaz 🙂

mandarinka555
26. feb 2025

@sarakkk Načo by ti bola karta? Predložíš OP a účet sa na tvoje požiadanie zruší.

rozculena
27. feb 2025

@sarakkk veď keď pôjde niečo platiť kartou,tak zistí,že je účet zrušený,a to bude pekný trapas.Toto chceš?

zic
27. feb 2025

1, ak pouziva niekto iny tvoju platobnu kartu, tak porusujes (aj on) vseobecne obchodne podmienky...
2, preco kartu nezablokujes / nenahlasis ako stratenu / ukradnutu (ked uz teda robis taketo zvlastne kroky?
3, Ked zrusis ucet, banka najskor tu kartu blokne, aby sa vysporiadali platby (a nenabiehali dalsie)...takze nerozumiem "aby bol informovany o zruseni uctu".. si myslis, ze sa to nejako nedozvie ked prestane karta fungovat (napriklad pri plateni v pokladni v obchode)?

zuzanka.zuzu
27. feb 2025

@mandarinka555 nie je pravda a už vôbec nie na požiadanie ak karta k účtu existuje

@sarakkk ak karta k účtu existuje (čo je tento prípad) tak najskôr sa požiada o zrušenie alebo zablokovanie karty ak ju fyzicky nemáš u seba a až po tomto ti zrušia účet. napr.vo VÚB na to majú tuším 40 dní, ale stihli to do 30. čiže nepotrebuješ ju ale je to zbytočne komplikované ("papierovo" to vieš vybaviť v jeden deň ale budeš čakať lebo banka žiadosť posiela kartovej spoločnosti). moja skúsenosť spred cca pol roka, bola som prekvapená že to takto funguje

guudy
27. feb 2025

@sarakkk ak si majitel uctu, staci dat zablokovat kartu.
Ku zruseniu uctu ti staci OP, ale to trva nejaky cas, je tam lehota na dobehnutie platieb.

sarakkk
autor
27. feb 2025

@biba_18 ano raz na to príde ale nechcem aby bol informovaný ešte predtým ako sa účet zruší ale až po zrušení

sarakkk
autor
27. feb 2025

@rozculena nechcem aby sa dozvedel o zrušení uctu to je všetko

sarakkk
autor
27. feb 2025

@zic dozvedie ale až potom nie predtým preto sa pýtam na tu kartu preto ze ak by som ju pýtala od daného cloveka zistil by že sa niečo deje

sarakkk
autor
27. feb 2025

@zuzanka.zuzu Ďakujem veľmi pekne

zic
27. feb 2025

@sarakkk kartu ale mozes bloknut aj bez rusenia uctu (ak ti to nejak pomoze)... a dotycny tvoju kartu nema co pouzivat...

mk1111111111
28. feb 2025

Zablokuj a hotovo.

masinka
28. feb 2025

Toto je celkom zvlastny postup, ale zase ak ma dotycny u seba cudziu kartu a veselo ju pouziva, tak mozno ma aj pristup do IB a autorka sa boji ze kym ucet zrusia, este ho stihne vybielit?