icon

Potrebujem zmluvu o vrátení peňazí?

peny33
19. mar 2014

Ide o to,ze mi jeden znamy ma vyplatit pozicku,ktoru som mu poskytla,ale treba o tom zaplateni aj zhotovit zmluvu alebo staci len bankovym prevodom,ako dokaz,keby nieco.Dakujem.

jajka71
19. mar 2014

treba zmluvu, kazdopadne, osetrenu minimalne pravnikom, pripadne notarom, cim vyssia suma, tym vacsia obozretnost, urcite do toho neist bez papiera, je to riskantne a az hlupe

miku1
19. mar 2014

Určite treba zmluvu. To že mu pošleš peniaze na účet, ešte nemusí znamenať, že ide o pôžičku, môže potom kľudne povedať, že to bol dar.

milota164
19. mar 2014

urcite zmluvu, bez toho ziadne peniaze neposielaj

wewe22
19. mar 2014

ak si ty poskytla pozicku jemu a on ti osiela peniaze moze ti byt zmluva ukradnuta ale pre znameho moze byt dolezita 😉

livka299
19. mar 2014

Všetko na papier a právne ošetrený! V dnešnej dobe sa čudujem naivným ľuďom.....

havana_frost
19. mar 2014

Ako ste sa dohodli pri poskytovaní pôžičky? Predpokladám, že už poskytnutie máte nejako zazmluvnené a vrátenie peňazí sa teraz uskutoční podľa tejto dohody. Vrátenie požičaných peňazí je vlastne posledný krok. Načo by si ty kedy preukazovala, že ti on vrátil peniaze? Ak si doteraz nemala k tomu žiadnu zmluvu, teraz sa mi to už zdá zbytočné, ale tak nič tým ani nepokazíš.

aislinn785
20. mar 2014

Zmluva o pozicke bola predpokladam len ustna. Znamy Ti teraz vratil peniaze. Je absolutne zbytocne spatne nieco pisat. odlozte si obaja vypis z uctu, ze pozicka bola vyplatena. Do buducna urcite odporucam pisomnu zmluvu o pozicke, ato aj ked ide o znameho.

klincek
20. mar 2014

na zmluvu je uz neskoro, co by sa nou malo riesit? zmluvo u pozicke ste uzavreli ustne, a ty si uz aj plnila (poskytla si pozicku). ked ti on vrati peniaze, mozes mu vystavit pisomne potvrdenie (ak ho bude chciet). ak bude platit prevodom v banke, bude to vo vypisoch z uctu (tvojom aj jeho), vtedy nic viac netreba.
a do buducna radim nepoziciavat bez zmluvy, je to privelke riziko 😉

sisaha
20. mar 2014

staci ak on pri prevode uvediet do spravy pre prijimatela: vratenie pôzicky vo vyske ...

simca06022011
20. mar 2014

uz teraz ti netreba nic, okrem dokladov o splateni a to ci to bude bankovy vypis alebo prijmovy doklad je jedno... ak by si chcela zmluvu tak nie o SPLATENI, ale o poskytnuti.. a to je ako pisali kolegynky tu, uz neskoro 🙂) to sa robi pri pozicani a nie pri splacani, ked tak mozes normlane urobit dokument o "Ukonceni poziciky jej riadnym splatenim", to si este viem predstavit, ale nie "zmluvu"