icon

Požičiavate peniaze rodine a priateľom?

9. jún 2024

Ahojte baby som žena co ma dve deti. Ide oto ze rodicia stále každý druhý mesiac potrebujú požičať peniaze, ze nevedia vychádzať s peniazmi atď zarábajú obaja,poziciam vždy áno vrátia ale fakt ma to už nebaví neviem ako mam s toho vijst. Požičiavaťe peniaze?

Strana
z2
tykat
9. jún 2024

Povedz ze nemas, vsetko zdrazelo, mas vyssie vydavky, nevyzijes kym vratia.

martinmmartin
9. jún 2024

povedz im hned po vyplate ze ty pitrebujes pozicat nutne 300eur. Odloz si ich a poziciavaj im tie ked si oni vypytaju

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
zazka666
9. jún 2024

Tak u nás je to mama, čo dáva drobné vnúčatám a pre ne. A otec aj viac. V živote do mňa naši nepýtali, s výnimkou, keď som u nich žila a máličko prispievala na stravu.

anouschka5
9. jún 2024

@pribinak presne tak , určite urobiť rozpočet príjmov a výdavkov ( môj starý otec hovorieval : a to si kde videla, aby mladý vrabec kŕmil starého - na margo ak som mu chcela aspoň nákupom prilepšiť )

strop23
9. jún 2024

To ze ti vzdy vratia nic neznamena, znamena to len to ze si v minuse, pretoze aj ked ti v polke mesiaca vratia, musis ich neskor zase pozicat spat. Teda si stale vymienate peniaze, ktore su aj tak tvoje.

ingridkras
10. jún 2024

Nie si povinná požičať,ani keď ide o tvojich rodičov.Mas deti,rodinu a isto s tým súvisiace výdavky.Tu vôbec nejde o to,že potrebujú pomôcť,tu ide skôr o to,že si zvykli.Nech rodicia prehodnotia svoje výdavky.Samozrejme,treba si k tomu spoločne sadnúť a predebatovat.Nechcs im zabuchnut dvere a odmietnuť pomoc keď je to nevyhnutne,ale nemá sa to stať pravidelnosťou.Preco im to finančne nevychádza?Obaja zarábajú ...Máš predstavu alebo vedomosť,na čo tie peniaze potrebujú?Lekár,lieky,niečo životne dôležité?Alebo im naozaj chýba finančná gramotnosť?Nevedia hospodáriť s financiami odkedy žijete v zahraničí?

Strana
z2