Požičiavate peniaze rodine a priateľom?
Ahojte baby som žena co ma dve deti. Ide oto ze rodicia stále každý druhý mesiac potrebujú požičať peniaze, ze nevedia vychádzať s peniazmi atď zarábajú obaja,poziciam vždy áno vrátia ale fakt ma to už nebaví neviem ako mam s toho vijst. Požičiavaťe peniaze?
povedz im hned po vyplate ze ty pitrebujes pozicat nutne 300eur. Odloz si ich a poziciavaj im tie ked si oni vypytaju
Tak u nás je to mama, čo dáva drobné vnúčatám a pre ne. A otec aj viac. V živote do mňa naši nepýtali, s výnimkou, keď som u nich žila a máličko prispievala na stravu.
@pribinak presne tak , určite urobiť rozpočet príjmov a výdavkov ( môj starý otec hovorieval : a to si kde videla, aby mladý vrabec kŕmil starého - na margo ak som mu chcela aspoň nákupom prilepšiť )
To ze ti vzdy vratia nic neznamena, znamena to len to ze si v minuse, pretoze aj ked ti v polke mesiaca vratia, musis ich neskor zase pozicat spat. Teda si stale vymienate peniaze, ktore su aj tak tvoje.
Nie si povinná požičať,ani keď ide o tvojich rodičov.Mas deti,rodinu a isto s tým súvisiace výdavky.Tu vôbec nejde o to,že potrebujú pomôcť,tu ide skôr o to,že si zvykli.Nech rodicia prehodnotia svoje výdavky.Samozrejme,treba si k tomu spoločne sadnúť a predebatovat.Nechcs im zabuchnut dvere a odmietnuť pomoc keď je to nevyhnutne,ale nemá sa to stať pravidelnosťou.Preco im to finančne nevychádza?Obaja zarábajú ...Máš predstavu alebo vedomosť,na čo tie peniaze potrebujú?Lekár,lieky,niečo životne dôležité?Alebo im naozaj chýba finančná gramotnosť?Nevedia hospodáriť s financiami odkedy žijete v zahraničí?

Povedz ze nemas, vsetko zdrazelo, mas vyssie vydavky, nevyzijes kym vratia.