Práva exekútora
Dobrý deň, mám voči zdravotnej poisťovni pohľadávku ktorú postupne splácam, len ráno som prišla na svoj bankový účet a bol cca v 1000€ nepovolenom prečerpaní, nedosala som žiadnu informáciu, a dohladala som si že exektor je povinny informovať dlžnika o nejakej zmene alebo konaní, chcela som sa len opytat či moze bez informacii len tak urobiť na účte 1000€ minusovy stav aj napriek tomu ze pohladavka je dohodnuto splácaná, nie su na to nejake pravidlá? Neviem ani o tom ze by voci mnebola nejaka exekucia, absolutne žiadne informacie ani pri platbe žiadne udaje len poznamka exekucia, ani meno ani firma, nič. Ako by ste postupovali?
Ahoj... Treba v prvom rade kontaktovať exekútora, ktorý pohľadávku stiahol ( skôr si myslím, že ju len zablokoval).. Pokiaľ ide o exekútora, ktorý má na starosti pohľadávku z poisťovne, treba mu dokladovať, že ste sa na dlžnej sume dohodla s poisťovňou a ze ju splácate a žiadate o odblokovanie / vrátenie danej sumy spať na svoj účet.. Treba to ale riešiť písomnou formou, aby bol doklad o všetkom...
@veverkaa2 no ja som momentalne po kontaktovaní banky zistila že ide o menovkyňu a že zamestnanec banky niečo poplietol, lebo tu pohladavku ani nemam v take výške, skoro ma porazilo, vraj to idu ihneď riešiť, nemalo to byť stihanuté na mojom účte vraj sa asi preklikli 😳 nechapem ako sa toto moze stať som len pozerala ze preboha ako by som tam taku sumu nabrala
Super... Aspoň sa to vyriešilo k spokojnosti.. I keď ten stres nebol nutný 🙏
@evinku no momentalne som hned volala fo banky a zistila som že šlo o omyl, vraj zhoda priezviska, ale nechapem ako sa to moze stat
@evinku áno som rada že len omyl, ale neprijemna skusenosť
Chápem, že stres robí svoje, asi aj úradníčka zlyhala, ale to ju neospravedlňuje... Podstatné je, že sa prišlo na chybu a co chvíľa sa vyrieši aj táto nepríjemná situácia s peniazmi...
To ani ja nechápem ako sa môže také niečo stať. Choré. Prajem Vám aby ste čím skôr dobre vybavili
Aka nahoda 🤔
Ak pochybila banka ako píšeš, tak si radšej prever aj to, či ti tým úkonom náhodou neuškodili v tom zmysle, že budeš v registri banky figurovať ako osoba s exekúciou.
@aandrea9 ďakujem to mi nenapadlo. Skusim to dnes preveriť, ale hádam sa to nejako prepojením odstráni keď je to stornované, ale pre istotu zistím. Ďakujem za radu 🙂
@kitycat no skor nehoda, naozaj som sa zlakla
@veverkaa2 ďakujem velmi pekne všetko je uz vporiadku 🙂
@evinku ďakujem, ano stane sa sme len ludia len bol to fakt šok, nastastie sa to vysvetlilo

Dobrý deň, kedysi som mala exekúciu, našťastie už ju mám celú splatenu no exekútor mi urobil to isté. Exekútor by mal síce oznámiť túto skutočnosť no na to slúži list o začatí exekúcie. Ja som tiež splácala postupne no na účte som mala podobne v mínuse až kým nebola úplne celá exekúcia vyplatená. Až keď som mala list - potvrdenie z exekútorskeho úradu o vyplateni a ukončení exekúcie až potom sa všetko na bankovom účte napravilo.