icon

Prečo je schválenie môjho invalidného dôchodku oneskorené?

katkahajduch
Včera o 17:43

Dobry deň mám 20 rokov a náhle som ochorela , podala som si žiadosť o invalidny dôchodok v Auguste 2025 a ešte mi neprišiel žiadny papier o tom či by mi ho schválili alebo nie aj som im poslala 3 e-maily a žiadna odpoveď. Neviete niekto prečo mi to ešte neprišlo? Ďakujem za odpoveď.

anonym_0f5149
Včera o 17:46

Lebo to môže kľudne trvať rok. I viac. Treba stále volať. Otravovať.

oriesocek
Včera o 18:04

Mne rovno povedali na sociálke, že to môže trvať dlho. Že moju žiadosť majú (mali aj všetky dokumenty, atd) a ne nemám volať a písať, že sa ozvú… trvalo to veľmi dlho - cele sa to ukončili skoro po roku…

anonym_0f5149
Včera o 18:12

Choroba prepukla až po 18-tke?

lukbe
Včera o 19:04

Myslim, ze podla zákona 3 mesiace.

anonym_c458eb
Včera o 19:07

Podala som ziadost v novembri a schvalili mi ID v auguste, peniaze prisli v septembri.

katkahajduch
autor
Dnes o 08:24
@anonym_0f5149

Choroba prepukla až po 18-tke?

@anonym_0f5149 ano až po

katkahajduch
autor
Dnes o 08:25
@lukbe

@lukbe no už to trvá asi 7

katkahajduch
autor
Dnes o 08:27
@anonym_c458eb

Podala som ziadost v novembri a schvalili mi ID v auguste, peniaze prisli v septembri.

@anonym_c458eb to vychádza, že Vám to trvalo 8 mesiacov pokiaľ Vám to schválili , no hádam mi pošlu už potvrdenie či mi to schválili alebo nie

katkahajduch
autor
Dnes o 08:27
@lukbe

@lukbe pardon 5 mesiacov to už trvá

katkahajduch
autor
Dnes o 08:28
@oriesocek

Mne rovno povedali na sociálke, že to môže trvať dlho. Že moju žiadosť majú (mali aj všetky dokumenty, atd) a ne nemám volať a písať, že sa ozvú… trvalo to veľmi dlho - cele sa to ukončili skoro po roku…

@oriesocek no oni podľa mňa neodpisuju na e-maily keď ja som im písala a ani na jeden neodpisali

anonym_0f5149
Dnes o 08:32
@katkahajduch

@oriesocek no oni podľa mňa neodpisuju na e-maily keď ja som im písala a ani na jeden neodpisali

@katkahajduch na tú infolinku si volala?

anonym_c458eb
Dnes o 09:12

A pred komisiou si bola? Najprv bude komisia, posudenie reviznym lekarom, az potom vysledok.

katkahajduch
autor
Dnes o 10:07
@anonym_c458eb

A pred komisiou si bola? Najprv bude komisia, posudenie reviznym lekarom, az potom vysledok.

@anonym_c458eb ešte som nebola , nevolali má , ani raz sa mi neozvali

anonym_0f5149
Dnes o 10:09
@katkahajduch

@katkahajduch tak to už len čakať. Ozaj aj rok a viac.

martul
Dnes o 10:13

@katkahajduch to je strašne krátka doba, i nás to trvalo 14 mesiacov. Prvýkrát sa ozvali po 9 mesiacoch, zvyšok komisia, odloženie ďalších správ

anonym_c458eb
Dnes o 10:44
@katkahajduch

@katkahajduch tak to este bude komusia, kde vas predvolaju, az potom dostanete vyrozumenie. A potom sa niekedy treba odvolat voci rozhodnutiu a zase 90 dni.

anonym_a022bb
Dnes o 10:48

@katkahajduch zavis aj od ochorenia, mozno cakaju a po pol roku vas vyzvu znovu na lekarske spravy v kazdom pripade
tam chodte osobne zistit co sa deje
teraz si na PN ci ?

anonym_eb850c
Dnes o 11:25

Podľa zákona majú na to 60 dní ale oni majú čas..mne prišlo o pol roka rozhodnutie a všetko ti doplatia ak ti uznajú.

kvetka22
Dnes o 11:50

@katkahajduch ono veľmi záleží, ktorá pobočka to rieši, koľko je ludi pred Vami na posúdenie, koľko posudkovych lekárov majú...
Keď Vás zavolajú na posúdenie, tak až po vypracovaní lekárskeho posudku Vás zavolajú na podpis žiadosti. Ta ide na ústredie, kde do 60 dní rozhodnú, pripadne, ak sa niečo rieši, môžu lehotou predĺžiť o ďalších 60 dní.

katkahajduch
autor
Dnes o 13:48
@anonym_a022bb

@katkahajduch zavis aj od ochorenia, mozno cakaju a po pol roku vas vyzvu znovu na lekarske spravy v kazdom pripade
tam chodte osobne zistit co sa deje
teraz si na PN ci ?

@anonym_a022bb chodím ešte do školy a je to ochorenie už do konca života

katkahajduch
autor
Dnes o 13:49
@kvetka22

@katkahajduch ono veľmi záleží, ktorá pobočka to rieši, koľko je ludi pred Vami na posúdenie, koľko posudkovych lekárov majú...
Keď Vás zavolajú na posúdenie, tak až po vypracovaní lekárskeho posudku Vás zavolajú na podpis žiadosti. Ta ide na ústredie, kde do 60 dní rozhodnú, pripadne, ak sa niečo rieši, môžu lehotou predĺžiť o ďalších 60 dní.

@kvetka22 ja som to posielala do Žiliny

katkahajduch
autor
Dnes o 13:50
@kvetka22

@kvetka22 no mňa ešte nikde nevolali a ako hovorím ani neodpisali na emaily

katkahajduch
autor
Dnes o 13:52
@anonym_eb850c

Podľa zákona majú na to 60 dní ale oni majú čas..mne prišlo o pol roka rozhodnutie a všetko ti doplatia ak ti uznajú.

@anonym_eb850c keď som bola v nemocnici od 12.12.24 a odvtedy som chorá tak odvtedy mi to vyplatia ak mi to schvália ? Alebo od Augusta 25?

katkahajduch
autor
Dnes o 13:52
@anonym_c458eb

@katkahajduch tak to este bude komusia, kde vas predvolaju, az potom dostanete vyrozumenie. A potom sa niekedy treba odvolat voci rozhodnutiu a zase 90 dni.

@anonym_c458eb a neviete zakedy asi lebo už to trvá 5 mesiacov

modrykolibrik
Dnes o 13:57
@katkahajduch

@anonym_c458eb a neviete zakedy asi lebo už to trvá 5 mesiacov

@katkahajduch mňa by zaujímala Vasa diagnóza. Pretože nieje diagnóza ako diagnóza. Ja mám tiež nevyliečiteľnú chorobu a ID mi neschválili z dôvodu,že ak nemám následky z tej choroby nemám nárok.. mám 40 vy 20. Ak viete fungovať bez pomoci ID vám nedajú. Podľa čoho ste usúdili,že máte na ID nárok?

anonym_a022bb
Dnes o 13:57
@katkahajduch

@anonym_eb850c keď som bola v nemocnici od 12.12.24 a odvtedy som chorá tak odvtedy mi to vyplatia ak mi to schvália ? Alebo od Augusta 25?

@katkahajduch tazko ti odpovedat ak neposes ake je to ochorenie, ak je to napr onko ochorenie a 12/2024 je cas kedy to potvrdila histologia, tak ano vyplatia spatne