Prečo mi chodia príkazy na úhradu od Prima banky?
Ahojte prosím vás dnes mi prišlo pár sms správ od Prima banky s príkazom na úhradu 4x po 5€ 3€ a teraz 100€ a pri každej sme bol overovací kód
Čo to prosím vás je pre boha ?
S velkou pravdepodobnostou podvod
mam prima a ziadne sms mi nechodia len ak nejaka reklama to bude podvod
mam prima a ziadne sms mi nechodia len ak nejaka reklama to bude podvod
@anonym_4a6d76 aj deti majú a nič im neprišlo len mne. Ale nerozumiem začo čo to je
@anonym_4a6d76 aj deti majú a nič im neprišlo len mne. Ale nerozumiem začo čo to je
@kaja30 zrejme si zadavala udaje na nejake pofiderne stranky
@kaja30 a na aký účet to máš uhradiť? Je to podvod, keby si niečo nemala uhradene, banka si to stiahne. Nereaguj na to, maximálne zajtra do banky zavolaj
@anonym_bad8c6 ni je tam číslo účtu. Je tam len príkaz na úhradu - suma
Overovací kód.... to j všetko
@kaja30 nezadavala si niekde svoje údaje?
@anonym_bad8c6 isto zavolám ale extrém že už asi 5 sms mi takto prišli dnes od Prima banky
@kaja30 ak si nikde nezadavala svoje údaje a nie si nikde v mínuse, pre pokoj duše zavolaj, SMS zatiaľ nechaj tak
Banka nikdy ale naozaj nikdy neposiela takéto sms
blokni docasne kartu v apke
@anonym_bad8c6 hotová som z toho čo mi ešte do rána príde.
@kaja30 mam inú babku, kedysi som mala VUB, v živote mi SMS neprisla, tak nestresuj
@maranco sms nie, len musím potvrdiť pinom
@kaja30 pohyby na účte si pozerala?
zavolaj na infolinku do banky a spýtaj sa na to https://www.primabanka.sk/kontakt/infolinka
môže byť niekto prihlásený v tvojom IB a chce robiť prevody, na potvrdenie prevodu potrebuje kódy zo SMS, tie vie vyčítať ak máš v mobile nainštalovanú podvodnú aplikáciu od útočníka
a rozpamätaj sa či si posledne niekde nedávala heslá od IB niekde na nejakej stránke ktorú si otvorila cez odkaz a vyzerala ako tvoja banka
niečo ako prevzatie výhry, prevzatie peňazí cez bazár a podobne
A nemohol len iny klient banky zadat omylom tvoje telefonne cislo (alebo pracovnik sa preklepol) a niekto sa pokusa zadat platbu ale nejde mu potvrdit, lebo SMS chodia tebe a nie jemu/jej?
Ale netusim ci Prima ma aj takyto sposob potvrdzovania este v dnesnej dobe 🙂.
A nemohol len iny klient banky zadat omylom tvoje telefonne cislo (alebo pracovnik sa preklepol) a niekto sa pokusa zadat platbu ale nejde mu potvrdit, lebo SMS chodia tebe a nie jemu/jej?
@petamich ale tam je suma 4x po 5€ potom raz 3€ a posledná bola na 100€ tak ak by sa pomýlil tak nedával by iné sumy. Pohyby na účte som nezaznamenala že by mi niečo z toho odišlo , alebo by to bolo v čakajúcich... Keď niečo platím prevodom tak dávam pin alebo odtlačok prsta na potvrdenie platby
@petamich aj Prima zasiela SMS kódy
@kaja30 pohyby na účte si pozerala?
zavolaj na infolinku do banky a spýtaj sa na to https://www.primabanka.sk/kontakt/infolinka
môže byť niekto prihlásený v tvojom IB a chce robiť prevody, na potvrdenie prevodu potrebuje kódy zo SMS, tie vie vyčítať ak máš v mobile nainštalovanú podvodnú aplikáciu od útočníka
a rozpamätaj sa či si posledne niekde nedávala heslá od IB niekde na nejakej stránke ktorú si otvorila cez odkaz a vyzerala ako tvoja banka
niečo ako prevzatie výhry, prevzatie peňazí cez bazár a podobne
@maranco nie nič také som nedávala nikde aspoň si nič také nepamätám a na možnú výhru už vôbec nie 😃

Podvod