icon

Prečo mi chodia príkazy na úhradu od Prima banky?

kaja30
8. jan 2026

Ahojte prosím vás dnes mi prišlo pár sms správ od Prima banky s príkazom na úhradu 4x po 5€ 3€ a teraz 100€ a pri každej sme bol overovací kód
Čo to prosím vás je pre boha ?

Strana
z2
doriiis
8. jan 2026

Podvod

crazy_cat_lady
8. jan 2026

S velkou pravdepodobnostou podvod

anonym_4a6d76
8. jan 2026

mam prima a ziadne sms mi nechodia len ak nejaka reklama to bude podvod

kaja30
autor
8. jan 2026
@anonym_4a6d76

mam prima a ziadne sms mi nechodia len ak nejaka reklama to bude podvod

@anonym_4a6d76 aj deti majú a nič im neprišlo len mne. Ale nerozumiem začo čo to je

anonym_4a6d76
8. jan 2026
@kaja30

@anonym_4a6d76 aj deti majú a nič im neprišlo len mne. Ale nerozumiem začo čo to je

@kaja30 zrejme si zadavala udaje na nejake pofiderne stranky

kaja30
autor
8. jan 2026
@anonym_4a6d76

@kaja30 zrejme si zadavala udaje na nejake pofiderne stranky

@anonym_4a6d76 žiadne údaje nikam nedávam. Sms sú len že príkaz na úhradu, suma a overovací kód. Nič iné že za čo alebo tak

anonym_bad8c6
8. jan 2026
@kaja30

@kaja30 a na aký účet to máš uhradiť? Je to podvod, keby si niečo nemala uhradene, banka si to stiahne. Nereaguj na to, maximálne zajtra do banky zavolaj

kaja30
autor
8. jan 2026
@anonym_bad8c6

@kaja30 a na aký účet to máš uhradiť? Je to podvod, keby si niečo nemala uhradene, banka si to stiahne. Nereaguj na to, maximálne zajtra do banky zavolaj

@anonym_bad8c6 ni je tam číslo účtu. Je tam len príkaz na úhradu - suma
Overovací kód.... to j všetko

doriiis
8. jan 2026
@kaja30

@kaja30 ... Vymaž tie sms a blokni číslo

anonym_bad8c6
8. jan 2026
@kaja30

@kaja30 nezadavala si niekde svoje údaje?

kaja30
autor
8. jan 2026
@anonym_bad8c6

@anonym_bad8c6 isto zavolám ale extrém že už asi 5 sms mi takto prišli dnes od Prima banky

anonym_bad8c6
8. jan 2026
@kaja30

@anonym_bad8c6 isto zavolám ale extrém že už asi 5 sms mi takto prišli dnes od Prima banky

@kaja30 ak si nikde nezadavala svoje údaje a nie si nikde v mínuse, pre pokoj duše zavolaj, SMS zatiaľ nechaj tak

kaja30
autor
8. jan 2026
@anonym_bad8c6

@kaja30 ak si nikde nezadavala svoje údaje a nie si nikde v mínuse, pre pokoj duše zavolaj, SMS zatiaľ nechaj tak

@anonym_bad8c6 hotová som z toho čo mi ešte do rána príde.

doriiis
8. jan 2026

Banka nikdy ale naozaj nikdy neposiela takéto sms

anonym_4a6d76
8. jan 2026

blokni docasne kartu v apke

anonym_bad8c6
8. jan 2026
@kaja30

@kaja30 mam inú babku, kedysi som mala VUB, v živote mi SMS neprisla, tak nestresuj

maranco
8. jan 2026

@kaja30 keď robíš prevod na účet cez IB primabanky chodia ti takéto SMS s potvrdzovacím kódom na prevod?

prihlás sa normálne na svoj účet pozri či tam nemáš v pohyboch také platby

sevrin
8. jan 2026
@kaja30

@kaja30 to si hotová z pár sms? Preboha...

kaja30
autor
8. jan 2026
@sevrin

@kaja30 to si hotová z pár sms? Preboha...

@sevrin no áno nakoľko je to už niečo cez 130€

kaja30
autor
Autor odpoveď zmazal
kaja30
autor
8. jan 2026
@maranco

@kaja30 keď robíš prevod na účet cez IB primabanky chodia ti takéto SMS s potvrdzovacím kódom na prevod?

prihlás sa normálne na svoj účet pozri či tam nemáš v pohyboch také platby

@maranco sms nie, len musím potvrdiť pinom

maranco
8. jan 2026
@kaja30

@maranco sms nie, len musím potvrdiť pinom

@kaja30 pohyby na účte si pozerala?

zavolaj na infolinku do banky a spýtaj sa na to https://www.primabanka.sk/kontakt/infolinka

môže byť niekto prihlásený v tvojom IB a chce robiť prevody, na potvrdenie prevodu potrebuje kódy zo SMS, tie vie vyčítať ak máš v mobile nainštalovanú podvodnú aplikáciu od útočníka

a rozpamätaj sa či si posledne niekde nedávala heslá od IB niekde na nejakej stránke ktorú si otvorila cez odkaz a vyzerala ako tvoja banka
niečo ako prevzatie výhry, prevzatie peňazí cez bazár a podobne

petamich
8. jan 2026

A nemohol len iny klient banky zadat omylom tvoje telefonne cislo (alebo pracovnik sa preklepol) a niekto sa pokusa zadat platbu ale nejde mu potvrdit, lebo SMS chodia tebe a nie jemu/jej?

Ale netusim ci Prima ma aj takyto sposob potvrdzovania este v dnesnej dobe 🙂.

kaja30
autor
8. jan 2026
@petamich

A nemohol len iny klient banky zadat omylom tvoje telefonne cislo (alebo pracovnik sa preklepol) a niekto sa pokusa zadat platbu ale nejde mu potvrdit, lebo SMS chodia tebe a nie jemu/jej?

@petamich ale tam je suma 4x po 5€ potom raz 3€ a posledná bola na 100€ tak ak by sa pomýlil tak nedával by iné sumy. Pohyby na účte som nezaznamenala že by mi niečo z toho odišlo , alebo by to bolo v čakajúcich... Keď niečo platím prevodom tak dávam pin alebo odtlačok prsta na potvrdenie platby

maranco
8. jan 2026
@petamich

@petamich aj Prima zasiela SMS kódy

kaja30
autor
8. jan 2026
@maranco

@kaja30 pohyby na účte si pozerala?

zavolaj na infolinku do banky a spýtaj sa na to https://www.primabanka.sk/kontakt/infolinka

môže byť niekto prihlásený v tvojom IB a chce robiť prevody, na potvrdenie prevodu potrebuje kódy zo SMS, tie vie vyčítať ak máš v mobile nainštalovanú podvodnú aplikáciu od útočníka

a rozpamätaj sa či si posledne niekde nedávala heslá od IB niekde na nejakej stránke ktorú si otvorila cez odkaz a vyzerala ako tvoja banka
niečo ako prevzatie výhry, prevzatie peňazí cez bazár a podobne

@maranco nie nič také som nedávala nikde aspoň si nič také nepamätám a na možnú výhru už vôbec nie 😃

kaja30
autor
8. jan 2026
@maranco

@petamich aj Prima zasiela SMS kódy

@maranco sms kód na príkaz na úhradu sumy ?

maranco
8. jan 2026
@kaja30

@maranco sms kód na príkaz na úhradu sumy ?

@kaja30 Prima používa 2 spôsoby buď SMS kód alebo kód ktorý sa ti zobrazí v mobilnej aplikácii
prilož obrázok čo presne máš v tej SMS a už si volala do banky? večer majú viac času sa na to podrobnejšie pozrieť

kaja30
autor
Autor odpoveď zmazal
kaja30
autor
8. jan 2026
@maranco

@kaja30 Prima používa 2 spôsoby buď SMS kód alebo kód ktorý sa ti zobrazí v mobilnej aplikácii
prilož obrázok čo presne máš v tej SMS a už si volala do banky? večer majú viac času sa na to podrobnejšie pozrieť

@maranco urobila som screenshot ale keď ho sem pridám je len čierna fotka

Strana
z2