Prečo poisťovňa nepreplatí opravu prahu po nehode?
Dobry den mal som nehodu nabural do mna z boku
Mam poskodene dvere a prah pod dverami....... dvere mi vymenia preplati poistka ale prah nie pretoze pri vytlacani plechu zistili ze je to hnile a ze to si musim ja za opravu zaplatit 300 eur.......ze oni musia kupit celi ten prah a tam zavarit a nastriekat........ Preco aj to nepreplati poistovna???

@andrejbelc Dvere chceli opravovať? A prečo ich neopravili, ale vymenili? Myslím, že kvôli nižšej cene.
U prahu sa rozhodli pre opravu, kvôli nižšej cene. Lenže skorodovaný diel to nevydržal. Ak je to takto, diel poisťovňa nepreplatí. Najlepšie by bolo vyžiadať si vyrozumenie od servisu aj Uniqy ohľadom ich preferencií pri oprave.
@jarka_black v akom pripade diel vymienaju ten prah ? Preco sa rozhodli u mna ho opravit a nie vymenit.... Chcu takto namne zarobit 300 eur im za to nedam.... Pojdem za tu pani do axa co mi ich odporucila a ta mi to zaplati
@jarka_black hned na dvere povedali ze vymenit
@jarka_black no veru , a potom nacvala pracovnik poistovne, a foti si vsetko sam...zavisi to od poistovne...
@andrejbelc Neviem, ci to auto ma vobec hodnotu 300 eur... bez urazky...pozeram aj tie kolesa...
@mircalla podla kusku odfoteneho sudis v akom je stave auto.... Kludne pridi do NR preveziem ta na nom motor ide ako cukrik 273 000 najazdene rok 2006 1,9tdi... ano hrdza tam je.... Ktoru mam v plane aj opravit... Tankujem len premiovy diesel vymenene rozvody spojka... je top stave nikde ma toto auto nenechalo som nadovšetko spokojny
Plechače su v zime.. A elektrony pekne mam na leto 😘
@andrejbelc Napriklad podla tych puklic co mas na kolesach
@mircalla cele dočitaj to vyssie co som pisal
@andrejbelc
Ak doslo k poskodeniu daneho dielu z dovodu poistnej udalosti, tak poistovna by mala pristupit k vymene dielu, ale ak sa vykonanou opravou vec oproti pôvodnému stavu zhodnotila, od nákladov na opravu sa odráta zhodnotenie.
@andrejbelc Prosim ta, auto co ma skoro 300 000 km a 20 rokov a je hrdzave
Ale zase dievčatá, podľa laku je to fakt cukrík, tiež mám auto z roku 2007 a ma aj čo to odjazdene, a nevymenila by som ho za tie moderné SUV-cka. VW špeciálne golfy na hrdzu v prahoch proste trpia. Nemusíte ho hejtovat len preto, že ma staré auto, vidno že je to autickar a tí nie sú veľmi na moderné auta 🙂
@mircalla viem ze ked ti manžel kupi auto nove krasne a vidis niekoho kto ma stare tak hned hejtujes... Ja som si na toto auto sam zarobil mam 26 je to moje druhe auto to prve som daroval otcovi.... A toto auto chcem mat co najdlhsie a pri mojej starostlivosti o motor ako je vymena oleja a tak dalej tak aj dlho vydrzi 😉 alebo daj tell na manzela nech mi kupi auto nove potom sa ja budem smiat druhym ake maju šroty.... Ald nesmial by som. Sa moja povaha to nedovoluje nemam velky nos.....
🤦...ďalší ,,expert".
@andrejbelc Tie otázky treba smerovať na servis a oddelenie likvidácie v poisťovni. Pani na pobočke Vám v tomto nepomôže. Zrejme Vás nasmerovala na zmluvný servis.
Prečo sa rozhodli meniť a prečo opraviť - otázka pre servis a likvidáciu. Bude za tým cena.
@limoncino @limoncino preeesne mne stači jedno auto o ktore sa budem starat robotu mam 5 km od domu a nepotrebujem ziadne ferrari..... Bol som max 600 km od domova... Majitel predomnou bratranec chodil do nemecka 1200 km za pracov a bez problemov . A auto to dalo bez problemov a ked sa podari tak tento rok ppjdem na nom aj k moru do chorvatska 😇
@doriiis čo maš na mysli či na čo naražaš?
@doriiis ty si dobry expert ked nemas ako poradit chod preč dik a neotravuj
@andrejbelc darmo tuna niektorym vysvetlujes co mas za auto, to sa neda pochopit, to treba zazit...nie nadarmo sa hovori-der golf das auto...ma uz cosi za sebou, ale stale je to golf...
@andrejbelc Nenejtujem, len vysvetlujem, ze uplne chapem stanovisko poistovne.

@mircalla keby dvere a prah bol hrdzavy.. Tak by nevymenili nic? Podla tvojej logiky....