Prečo sú rozdiely v kúpnej cene nehnuteľnosti?
Ahojte, kto má skúsenosti, ako sa môže stať že pri predaji nehnuteľnosti sú rozdielne zmluvy v banke a na katastri? Niekto predá za 150000 berie hypotéku ale na katastri je zmluva, podľa ktorej nehnuteľnosť kúpil len za 120000. Vie mi niekto vysvetliť?
lebo je to podvod a ak o takom niečo vieš si povinná to nahlasiť…
@anonym_autor
Vysvetlenie je jednoduche. Mas ponizeny danovy zaklad o 30k.
@anonym_autor
Vysvetlenie je jednoduche. Mas ponizeny danovy zaklad o 30k.
@blue_horse_1 ja chápem ale pýtam sa ako sa to môže stať? Banka nie je povinná nič nahlasovať tak ako kataster? To je bežná prax toto robiť?
@blue_horse_1 ja chápem ale pýtam sa ako sa to môže stať? Banka nie je povinná nič nahlasovať tak ako kataster? To je bežná prax toto robiť?
@anonym_autor Je to zámer, nestane to náhodou
Banka a kataster nie sú prepojení, nemajú ako zistiť rozdiel
Zmluvy odovzdané banke sa nikam nenahlasujú
Bežná prax to nie je, ale ľudia sú špekulanti - je to samozrejme podvod
@anonym_autor
je to statna institucia a podklady pre financnu spravu cerpaju z katastra.
@anonym_autor
je to statna institucia a podklady pre financnu spravu cerpaju z katastra.
@blue_horse_1 áno toto viem, len ma zaráža že tam nie je žiaden cross check, že banka nemusí nikde nič nahlasovať čiže na tento "podvod" sa nemá ako prísť 🤷
@blue_horse_1 áno toto viem, len ma zaráža že tam nie je žiaden cross check, že banka nemusí nikde nič nahlasovať čiže na tento "podvod" sa nemá ako prísť 🤷
@anonym_autor a ty si prisla na to ako?
@anonym_autor to ako si videla na katastri zmluvu a kúpnu cenu na nej?
@anonym_autor to ako si videla na katastri zmluvu a kúpnu cenu na nej?
@eeffka
@anonym_17b555
Na tom nezáleží ako som na to prišla, neovplyvňuje to otázku ani odpoveď 😊
A to sa da na katastri zistit aj suma,teda bezne tam je iba v prospech banky tej a tej,vzniknuta vtedy a vtedy,ale ze by tam bola aj suma,som si nikdy nevsimla.
A to sa da na katastri zistit aj suma,teda bezne tam je iba v prospech banky tej a tej,vzniknuta vtedy a vtedy,ale ze by tam bola aj suma,som si nikdy nevsimla.
@vladuska20 nie, suma sa bežne z verejne dostupných informácií zistiť nedá
Co hrozi ucastnikom?
Je to uverovy alebo danovy podvod?

že by podvod ??
Iné vysvetlenie nie je