Predaj a následná kúpa bytu
Ahojte, predavam byt. Celu sumu pouzijem na kupu noveho vacsieho bytu. Zbytok sumy financujem HU, z neho vyplatim aj spotrebitelsky uver. Vsetko robim cez jedneho maklera, zo znamej realitky. Na katastri mame zrychleny postup a ma tam aj znamych. Nakolko je proces komplikovanejsi a narocny na cas - makler chce peniaze z predaja bytu poslat na svoj ucet… vsade citam o tych notarskych uschovach, bankovych vinkulaciach. Chcela som ist touto cestou, ale makler tvrdi, ze by sme to casovo nestihli, dalej ze banka bude mat zalozne pravo na byt… ide o terminy. Chcem sa spytat, ci mate podobne skusenosti.je to znama realitka, 15 rokov na trhu. Dakujem
nikdy som sa s nicim takym nestretla. ja by som do toho nesla.
To fakt?A ako to zdôvodni DU,napr.Ked dostane infarkt,tak ti zostanu len oci pre plac...
Ty predavas,ty urcujes podmienky,posli ho niekam...
Ludia si dokazu zbytocne komplikovat život...
Urcite nie… maklerovi na sukromny ucet? Urcite nie … jedine ak chces mat 5 min slavy a citat v komentaroch v NC , ze si blbec.
Nerozumiem, co by ste casovo nestihli ak pouzijete vinkulovany ucet... tie 2 dni nieco zmenia? Urcite by som to nerobil...
Mozno sa pan makler chysta zmenit krajinu pôsobenia.Toto spravi 4-5 klientom a ruka hore na Belize...
@lalota precitaj si tento clanok,ohladne terminov...
https://www.reddit.com/r/Slovakia/comments/1l8o...
@lalota Neposielala by som na účet makléra, ale ak ide o veľkú realitku možno poskytuje aj úschovu peňazí - over si ako presne to myslel
@patka06 úschovu peňazí zo zákona za splnenia zákonných podmienok smie poskytovať len banka a notár. Pokiaľ by ich schovala realitka, tak to je len súkromná úschova, to ti môže uschovať aj sused.
@patka06 úschovu peňazí zo zákona za splnenia zákonných podmienok smie poskytovať len banka a notár. Pokiaľ by ich schovala realitka, tak to je len súkromná úschova, to ti môže uschovať aj sused.
@rejka7 v minulosti som pracovala pre spoločnosť, ktorá poskytovala aj úschovu peňazí pri realitných obchodoch. Teraz som sa pozrela na ich stránke - stále poskytujú aj úschovu
V ziadnom pripade. Jedine notar, advokat alebo bankova uschova. Ak sa terminy nestihaju, treba sa skusit dohodnut s bankou na predlzeni terminu. Pochybujem, ze je realitka vobec poistena na tento ucel.
@rejka7 v minulosti som pracovala pre spoločnosť, ktorá poskytovala aj úschovu peňazí pri realitných obchodoch. Teraz som sa pozrela na ich stránke - stále poskytujú aj úschovu
@patka06 oni samozrejme môžu poskytovať úschovu, ale nie zákonnú. t.j priamo upravujúcu zákonom. Len úschovu zmluvnú podľa občianskeho práva napríklad.
prepac ale nikde nevidim rozumny a relevantny dovod na toto, iba nejaka omacka ako "nestihneme terminy"? ake konkretne terminy a ako konkretne toto pomoze? oficialnu uschovu robi banka a notar.
@sweaaa v zmluve je to normalne uvedene. Ze cast za novy byt ( hotovost z predaja stareho) davam na jeho ucet s potom banka pusta hypo
ak sa tam bude cerpat HU tak musia byt splnené podmienky, ktore si banka urcuje aj pri uschove penazi... z pravidla je notarska uschova nutna aby sa vobec nacerpal uver.. urcite by som do toho nesla tak, ako pozaduje makler.. je to blbost
ak sa tam bude cerpat HU tak musia byt splnené podmienky, ktore si banka urcuje aj pri uschove penazi... z pravidla je notarska uschova nutna aby sa vobec nacerpal uver.. urcite by som do toho nesla tak, ako pozaduje makler.. je to blbost
@mirola notárska úschova nie je vôbec nutná, aby sa načerpal úver. Bežne platíš časť priamo majiteľovi a zbytok peňazí posiela banka majiteľovi
To čo je za RK? Tu reality?
Maklérovi na súkromný ani firemný účet NIKDY. Čo blázni? Toto som videla naposledy v 90tkach a tuším niekto aj zdrhol s miliónmi korún vtedy a pár maklérov skončilo v base 🙊. Tak nám to aspoň vtedy hovoril šéf 😅
@sweaaa aké realitky to robia? Kto si to zoberie na triko?

Ja by som to nerobila. Nemáš tam nijakú istotu ničoho. Ani bytu ani peňazí