icon

Predaj spoluvlastníckeho podielu na dome

22. apr 2025

Ma niekto skúsenosť s predajom spoluvlastníckeho podielu na RD?
V prípade ze s druhým spoluvlastníkom sa nedá nijako dohodnúť, ani ze ja vyplatím jeho, ani ze on vyplatí mňa, ani ze sa predá nehnutelnost, ani ze sa zruší spoluvlastníctvo.
Nasla som realitné agentúry ktoré uvádzajú ze odkupia spoluvlastnícky podiel keď sa s tým nedá pohnúť.
Ešte som tam nevolala, preto sa pýtam ci niekto takto predal spoluvlastnícky podiel s ktorým nejde hnut.

autor
22. apr 2025

Napríklad táto realitná agentúra ma toto na stranke

draik
22. apr 2025

Len aby ste neboli prekvapená nízkou cenou. Samozrejme za ňu má predkupné právo spoluvlastník.

autor
22. apr 2025

@draik viem ze by to bolo malo ale vždy je to viac ako teraz, a nech sa už potom dohaduje s niekym ďalším,
To už by bolo posledné riešenie, a najskôr ponúknuť spoluvlastníkov ktorý na to nebude reagovať, tak čo?
Bude mať nových spolubývajúcich.

biba_18
22. apr 2025

spoluvlastníkovi musíš ponúknuť cenu ako tej realitke. ak aj to odmietne, až potom ide na rad realitka…

hedviga2
22. apr 2025

Pošli doporučene spoluvlastníkovi list s ponukou odkupenia. Ak nebude reagovať môžeš predat. Naša suseda ale oslovila právnika a súdne si vybavila odkupenie od brata. Súd určil aj cenu a brat bol prekvapeny ako nakoniec dopadol. Trvalo to tri roky.

olga_hurajova
22. apr 2025

Môj manžel mal 1/8 podiel na dome a nevedel sa s ostatnými dohodnúť ani na predaji ani na kúpe. Behal okolo toho snáď 5 rokov. Nič z toho nemal len dan musel platiť. Predal to človeku, ktorý s tým pracuje. Cenu mu ponúkol najlepšiu z oslovených jednotlivcov/firiem. Ak máš záujem pošli súkromnú správu a nechám ti naňho kontakt.

ekira1
22. apr 2025

@olga_hurajova a ako to nakoniec dopadlo? Odkúpili to od neho, alebo on od nich?

olga_hurajova
22. apr 2025

@ekira1 už tam prebieha súd asi 3. rok. Nevieme vôbec v akom je to štádiu

autor
23. apr 2025
@olga_hurajova

@ekira1 už tam prebieha súd asi 3. rok. Nevieme vôbec v akom je to štádiu

@olga_hurajova ved si písala ze už to predal, tak to nejak nesedí ze ešte prebieha súd už 3. rok

olga_hurajova
23. apr 2025

Sme sa nepochopili. Myslela som to tak, že manžel to predal a ten kto to od neho kúpil to má na súde s ostatnými spoluvlastníkmi…

ekira1
23. apr 2025
@olga_hurajova

Sme sa nepochopili. Myslela som to tak, že manžel to predal a ten kto to od neho kúpil to má na súde s ostatnými spoluvlastníkmi…

@olga_hurajova my sme pochopili.. autorka nečíta s porozumením..

autor
24. apr 2025
@ekira1

@olga_hurajova my sme pochopili.. autorka nečíta s porozumením..

@ekira1 ty máš schizofreniu ze píšeš v množnom čísle?

ekira1
24. apr 2025
@olga_hurajova

Nie, píšem o sebe a
@olga_hurajova. Sa nečudujem, že je problém sa s tebou dohodnúť, vidím I prečo.

autor
27. apr 2025
@ekira1

Nie, píšem o sebe a
@olga_hurajova. Sa nečudujem, že je problém sa s tebou dohodnúť, vidím I prečo.

@ekira1 citat s porozumením ale potom nevieš ty, lebo ja som ta co sa dohodnúť chce