icon

Prefinancovanie - zlúčenie pomerne nových úverov dvoch rôznych osôb

mysga
21. aug 2016

Ahojte,

zadávala som trvalé príkazy na všetky pôžičky, čo máme a ktoré vznikli najmä pri kúpe bytu v apríli tohto roku (hypotekárny úver neriešim, myslím dodatočné spotrebáky). Sú to tri spotrebné úvery a jedno prečerpanie na účte. Jeden spotrebný úver mám ja, ďalšie 2 a prečerpanie má partner (sú to, čo sa minutia týka, naše spoločné dlhy, čiže nejedná sa o nejaké jeho vlastné alebo moje vlastné dlhy). Premýšlala som, či by nebolo jednoduchšie - napr. kôli vedeniu účtov vo viacerých bankách, rôznym úrokovým sadzbám, hroznej sadzbe na prečerpaní atď spojiť tieto úvery do jedného veľkého spoločného. Podotýkam, že partner má dvoj až trojnásobný zárobok a neviem, či by som ho "neťahala dole" pri posudzovaní.

Robili ste to niekto? Je reálne, že do toho nejaká banka pôjde, hoci sú to nové-mladé pôžičky a zároveň chceme byť dlžníci nie osve, ale spoločne? Pýtam sa najskôr tu, pretože ak si máme brať dovolenku na behanie po bankách a majú mi potom zavolať, že to zamietajú... Tak Ďakujem pekne. 🙂

katkakovac
21. aug 2016

Urcite sa to da, zreba si obehat banky. Alebo kontaktovat nejakeho ozaj dobreho poradcu. Ale tam radim dat na dobre referencie, niektori vidia len biznis. Sama som v tom robila a mala som chlapika, ktoremu som z kazdomesacneho minusu spravila plus. Pokial mate dobru platobnu disciplinu, nie je problem. Poradim v prvom tade oslovit banku, kde mate hypoteku.

mishike
21. aug 2016

@mysga Samozrejme že sa to dá pospájať, nakoľko ako sama vravíte, platíte zbytočné poplatky za každý jeden úver zvlášť. A refinancovanie mladých úverov sa dá už od polroka splácania pôvodných úverov.

sissy27
21. aug 2016

@mysga nie som si celkom istá, či spotrebák / refinanc poskytnú ako jeden produkt dvom cudzím ľuďom (nepíšeš, že ste manželia a pre banku ste teda dve cudzie osoby). Myslím, že budú vyžadovať len jedného dlžníka a toho budú posudzovať, ten druhý môže byť ako ručiteľ. Zavolaj na infolinku hociktorej banky aj teraz a zisti si to.

mysga
autor
21. aug 2016

@sissy toto ma nenapadlo, v tom pripade by to rôčik dva počkalo. 🙂

ckatka
21. aug 2016

@mysga môžem ti odporučiť skúseného človeka čo robil niečo podobné nám. ..prekopal nám všetky výdavky a príjmy a mesačne nám ušetril takmer 100E. Prevažne na poplatkoch a nevýhodných úrokoch. Ak chceš pošli správu alebo si nájdi dobrého a overené ho poradcu - hlavne nezávislého takže nie makléra SLSP alebo tatrabanky 😊

kometa
21. aug 2016

@mysga ahoj... a odkiaľ si? Pošli mi kontakt do IP 😉

modrofuzik11
21. aug 2016

z prispevku mi nie je uplne jasne, ci mate aj hypoteku alebo iba spotrebaky. Ale ak mate aj hypoteku, tak jednoznacne prva volba je banka s hypotekou, t.j. navysenie hypo uveru a vyplatenie spotrebakov

stlienka
11. sep 2016

@@mysga ahoj ak sa tie vaše spotrebáky a prečerpania zmesia do 50.000,- eur viem ti pomôcť a za úrok nižší ako 6% a nemusíš nič zakladať a určite nikoho nebudeš ťahať dolu. Ja som na materskej a manžela som nepotiahla dole, takže ani u teba nevidím problém. Ak by si chcela bližšie info napíš na stlienka1979@gmail.com, alebo prezvoň na 0948943400 zavolám ti naspäť a vysvetlím bližšie.