Prefinancovanie - zlúčenie pomerne nových úverov dvoch rôznych osôb
Ahojte,
zadávala som trvalé príkazy na všetky pôžičky, čo máme a ktoré vznikli najmä pri kúpe bytu v apríli tohto roku (hypotekárny úver neriešim, myslím dodatočné spotrebáky). Sú to tri spotrebné úvery a jedno prečerpanie na účte. Jeden spotrebný úver mám ja, ďalšie 2 a prečerpanie má partner (sú to, čo sa minutia týka, naše spoločné dlhy, čiže nejedná sa o nejaké jeho vlastné alebo moje vlastné dlhy). Premýšlala som, či by nebolo jednoduchšie - napr. kôli vedeniu účtov vo viacerých bankách, rôznym úrokovým sadzbám, hroznej sadzbe na prečerpaní atď spojiť tieto úvery do jedného veľkého spoločného. Podotýkam, že partner má dvoj až trojnásobný zárobok a neviem, či by som ho "neťahala dole" pri posudzovaní.
Robili ste to niekto? Je reálne, že do toho nejaká banka pôjde, hoci sú to nové-mladé pôžičky a zároveň chceme byť dlžníci nie osve, ale spoločne? Pýtam sa najskôr tu, pretože ak si máme brať dovolenku na behanie po bankách a majú mi potom zavolať, že to zamietajú... Tak Ďakujem pekne. 🙂
@mysga nie som si celkom istá, či spotrebák / refinanc poskytnú ako jeden produkt dvom cudzím ľuďom (nepíšeš, že ste manželia a pre banku ste teda dve cudzie osoby). Myslím, že budú vyžadovať len jedného dlžníka a toho budú posudzovať, ten druhý môže byť ako ručiteľ. Zavolaj na infolinku hociktorej banky aj teraz a zisti si to.
@mysga môžem ti odporučiť skúseného človeka čo robil niečo podobné nám. ..prekopal nám všetky výdavky a príjmy a mesačne nám ušetril takmer 100E. Prevažne na poplatkoch a nevýhodných úrokoch. Ak chceš pošli správu alebo si nájdi dobrého a overené ho poradcu - hlavne nezávislého takže nie makléra SLSP alebo tatrabanky 😊
z prispevku mi nie je uplne jasne, ci mate aj hypoteku alebo iba spotrebaky. Ale ak mate aj hypoteku, tak jednoznacne prva volba je banka s hypotekou, t.j. navysenie hypo uveru a vyplatenie spotrebakov
@@mysga ahoj ak sa tie vaše spotrebáky a prečerpania zmesia do 50.000,- eur viem ti pomôcť a za úrok nižší ako 6% a nemusíš nič zakladať a určite nikoho nebudeš ťahať dolu. Ja som na materskej a manžela som nepotiahla dole, takže ani u teba nevidím problém. Ak by si chcela bližšie info napíš na stlienka1979@gmail.com, alebo prezvoň na 0948943400 zavolám ti naspäť a vysvetlím bližšie.

Urcite sa to da, zreba si obehat banky. Alebo kontaktovat nejakeho ozaj dobreho poradcu. Ale tam radim dat na dobre referencie, niektori vidia len biznis. Sama som v tom robila a mala som chlapika, ktoremu som z kazdomesacneho minusu spravila plus. Pokial mate dobru platobnu disciplinu, nie je problem. Poradim v prvom tade oslovit banku, kde mate hypoteku.