icon

Prehodnotenie hypotéky

27. jan 2022

Ahojte, neviete aký je postup keď by som si chcela dať prehodnotiť hypo, znížiť roky aj získať novú sadzbu fix na 5 r. To vlastne žiadam o novú hypo? Ktorou vyplatim starú? Čiže nanovo treba aj znalecký na byt, novú úverovú aj na kataster? Som z toho blba čo to obnáša čo sa tyka papierovačiek. Ďakujem

taga
Autor odpoveď zmazal
jamatkaroka
27. jan 2022

Ahoj. My sme teraz riešili zmenu hypo, predĺžili sme si fix na 10 rokov. Obrátili sme sa na poradcu (manželov známy), ktorý nám zistil kde nám dajú najnižší úrok a najlepšie podmienky. On potom všetko vybavil a my sme len boli podpísať papiere do banky. Následne zašiel aj na kataster. Žiaden posudok nebol potrebný. Platili sme mu len poplatok za kataster. Odporúčam zájsť do nejakého hypotekárneho centra, oni ti všetko vysvetlia a zabezpečia. Určite si treba porovnať ponuky rôznych bank.

jakubvojcik
27. jan 2022

Ako píšu vyššie, je dobré si porovnať všetky banky aké podmienky ponúkajú pre váš prípad. Čo sa týka prehodnotenia vo vašej banke, nie všetky majú tú možnosť. V tých ale čo to viete spraviť, treba zájsť na pobočku alebo zavolať na retenčné oddelenie a požiadať si o refixáciu úrokovej sadzby (o zníženie úroku a natiahnutie fixácie na viac rokov).

Ideálne sa u niekoho poinformujte a ten takmer všetko vybaví a porovná za vás.

liliana2407
27. jan 2022

Ahoj kludne sa mi ozvi do ss 🙂 poviem ti viac ...Pekny den prajem

evkakrisicova
27. jan 2022

Nestačí refinancovať? My sme hypotéku refinancovali po roku a znovu sme riešili na koľko rokov a koľko % úrok atď. A neriešili sme všetko od znovu ako pri prvej hypo. Prechádzali sme z VÚB do prima banky

janulikt84
29. jan 2022

Pekny večer -ako už písali vyšie idealne porovnať akú mate momentálne hypo a všetky Vaše záväzky ak ešte máte a zrefinancovať -výrazne zníženie úrokovej sadzby,dá sa znížit splatka alebo aj doba splatnosti ...
Ak máte otázky kludne si môžme napísať