icon

Prehodnotenie úrokovej sadzby vo VÚB

5. máj 2025

Aký je postup pri prehodnotení úrokovej sadzby vo VÚB banke? Účet aktívne používam v inej banke. Z VÚB mám iba hypotéku, sporenie a poistenie úveru. Hypotéku platím cca. 9. mesiac. Fix mám na 4 roky s úrokom 4,39%, teraz najnižší úrok majú 3,69%.

vkatush
5. máj 2025

Zavolať finančnému alebo prípadne do banky tomu, kto ti robil hypo. Povedia ti, či už môžeš znížiť alebo nie.

Marí sa mi, že nám povedal, že po roku môžeme ísť na nižší úrok. Ale nepamätám si s určitosťou, na to mám svoju finančnú.

tomast84
Odpoveď bola odstránená
petrabotankova
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
6. máj 2025

Nám zavolali z VUB priamo ale nie z pobočky. Napriek fixu, nam znížili urokovú sadzbu dodatkom.

petrabotankova
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
7. máj 2025
@petrabotankova
Odpoveď bola zmazaná

@petrabotankova mohli sme mat aj nižšiu v prima banke, z tej volali, mame tam firemný ucet, vidia obraty ale nechcelo sa nam riesit cele bankové kolecko. Plus teda ja mam aj plat aj dividendy, muz ma plat a co viem, tak prima banka dividendy neakceptuje do prijmu. Takze sme si s muzom povedali, ze sa nam to nechce riesit. Takto nas namotali v 365 banke a nakoniec, ked sme doniesli vsetky papiere, tak ze mi prijem z sro neakceptujú. Hoci som im hned na zaciatku povedala, ze mam mzdu a dividendy. Neee to nebude problem, doneste papiere. A jasne, ze vo finale bol. Ked bude 1% rozdiel, to uz zvážime, ze sa nam oplati behat s papiermi.

petrabotankova
Odpoveď bola odstránená