icon

Prenájom ornej pôdy na dedine - mesačné náklady

leliale
27. apr 2025

Za kolko sa da prenajat orna poda na dedine mesacne?

katica06
27. apr 2025

@leliale mesačne? Väčšinou sa prenajíma na dlhšie obdobie napr10 rokov. A suma to ani srnky netušia keď neviem ktora dedina, to závisí od bonity pôdy a pod...

koniarova
27. apr 2025

Mesačné? To ťažko. Zákon káže najmenej na 5 rokov. Kataster je to aký? Výmera?

chrobak7
27. apr 2025

@leliale Mesačne nie, len na dlhšie obdobie. A za toľko, koľko ti je nájomca ochotný zaplatiť.

zic
28. apr 2025

@leliale neviem to teraz najst, ale zda sa mi, ze som si vedel pozriet najomnu zmluvu na podu na katastralnej mape (ked fungovala)... teraz funguje nejaka jej "alternativa" a tam som sa k tomu nedopatral, ale skus pozriet.
Pamatam si, ze som videl, ze napriklad xy eur za hektar alebo podobne...
https://zbgis.skgeodesy.sk/mapka/sk/kataster?po...

matago
28. apr 2025

@leliale my sme teraz , od nového roka, dávali do prenájmu, okr. HC, cca 3 ha a 250 eur / ročne. Platí sa to raz ročne a zmluva na 10 rokov. Cena je samozrejme za tie 3 ha.

sunny3
28. apr 2025

.

koniarova
28. apr 2025
@matago

@leliale my sme teraz , od nového roka, dávali do prenájmu, okr. HC, cca 3 ha a 250 eur / ročne. Platí sa to raz ročne a zmluva na 10 rokov. Cena je samozrejme za tie 3 ha.

@matago málo. A mali ste dať len na 5 rokov. Teda predpokladám, že okres Hlohovec.

matago
29. apr 2025
@koniarova

@matago málo. A mali ste dať len na 5 rokov. Teda predpokladám, že okres Hlohovec.

@koniarova Išli sme podľa tabuliek a sú to kamaráti, ktorí majú malé welfare chov. Som rada, že sa o pôdu stará niekto,kto má k tomu vzťah. A áno Hlohovec

koniarova
29. apr 2025
@matago

@koniarova Išli sme podľa tabuliek a sú to kamaráti, ktorí majú malé welfare chov. Som rada, že sa o pôdu stará niekto,kto má k tomu vzťah. A áno Hlohovec

@matago keď sú to známi,tak samozrejme to je iné.