Prenájom s možnosťou následného odkúpenia
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či ešte existuje niečo ako napr. že pôjdem do podnájmu a časom o 2-3 roky by som ho chcela odkúpiť od majiteľa ? Hľadala som aj niečo na internete no nič také som nenašla, že to ešte funguje. Nemáte niekto s tým skúsenosti alebo poradiť. Ďakujem.
@anika2001a to niečo také kedy fungovalo ? Veď ak ho on bude chcieť predať,môžeš ho kúpiť. No inak sa to nedá,to predsa nie je že máš nejaký nárok kúpiť ho a on ho automaticky musí predať,alebo že ho preda Tebe (ak by náhodou chcel predávať)
od sukromneho prenajimatela urcite nie,, to len zhoda nahod,,, nieco take boli - najomne byty od mesta,, tam sa davala nejaka zaloha- potom podmienka asi 10 rokov najmu a potom si mozes ho odkupit,, ale to boli asi len skor nejake vynimky,,, teraz som uz o tom davno nepocula
Čitala som o takých projektoch asi dva roky dozadu v Bratislave a potom najomne byty od mesta, od obce.
Toto som našla teraz na rýchlo. Potrebuješ zadať do googlu, správne klúčové slová. ( o projekte nič neviem, uvádzam ako príklad, videla som aj iné).
https://bytynasplatky.eu/
Jedine sa skúsiť opýtať takého, čo predáva, ale aj tak. Neni istota, či potom kúpiš. Myslím, že bude šťastie, ak niečo také nájdeš.
Od fyzickej osoby tazko. Nikto sa nebude zavazovat k niecomu, co nastane o 3 roky, ked netusi, co bude o 3 roky. Aktualne sa o takejto variante spominalo pri niektorych developerskych projektoch. Alebo potom je moznost pri mestskych najomnych bytoch, ale tam byva doba najmu dlhsia.
Môj syn tak kúpil, dva roky ho mal v prenájme a po dvoch rokoch odkúpil...ale to bolo od mojej kamarátky, a preto, zd mu nedali hneď hypo

@anika2001 to skôr nájomné byty od mesta