Prešvihnutie firemného paušálu Orange

20. jún 2023

Ahojte, stala sa mi taká vec,že som o 10€ presvihla firemný paušál. Bolo to prvý krát za niekoľko rokov. Volala som aj súkromne, čo som si vedomá, nemám problém,aby mi tých 10€ strhli z výplaty. Šéf však chce, aby som mu vo výpise z Orange vyznačila čísla,na ktoré som mu volala sukromne. Má na to právo? Alebo mu nemusím poskytnúť také informácie? Údajne ak by bola kontrola,aby vedel zdôvodniť,prečo mi vykonali zrážky zo mzdy. Však keď podpíšem papier,že som súkromné prečerpalla paušál z súhlasím so strhnutim z výplaty, na čo sú k tomu potrebné telefónne čísla?

zuzanka.zuzu
20. jún 2023

my sme bežne takto dávali a vyznačovali... alebo mu povedz, že nevyznačíš a uvidíš čo nastane 😉 buď nič alebo si hľadáš novú robotu. nechápem niektorých ľudí načo si robia problémy? nechceš vyznačovať? tak k*rva nevolaj zo služobného súkromne! strašne jednoduché riešenie 😀 že?

autor
20. jún 2023

@zuzanka.zuzu prosím ťa, kľud. Sám šéf mi povedal,že môžem volať aj súkromné. On ani nemá iné číslo, to firemné používa aj súkromné. Takže ja som netušila,že keď to prekročim o pár eur,mám vyznačovať čísla. A v práci som 6 rokov a stalo sa to 1x,keďže doteraz som nikdy z firemného čísla súkromné nevolala. Keby to bolo každý mesiac,úplne chápem.

autor
20. jún 2023

@zuzanka.zuzu a kvôli čomu to teda museli u vás vyznačovať? Fakt nechápem celkom prečo,keď človek nemá problém,aby mu tie peniaze stiahli.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. jún 2023

@karinka223 no presne, my musíme mať firemný telefón, a samozrejme by zazeral,keby mu nedvihnes po pracovnej dobe. Našťastie nebola často,ale aj keď mám dovolenku,tak dvihnem či jemu alebo dodávateľom,kolegom. Nebola som upovedomena,že to budem musieť vyznačovať. Veď ja úplne rozumiem,že mi to chce strhnúť,problém s tym nemám vôbec žiadny,hneď som mu povedala,že som volala aj súkromné,nech mi to stiahne. Ale z vyznacovania čísel som ostala zaskočená.

zuzanka.zuzu
20. jún 2023

kľud? 😀 prečo hneď keď má druhý pravdu tak sa odpíše "kľud"? 😀 ja som úplne kľudná a zabávam sa, bo som predchvíľkou videla kollárovu tlačovku ako sa na nej rozplakal...
no a čo že aj on má? 😀 čo je dovolené bohovi, nie je dovolené volovi 😉 aj keby si bola v robote 10 rokov, to je fuk... proste to vyznač alebo nevyznač a uvidíš 😀 čo si myslíš že bude robiť s tými číslami? 😂 ty tu argumentuješ úplnými blbosťami....

autor
20. jún 2023

@zuzanka.zuzu bože môj,ja sa pýtam, lebo som sa s tým nestretla. Aj kolegovia volajú súkromné, nemajú ani súkromné čísla,ale používajú len firemné. Zrejme majú väčší paušál, mne je to jedno,že z neho volať nebudem,ani mi absolútne nejde o desať eur

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. jún 2023

@karinka223 jasné,rozumiem, ďakujem za odpoveď.

aalt
20. jún 2023

My sme tak roky bezne oznacovali kazdy mesiac cela firma (co pouzivali sluzobny telefon aj na sukromne hovory). Aj sms-ky, kedze tie v pausaly ani neboli. Nikto tie cisla ani dovod nikdy neriesil, proste tak bola oznacena suma sukromnych hovorov. Teraz uz mame pausaly, ze pri normalnom volani ich neprekrocim.

autor
20. jún 2023

@aalt ďakujem, to som chcela vedieť, či je to bežný postup. Vidím,že áno

muchotrafka298
20. jún 2023

Ano je to uplne bezna vec, ze u niektorych zamestnavatelov vyznacujes sukromne hovory a tie potom musis zaplatit. Preto napriklad u nas v praci ma 80 % kolegov telefony dva - sluzobny aj sukromny. U nas sa ale neplati, pausaly im postacuju. Obcas niekto presvihne data, ale nie je to nic dramaticke.

autor
20. jún 2023

@muchotrafka298 ďakujem, veď ja mám tiež súkromný,už budem využívať len ten

solange7
20. jún 2023

Ved vyznac nejake cisla a hotovo...co si volala na nejake prasaciny? 😀 Jemu je to jedno. Uvidi, ze si vyznacila a tym to pre nho hasne.

lalenka33
20. jún 2023

Úplne normálna vec vyznačiť čísla na ktoré si volala súkromne. Čo z toho robíš tragédiu? Nikto nebude overovať komu tie čísla patria, ani na nich nikto nebude volať. Šéf len potrebuje vyznačiť čísla a čas volania mimo prac.hovorov, aby ti ti vedel dať zaplatiť. Ako inak by ti vyúčtoval koľko minút mimo si prevolala na súkromné účely?

autor
21. jún 2023

@solange7 nie preboha 😂😂😂
@lalenka33 veď dá mi zaplatiť desať eur, čo je nad rámec paušálu

jakoma
21. jún 2023

Bola som v predoslej praci upozornena, ze ak prekrocim pausal, budem tiez robit rozpis, ktore hovory boli sukromne a tie budem platit. Nikdy som pausal neprekrocila, ten bol tal vysoky, ze by som musela volat 2 hodiny kazdy den..

autor
21. jún 2023

@jakoma no u nás volajú tiež všetci snáď, ale majú asi vyššie balíky z Orange,preto som to presvihla, lebo mám nižší pausal. Mne práveže o rozpise nik nepovedal, práveže aj šéf mi vravel,že on má len jedno číslo a používa ho aj súkromné,že kľudne aj ja môžem a zrazu toto,ale veď tak mu vyznacim a už volať nebudem. Za toľké roky sa to stalo 1x preto som prekvapená z takých cavikov pre desať eur. Keby som prekročila o 50€ alebo každý mesiac prekracujem,tak by som pochopila to vyznacovania,ale dobre,nejdem sa nad tým zamyslat viac,keď vidím,že sa to bežné deje.

jakoma
21. jún 2023

Zalezi od firmy, manzel ma nastavene tak, ze plati len sumu, ktoru prekroci. On zas pracuje v terene, sluzobne vola naozaj vela a vzdy doplaca par eur. V podstate si tvoja firma chce overit, ci si neprevolala viac ako ti dali pausal na sluzobne ucely, na tom nie je nic zle.

ibrunova
21. jún 2023

Možno chce od teba vyznačiť súkromné hovory preto, lebo možno kebyže ich vyznačíš, nebude to celých 10€,ale možno 6.. Aby si neplatila za tie hovory, kde si síce prešvihla, ale súkromné reálne neboli.

autor
21. jún 2023

@jakoma
@ibrunova žienky,veď som mu aj povedala,že som si toho vedomá,že s tým nemám problém,papier o zrážke podpíšem, bez toho,aby som skumala,či som neprevolala len 3€ súkromné 😂😂 preto som sa zamýšľala nad tými vyznaceniami.

janage
21. jún 2023

A v čom je problém vyznačiť, ak išlo o obyčajné čísla? Sa bojíš, že to v práci nejako zneužijú či čo? Robota na 5 min. Možno kvôli nákladom do účtovníctva to potrebuje?

autor
21. jún 2023

@janage nemám s tým problém,len som sa chcela opýtať,či sa to fakt robí

lalenka33
21. jún 2023

No očividne s tým máš problém, keď stále točíš dookola, že mu zaplatíš 10 € bez skúmania či si realne toľko navyše súkromne prevolala. Ked od teba žiada vyznačiť tie čísla, tak asi potrebuje doložiť účtovníčke doklad na základe čoho žiada od teba zaplatiť určitú sumu. Je to ůplne bežná vec.

autor
21. jún 2023

@lalenka33 nemám s tým problém,akurát som len každej odpovedala. Nie kazdy číta celú diskusie,preto keď niekto reaguje,tak mu odpíšem. No niečo sa tu opýtať...

aalt
21. jún 2023

Este ma napadlo, ze u nas to sef nikdy ani len nevidel ani nijak inak neriesil, bolo to iba ako podklad pre "mzdarku". Aj ta to "rozdavala" a jej sa to aj vracalo.

autor
21. jún 2023

@aalt áno,možno to tak bude. Dik

janage
21. jún 2023

No niekde sa to tak robí, niekde nie. Ak s tým nemáš problém, tak nešpekuluj, urob to ako ťa požiadali. Prípadne si sa rovno mala spýtať prečo to požadujú v takejto forme.