Prevod peňazí z Prima banky do VÚB
Dobrý večer chcem sa spýtať ak niekto posiela z prima banky peniaze do vub po 20:00hod. budu zajtra na účte ?.alebo je to nejak dane ze npr ak pošle po 19:00 budúci deň uz neprídu...
Ja som včera večer okolo 21:30 posielala z sporiteľne do poštovej banky a boli na úcte doobeda nasledujúci deň(dnes)
Ja mam vub a po 20.00h ked poslem zostane prikaz v cakajucich platbach a odosle ho rano,takze v inej banke v ten den tazko nabehnu
Zavisi od banky, ale do 22:00 by malo zbehnut v ten den, cize na druhy den na ucte.
Ako kedy, ale štandardné, keď sa pošlú do 12:00, tak budú nasledujúci deň. Ale ani to nie je pravidlo. Už sa mi stalo, že som poslala večer a na druhy deň boli a niekedy ani keď do 12:00🤷♀️
zalezi natom, kedy ma tvoja banka vecernu uzavierku.
Co si pamatam, kedysi napr. Tatra mala uzavierku pre platbe nez IB do 21.00
cize cokolvek si stihla poslat do 21.00 preslo, a na druhy den bolo tak kde treba. Ak alw uz prikaz na platbu zbehol po 21.00 tak realne odisiel na druhy den a prisiel o dalsi den.
Takze to si treba zistit v banke
To zrejme nie. Este sa mi nestalo, aby prisli peniaze takto medzi bankami behom dna.
tak nakoniec prisli o 11:00 boli na ucte.
Ja len doplnim - Pri platbach v eurach v SR plati medzi bankami D+1 = D je den prijatia platobneho prikazu, a 1 je jeden pracovny den. To znamena, ze platba musi byt pripisana na ucet prijemcu do jedneho pracovneho dna nasledujuceho po zadani platobneho prikazu.
Ine lehoty su potom pri platbach v inych menach a mimo SEPA, alebo pri hotovostnych, atd.. pekny den 😉

myslím, že neprídu :/ 24hodín trvá prevod