Prídavky na dieťa študujúce na vysokej škole

19. okt 2023

Ahojte, dcéra študuje 2 rok VŠ, neposlali mi však tento mesiac prídavky na ňu, my sme tento rok ani neposielali na úrad práce potvrdenie o návšteve školy v listinnej podobe (zabudli sme na to), lebo veď na úrade by si to mali dohľadať na stránke ministerstva, že je ešte študentkou, nie? myslíte, že je potrebné aby dcéra zaslala dodatočne potvrdenie aj poštou (dúfam, že ho má niekde odložené, nechodieva často domov) ? Či už je to jedno? ďakujem za odpovede.

patka06
19. okt 2023

Nie je potrebné posielať potvrdenie ak študuje na Slovensku, rodinné prídavky vyplatia spätne, keď VŠ aktualizuje zoznam študentov v centrálnom registri.

darina77
19. okt 2023

Presne toto sa stalo aj nám, neprišli nám rodinné prídavky, ja som zavolala na úrad práce a rodiny, poslala som im potvrdenie o návšteve školy emailom, a že budúci mesiac doplatia.

la_dolce_vita
19. okt 2023

Mne prisli normalne. Vlani som isla osobne odniest potvrdenie, bolo mi povedane, ze to uz nie je potrebne, ze si sami overia. Moj je v 4.rocniku.

iveta7677
19. okt 2023

Mne tiež neprišli tento mesiac. Syn tiež študuje na vysokej škole.

dennkka
19. okt 2023

Ani mne neprišli, volala som na úp a že im ešte nenatiekli údaje z niektorých škôl. Tak buď čakať alebo odniesť potvrdenie.

kvetinka75
19. okt 2023

ani mne tento mesiac neprišli. Tak ešte počkám a keď neprídu do týždňa volám tam

zojanka
19. okt 2023

Niektoré vysoké školy posielajú informácie o študentoch až v októbri, preto v semptembri ešte úrad nemal údaje o všetkých vysokoškolákoch či pokračujú v štúdiu. Budúci mesiac v bežnom výplatnom termíne by mali byť doplatené, samozrejme aj za september. Ak by neprišli tak potom treba zavolať na úrad.

ekira1
19. okt 2023

Zrejme nezačínala školu 2.9. Až škola pošle zoznam žiakov, doplatia vám spätne, inak potvrdenie o návšteve školy sa už dávno neposiela.

mateson
20. okt 2023

Nenatiekli údaje, doplatia

stanka_k
21. okt 2023

Mne volala (mala som dva zmeškaný hovory) a potom písala mail veľmi ochotná pani z úradu, že či dcéra pokračuje po SŠ v štúdiu. Poslala som odfotené potvrdenie pre zamestnávateľa na daňový bonus, bolo to v poriadku, že budú mi vyplatené okolo 25.10. A teda idem volať do školy, ak sa dovolám, nech ju aj oni zaregistrujú...