Prídu rodinné prídavky aj po vylúčení zo štúdia?
Dobrý deň, dnes (2.8.)som prevzala rozhodnutie o vylúčení zo štúdia, bola som v prvom ročníku, a 1.septembra nastupujem opäť. Viete mi poradiť,či rodičom prídu na mňa príspevky za mesiac august? Ďakujem.
@lilianka28 ďakujem za odpoveď 🙂 teraz som si pozerala mais a ešte tam nemám koniec štúdia uvedený, kamarátka je na tej istej fakulte a tá si minulý rok prevzala rozhodnutie 24.augusta na pošte a ukončenie štúdia jej dali 24.augusta.
@petusvcelus ukončenie štúdia je od prevzatia.. teraz som to riesila
@petusvcelus a áno za august ešte dostanú aj od septembra.. nemusíš nič riesit
@lilianka28 a to som ešte chcela, že v mojom rozhodnutí dátum ku ktorému má vylučujú nieje...je tam len ,, štúdium sa končí dňom nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia o vylúčení zo štúdia pre nesplnenie požiadaviek ktoré vyplývajú zo študijného programu.,, Nemám tam uvedený konkrétny dátum vylúčenia.🤔
@sweet20 ďakujem🙂
@sweet20 čiže za ten august, si budem platiť poistné do toho 1.septembra, ale nemusím sa ísť hlásiť na úrade práce?
@petusvcelus ak nechceš nemusíš sa ísť na úrad hlásiť.. stačí, že zaplatíš necelých 100 eur na zdravotné, ja by som to tak riešila, neoplatilo by sa mi kvôli mesiacu milión papierov vypisovať atď.. takže ak nechceš ísť na úrad na mesiac tak s papierom zo školy kde máš napísané od kedy do kedy si študovala pôjdeš na zdravotku a potom keď budeš mat papier o štúdiu, že tam študuješ tak znova pôjdeš na zdravotku aby si ta zaevidovali, že za teba platí stat
@petusvcelus vypýtať si zo školy potvrdenie, mne to len mailom poslali a tam bolo presne napísané, že od kedy do kedy som bola studentom
@sweet20 ďakujem moc 😃
@sweet20 ešte mi tak napadli, nevedeli by ste ako to s tým nahlásením na zdravotnú je?... niekde čítam že sa mám nahlásiť 8 kalendárnych dní od vylúčenia a inde zasa že do 8.dňa ďalšieho kalendárneho mesiaca...
@fidorka7 kamoške tiež dali ukončenie štúdia v deň kedy si prevzala rozhodnutie o vylúčení...
@petusvcelus to je jedno... lebo zaplatit vieš aj dozadu, ale chod čím skôr, chod v pondelok.. ja som bola až mesiac po termíne a zaplatila som dozadu a všetko je ok
@sweet20 akurát si pozerám platby VŠZP a zatiaľ tam nemám žiadnu dlžobu, a ani na maise nemám včerajší deň ešte zapísaný ako ukončenie štúdia. Či to tam nahodia asi až v pondelok...🤔
@petusvcelus ako som už povedala, oni ti to nezapisu automaticky musíš tam ísť sama s papierom od kedy do kedy si bola student
@petusvcelusa prebrala si to len včera, návratka im príde až v pondelok, utorok a napíš im kľudne mail, ze potrebuješ potvrdenie od kedy do kedy si študovala.. to je cele
@fidorka7 ako som už písala... kamarátke dali tiež ukončenie štúdia v deň kedy si prevzala rozhodnutie, tak si myslím že aj ja to tak budem mať, pozerala som na maise a ešte tam dátum ukončenia štúdia nemám napísaný...
@fidorka7 aj na študijnom mi povedali, aj som tak dostala papier "ukončenie štúdia je vtedy , ak preberiem papier" .. preto študenti to robia tak, že keď im príde lístok do schránky ku koncu mesiaca vybrru až v novom aby rodicia mali ešte prídavky.. Asi máš zle informácie, precitaj si aj na internete
@petusvcelus normálne zavolaj na vašu školu, že ako to je.. môže byť, že každá škola to ma inac
@sweet20 kamoške tiež dali ukončenie štúdia v deň kedy si prevzala rozhodnutie o vylúčení... tá je na tej istej fakulte
@petusvcelus tak potom nemas co riesit

@petusvcelus Dôležitý je v rozhodnutí dátum vylúčenia, nie dátum tvojho prevzatia.
Takže ak je v rozhodnutí o vylúčení zo štúdia dátum vylúčenia júl 2024, tak za august RP ani DB nedostanú.
Ak je v rozhodnutí dátum vylúčenia augustový dátum, tak RP aj DB rodičia dostanú.