icon

Prima banka overuje transakcie na vašom účte?

erika434
12. dec 2023

Zdravím vás,dnes mi volali z banky,že dostali info,že mi na účet prichádzajú všelijaké transakcie od rôznych ľudí (predávam oblečenie po synovi cez bazar a ľudia mi pošlú peniaze vopred na ucet až potom posielam balik). Ze teraz je take obdobie podvodov
tak si to overujú. Nechapem,akože s prepáčením,čo ich do toho,môj účet nie je v mínuse,mam tam sporenie,slušnú rezervu na bežnom účte,prichádza mi tam rodičák,prídavky na deti,mam trvalé príkazy. Pani mi vysvetlila,že ma musela kontaktovať a napísať k tomu vysvetlenie...Rozumiete tomu niekto? To akože ja robím podvody na ľuďoch,ktorí mi posielajú peniaze alebo co? Mnohokrát ja kúpim aj babke niečo a prepošlem si to potom z jej účtu...to mám mať teraz stres z toho z3 mam veľa transakci cez účet?

Strana
z2
mircalla
13. jan 2024

@vulka Keby ze mi bez varovania zablokuju kartu, narobim iny cirkus. Mne sa to raz stalo, ale volali mi vopred....a skutocne mi tu kartu niekto chcel zneuzit. Neplnolety si moze sam riesit kartu? To je daka novinka...

vulka
13. jan 2024

@mircalla Mnoho vecí si už mladí môžu urobiť aj sami. Aj účet zriediť.
Ja som do banky nabehla riadne nabrúsená, ale dokonale ma ubezpečili, že debil som vlastne ja ☹

margotka17
8. nov 2024

@erika434 občas mám pocit, že už sa bude preverovať aj to, koľko chleba si kto kúpi mesačne, lebo vraj už aj maslo je pri kúpe obmedzené len na kusy. Podľa mňa by mali preverovať platy skôr zo zahraničia, ktoré sú časté a podozrivé. Občas aj ja predám vetrovku či botasky, ktoré sú ešte nositelne. Teraz už aspoň viem, že už sa aj toto kontroluje 😆

zuzka7690
12. máj 2025

Dobrý večer poradíte mi prosím ☺️ dnes z prima banky mi volali ze odkiaľ mi chodia rôzne pladby 10,15,20€ tak som im vysvetlila ze predavam nepotrebné veci a ak to posielam tak za poštovné mi pošlú vopred na účet, tak som im poslala screenshot z bazáru aj komunikáciu z kupujúcimi ale odpísaly mi ze centrála si žiada doklady
všetkých transakcii na účte, neviem teda či je to v poriadku, vopred ďakujem za odpoveďe☺️

Strana
z2