icon

Pripoistenie - rizikové tehotenstvo

30. nov 2021

Ahojte, existuje nejake pripoistenie ktoré sa oplatí ked plánujeme babatko a viem ze bude PN od 3.mesiaca?

Strana
z2
majamat
30. nov 2021

@ivkazba ok, preto som pisala, ze si treba overit podmienky.

domiklik
30. nov 2021

@ivkazba pozri sa, ja som v mladosti absolvovala zákrok, po ktorom mi bolo povedané, že v prípade tehotenstva v 20 týždni na rizikové, potom pri uzatváraní životky a urazovky som si pripoistila pn... Na rizikovom som skončila v 8 týždni, lebo mi bolo zle. poisťovni som každý mesiac dolozila lekársku spravu a pn, a teda fakt si nemyslím, že som spachala nejaký kolosalny poistny podvod... Ja keď sa tu niekoho niečo opýtam, čakám odpoveď (vecnú a jasnú) bez zbytočných subjektívnych názorov dam cnostnejsich než panna maria, ktoré maju potrebu sa vyjadriť ku všetkému od 💩 plienok az po jadrovú fyziku...

baruska884
19. okt 2022

@ivkazba ahoj prosím ťa znamená to že nemôžem ísť na rizikové od 9 mesiaca založenia poistenia alebo nemôžem byť tehotná 9mesiacov od založenia poistenia?moc ďakujem

aduskatt
19. okt 2022

@baruska884 ivka sem už, myslím nechodí, tak k dovolíš, odpoviem ja. Záleží od poisťovne, každá to má nastavené inak. Niekde stačí 9 mesiacov od otehotnenia, niekde je to viac. Drvivá väčšina to počíta ako otehotnenie 9 mesiacov od uzavretia poistenia, ale treba si preveriť konkrétnu poisťovňu. Taktiež treba splňať aj iné podmienky na vyplatenie poistenia PNky

baruska884
19. okt 2022

@aduskatt takže ak mám poistenie uzavreté od 1.10.2022 a otehotnela som v júni tak nič z toho?:/ Ja som práve myslela že sa to počíta nie od otehotnenia ale od dňa vypísania na PN.. :/ inak som v Generali

aduskatt
19. okt 2022

@baruska884 iste nie, keď si bola v čase poistenia už tehotná

baruska884
19. okt 2022

@aduskatt jej pardon nie 2022 ale 2021. Pardon. Minulý rok 1.10.2021 som uzatvorila poistenie. A otehotnela som jún 2022..prepáč

85miska
Autor odpoveď zmazal
aduskatt
19. okt 2022

@baruska884 Generali má v podmienkach, že čakacia doba je 9 mesiacov, takže ak si otehotnela v júni, tak ak dobre počítam, tak ak pojdeš na rizikové teraz, už by Ti mali vyplácať PN za podmienky, že máš nárok aj zo sociálnej poisťovne na dávky (nie si nezamestnaná)

baruska884
19. okt 2022

@aduskatt áno otázka je či ten mesiac október sa počíta až od novembra alebo od októbra... Bola som uv Generali a obe ženy mi povedali niečo iné.. preto som z toho hrozne zmätená. Takže sa to počíta nie od dátumu pnky tých 9mesiacov ale od dátumu otehotnenia áno?

baruska884
19. okt 2022

@baruska884 a ešte mám otázne či vôbec umelé oplodnenie do toho spadá :/

aduskatt
19. okt 2022

@baruska884 do čoho?

baruska884
19. okt 2022

@aduskatt do vyplatenia poistného. Čítala som niečo že umelé oplodnenie môže byť dovodom práve neschvalenia vyplácania poistného.

veronika729
Autor odpoveď zmazal
aduskatt
19. okt 2022

@baruska884 pozri si všeobecné obchodné podmienky, ktoré platili v dobe podpisu Tvojej zmluvy. Tam to máš napísané určite

baruska884
19. okt 2022

@aduskatt práveže neni..:/

aduskatt
19. okt 2022

@baruska884 ak to nie je vo výlukách, tak hradia, takže si pozri výluky a čakacie doby

Strana
z2