Pripoistenie - rizikové tehotenstvo
Ahojte, existuje nejake pripoistenie ktoré sa oplatí ked plánujeme babatko a viem ze bude PN od 3.mesiaca?
@ivkazba pozri sa, ja som v mladosti absolvovala zákrok, po ktorom mi bolo povedané, že v prípade tehotenstva v 20 týždni na rizikové, potom pri uzatváraní životky a urazovky som si pripoistila pn... Na rizikovom som skončila v 8 týždni, lebo mi bolo zle. poisťovni som každý mesiac dolozila lekársku spravu a pn, a teda fakt si nemyslím, že som spachala nejaký kolosalny poistny podvod... Ja keď sa tu niekoho niečo opýtam, čakám odpoveď (vecnú a jasnú) bez zbytočných subjektívnych názorov dam cnostnejsich než panna maria, ktoré maju potrebu sa vyjadriť ku všetkému od 💩 plienok az po jadrovú fyziku...
@ivkazba ahoj prosím ťa znamená to že nemôžem ísť na rizikové od 9 mesiaca založenia poistenia alebo nemôžem byť tehotná 9mesiacov od založenia poistenia?moc ďakujem
@baruska884 ivka sem už, myslím nechodí, tak k dovolíš, odpoviem ja. Záleží od poisťovne, každá to má nastavené inak. Niekde stačí 9 mesiacov od otehotnenia, niekde je to viac. Drvivá väčšina to počíta ako otehotnenie 9 mesiacov od uzavretia poistenia, ale treba si preveriť konkrétnu poisťovňu. Taktiež treba splňať aj iné podmienky na vyplatenie poistenia PNky
@aduskatt takže ak mám poistenie uzavreté od 1.10.2022 a otehotnela som v júni tak nič z toho?:/ Ja som práve myslela že sa to počíta nie od otehotnenia ale od dňa vypísania na PN.. :/ inak som v Generali
@baruska884 iste nie, keď si bola v čase poistenia už tehotná
@aduskatt jej pardon nie 2022 ale 2021. Pardon. Minulý rok 1.10.2021 som uzatvorila poistenie. A otehotnela som jún 2022..prepáč
@baruska884 Generali má v podmienkach, že čakacia doba je 9 mesiacov, takže ak si otehotnela v júni, tak ak dobre počítam, tak ak pojdeš na rizikové teraz, už by Ti mali vyplácať PN za podmienky, že máš nárok aj zo sociálnej poisťovne na dávky (nie si nezamestnaná)
@aduskatt áno otázka je či ten mesiac október sa počíta až od novembra alebo od októbra... Bola som uv Generali a obe ženy mi povedali niečo iné.. preto som z toho hrozne zmätená. Takže sa to počíta nie od dátumu pnky tých 9mesiacov ale od dátumu otehotnenia áno?
@baruska884 a ešte mám otázne či vôbec umelé oplodnenie do toho spadá :/
@baruska884 do čoho?
@aduskatt do vyplatenia poistného. Čítala som niečo že umelé oplodnenie môže byť dovodom práve neschvalenia vyplácania poistného.
@baruska884 pozri si všeobecné obchodné podmienky, ktoré platili v dobe podpisu Tvojej zmluvy. Tam to máš napísané určite
@aduskatt práveže neni..:/
@baruska884 ak to nie je vo výlukách, tak hradia, takže si pozri výluky a čakacie doby

@ivkazba ok, preto som pisala, ze si treba overit podmienky.