Pripoistenie v Alianzi počas maródky
Ahojte, chcem sa spítať či ste si dávali pripoistenie u poistovne Alianz ak ste PN. Ake mate skusenosti? Ja to mam a stale pýtajú odomňa zdravotné záznamy z každej prehliadky nakoľko na začiatku tehotenstva ma nechal doktor na PN. Môj lekár je celkom proti tomu a tvrdi ze je nezakonne aby si nezdravotnícka organizácia pýtala lekárske záznamy, vraj majú poskytnúť tlačivo.. To však oni neposkytujú takže stále dokola chcú od lekára moje záznamy..
No ved nakoniec mi ho dal ale uz som si pripadala ako debil fakt tristoktlrat vyvolavat jemu potom na poistovnu a zasa jemu a dokola.. No ved som zvedava ako to cele dopadne. Uz si budem sama fotit na telefon spravy s karty ked budem cakat na poradni a potom vytlacim a budem mat pokoj 🙂
@lenka2931985 ano mala som to poistenie, a moj dr nemal problem so zaznamom, kedze poistovna na zaklade coho ma plnit ? ja som vsetko dolozila uplne na konci po skonceni pn, dr mi " pozical " ale nemal by to, tych par papierov na prefotenie aby som ich zaniesla na poistovnu plus tehu knizku.. do 1 tyzdna som mala na ucte takmer 2 tis € 🙂 ... inak ti dr mozem urobit aj tzv vypis z karty, teda on ti prefoti , obdobie od zaciaktu tehu po skocneine pn
Baby, je to otras s tými doktormi. Mne dala Dr tehu knižku až v 14tyzdni. V 12tom som si ju pýtala, lebo u nás v praci je zvykom oznamovať písomne tehotenstvo a ako prílohu prefotiť prednú stranu tehu knizky. Mne to dosť ponáhľalo, lebo som mala odovzdávať postupne agendu a preberať inu, čo by znamenalo zase robit za dvoch par mesiacov a zbytočne by som sa zaucala na niečo pred materskou..tiež gynekologička frflala, že firmu nemajú čo zaujímať zdravotné zaznamy, to už čo je toto🙈
Tiez som od zaciatku tehu PN a tiez som musela dokladat pravidelne papiere od lekara. Ja som si vzdy do mobilu odfotila z karty zaznamy a poslala mailom a bolo vybavene... sestricka mi dokonca aj celu kartu chcela dat ze ak potrebujem 🙂 vobec nerobili problem s fotokopiou 🙂
Oni su sice nezdravotnicke zariadenie, ale maju posudkoveho lekara, ktory to hodnoti takze neviem o co ide tvojmu doktorovi...
Snad ti to nebude moc komplikovat a da ti to zakazdym 🙂
@lenka2931985 lekar Ti je povinny vystavit tlacivo-zaznam o kontrole a pokracovani PN... svoje zaznamy co si pise do karty nie..
@lenka2931985 najlepšie fakt bude keď si to pofotíš sama a poposielaš do poisťovne, dá sa to aj online ani tam nemusíš chodiť. Inak ja s touto poisťovňou mám len výborné skúsenosti, poistné plnenie je vždy veľmi rýchlo vybavené.
Teraz potrebuju prve vysetrenie predtym pytali len z februara a marca takze 20teho tam idem a este si vypytam to prve a ostatne si uz budem fotit sama. Budem to tam musiet nosit kazdy mesiac hned nakolko si plnenie davame mesacne aby to ako tak dorovnalo vyplatu ked som teraz doma.
@lenka2931985 ahaaa, ja som si plnenie pytala jednorazovo. pnkovala som od 5 tt do nastupu na matersku. papiere som dala na zaciaktu, o mojej tehotnosti a potom ked som pn ukoncila. plnenie poslali potom do tyzdna , taklze si stazovat nemozem, vsetko slo rychlo ,
Ja som tiez chcela jednorazovo ale musime rychlo dorobit novy byt aby sme s babetkom prisli uz do noveho tak sa kazda korunka zide 😊 tak sme to nakoniec takto dali
@lenka2931985 a mozem sa spytat scim si pn? Ja som tiez pn a tiez som poistena a premyslam ci to vobec dat na poistovnu ci nie.
@cica120 tehotenstvo, pokial uz si to pripoistenie platis bola by skoda to nedat. Urcite si to daj, vyskušaj a uvidis..
Ahojte chcem sa spýtať kedy ste si založili poistku kým ste otehotneli my to s manželom teraz chceme riešiť ale mame už schválenú žiadosť na ivf. Síce nebudeme to riešiť hneď ale poistku si chcem zriadiť už. A po akej dobe od uzavretia poistky môžem otehotnieť? Ďakujem
Mne sa zda ze mi povedali rok, sice si to platim uz dlhsie lebo sa nedarilo ale myslim ze minimalne rok je to.ja uz to beriem treti mesiac, mam to vyplacane mesacne a zatial nebol ziaden problem.po odovzdany potrebnych papierov mam vzdy peniaze do tyzdna na ucte.
Ahojte baby ja som na pn uz druhy mesiac tiez kvoli rizikovemu, teraz je uz lepsie ale lekar ma do materskej nevypise aj ked do zaznamov pise teraz bez tazkosti ale do papierov od allianzu napisal co bolo ze som krvacala a bola mi nastavena liecba a poviem vam ak by mi to nevyplatili co im uz dlho platim kolko penazi taj ihned ukoncim poistku... ved na co si to platia ked to teraz potrebujes aby ti to nevyplatili.?
@kaporka tak mne vyplatili uplne vsetko, mozes poziadat aj o postupne vyplacanie, etda kazdy mesiac, mne vyplatili naraz po ukonceni pn a potom dalsiu po porode. a teda ja som mala sumy nastavene pomerne dost vysoko . za pn takmer 2 tis e + dalsie peniaze za nemocnicu + za nemocnicu pri porode. vyplatene mi boli mylsim ze cca tyzden to trvalo od dodania papierov . mali sme viac poistnych udalosti a nikdy vyplatenie netrvalo viac nez 10 dni, a jediny krat nam kratili plnenie, ale to rpeto, ze sme im do 145 dnovej zakonnej lehoty neoznamili, ze sa stala poistna udalost ( muz si vytkol clenok a zabudlis me to nahlasit, ) a vtedy nam nase plnenie ukratili o30 % ( na co ale mali narok, kedze my sme si svoju povinost nesplnili )

Nechápem aký má problém tvoj lekár. On ten záznam musí spísať tak či onak, lebo aj sociálka to od neho vyžaduje, aj tebe do karty musí dať, len spravý kópiu. Podmienkou vyplácania denného odškodného je potvrdenie, že nezneužívaš poistenie a je pádny dôvod byť PN.