Prišiel vám preplatok zo zdravotnej poisťovne z ročného zúčtovania?
Ja z VšZP mám doma preplatok už tuším viac ako 2t.
ja este nemam ani len to zuctovanie z dovery. a to som svoje DP posielala uz posledny januarovy den.
Ako ma sa spytat ja mám union a mne to nikdy také čosi neprislo 🤔 preplatok malo by to chodiť každému?
@lionelka
@noemikatka ak si len zamestnana, tak tam sa priamo odvod do ZP vyratava priamo z vymeriavacieho zakladu, takze tam to chodi zamestnavatelovi a obvykle je k vyuctovaniu nula. ale ak si zivnostnik tak tam platis mesacny odvod stale rovnaky a poistovna vyratava zuctovanie az na zaklade podaneho DP. tak do ktorej skupiny patris?
@simonah73 som zamestnana 🙈
@noemikatka hm, tak je teda jasne, preco Ti to nikdy neprislo. ak by si mala nejaky preplatok, tak to mas vo vyplatnej paske preplatene.
Preplatok vám prišiel prečo? Ja som 4 mes chodila do prace, do septembra PN a potom materská. Trosku sa obávam co mi príde.
@ivka21 to si vyguglite , kedy vzniká preplatok 🙂 ráta to poisťovňa a tá vám pošle list s preplatkom alebo nedoplatkom, ak máte jedneho zamestnávateľa a dlhodobo , automaticky to urobí on a vtedy nevzniká ani preplatok ani nedoplatok, lebo zamestnávateľ odvádza presné preddavkové platby

mne len dnes z dôvery prišlo ročné zúčtovanie a majú 45 dní na poslanie preplatku