Prišiel vám už daňový preplatok za rok 2024?
Dobrý deň,
Prišiel už niekomu daňový preplatok za rok 2024? Obdobie vyplácania 1.4.-10.5.
@anika262 uz sa tu dnes o tom pisalo.
@anika262 vsetko zalezi v ktory den je podane danove niekto ma podane v mesiaci február niekto zaciaktom marca ini koncom marca a od toho zalezi, ze niekto ma.skor niekto menej....skratka do 10.5. Pride najneskor 🤦♀️
Mne zatiaľ nie, daňové som podávala začiatkom februára. Minulý rok mi prišiel na konci apríla a rok predtým 9.5.
@zuzkaa1991 Dátum podania DP, termín vyplatenia neovplyvňuje.
@zuzkaa1991 tolko sa to popisalo uz. a stale dokola sa pytaju
@patka06 podla mna ano ked maju menej mesiaci február maju peniazky skor ludia ;) plus zalezi od miesta uradu aj ;) aj my kazdy rok mame preplatok ale nikdy by ma nenapadlo pisat ci niekomu uz prislo🤦♀️🤦♀️ ked viem ze do.10.5. Vyplatia to.iste plati pri MD aj RD ked viem ze dojde cca dany den niekedy skor niekedy neskor🤦♀️
@zuzkaa1991 Podľa mňa neovplyvní, zo skúseností viem, že ten kto podal v januári dostal rovnako ako ten kto podal v marci.
Inak súhlasím, neriešila by som, pokiaľ nie je po lehote, v tomto prípade do 09.05.
@klarissa25 len pre zaujímavosť 🙂
@zuzkaa1991 nehovor. Ja kazdy rok podavam danove zaciatkom februara. A zakazdym mi pride koncom aprila, alebo az v maji.
Ale, aby som nepisala blbosti, poskytnem ti info od pani z DU - treba to vsak brat, ze ide o jednu pani, z jedneho DU, takze kazdy DU moze mat svoje vlastne postupy. A hned na zaciatku - absolutne nezalezi na tom, kedy DP podas. Takze pani dostane od vedenia dva datumy, na ktore ma pripravit podklady na uhrady. Ona sa snazi dat vsetkych na prvy termin, na druhy dava tych, od ktorych este caka bud podklady alebo vysvetlenia, doplnenia. A kazdy rok dostane ine datumy. Takto dostanu vsetky spravkyne datumy.
Cize zalezi od konkretneho DU a konkretnej spravkyne. Ak ty patris pod Zuzku Prekrasnu a ona dostane termin 1.5., tak ty a vsetci, co patria pod nu, dostanu platby 2.5., zato jej kolegyna, co sedi s nou v jednom kancli a deli ich len kvetinka na hrane stolov, dostane termin 25.4. tak jej "zverene danove subjekty" dostanu svoje peniaze 26.4.
Nehladajte ziadne suvislosti, proste aj DU ma svoje kapacity a nejako tie uhrady rozdelit musia. Ziadna logika, proste obycajny postup tak, aby to vsetky systemy a ludia zvladli.
Pekny den.
Áno, dnes.
@elenajezova podávala ste si sama alebo cez zamestnávateľa?
Prišiel dakomu daňový preplatok už
@zuzkaa1991 ale toto je nehorazny nezmysel. Vôbec to nezáleží kedy bolo podané. Nikdy nemôžu vyplatiť skôr pretože ešte môžeš podať aj opravné daňové
@zuzik3216 cez zamestnávateľa .

Ako ti pomoze info ze niekomu niekde prisla?