icon

Prišiel vám už šek s novou, vyššou cenou elektriny ?

3. sep 2022

Prišiel vám už šek s novou cenou elektriny ? O koľko sa vám zdvihla ?

Strana
z3
miriam11
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
4. sep 2022

@liljana skoda vysvetlovat a obhajovat cokolvek. Existuje (bohuzial dost) vysoke percento ludi na Slovensku, ktori ruske tanky privitaju s cervenym kobercom.

liljana
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
mondolina
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
maris5
4. sep 2022

Ja som dvihla zalohove platby na dvojnasobok. Radsej nech mi vratia preplatok ako doplacat jednorazovo napr. 500€

krajinka
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
liljana
Odpoveď bola odstránená
mamaselu
5. sep 2022

Cela Tvoja otazka je zle polozena. Seky s vyssou cenou energie nemozu este prist, lebo cena pre domacnosti je do Decembra 2022 zmluvne zastropovana a na nove obdobie od Januara 2023 sa ceny este len budu dojednavat a stropovat. Ak zavolas do ZSE ci SSE ci VSE, potvrdia Ti to a ani Ti nebudu dat vediet novy vymer , jedine ak si nastavis ty sama na poziadanie. Elektrina sa da predavat na burze, najlacnesia je momentalne v Lipsku, nakolko aj nemecka aj ceska burza su este o nejakych 80€ za MgW drahsie ako ta v Lipsku. Chvilkovo vyskovila cena aj cez 1000€, ale to uz padlo na 700€ opat, su to cisto trhove ceny, ktore sa menia zo dna na den.
Podobne ako s plynom ludia su mylne v predstave, ze ceny energii isli hore najma v suvislosti s vojnou na Ukrajine. Za to uz malokto si pozrel zmluvy dozadu, a ceny z Gazpromu napr., kedze rusi ceny za plyn zdvihali uz rok aj pol pred zacatim vojny. Preco si to mnohi nevsimli, bolo len to, ze URSO tieto ceny nedovolil zvysit na zaklade zazmluvnenej ceny energie, preto sme to nepocitili, platnost zmluvy vyprsi az v Decembri 2022. Cesi napr.nemali to stastie, kedze im zmluva vyprsala skor, navyse nemaju menu € a CZK doplatila este vacsou inflaciou a oslabila teda viac ako €. Teda vobec nie je pravda, co sa tyka napr.plynu, ze rusi davali lacny, to uz davno davno neplati, cca od roku 2020. To je obrovsky blud. Rovnako tak od nich zdrazelo uz davnejsie jadro na vyrobu elektriny.
Co sa tyka elektriny, sme napojeny na EES, neda sa oddelit, leda ze by sme zili v Severnej Korei. Preto vyrobna cena 50€/MgW sa po prejdeni burzou vysplhala aj na 700€ a vyssie. A na burzach kupuju vsetci, je teda jedno ci sme v EU alebo len v Europe..
Europski politici, ministri z clenskych krajin mozu rokovat a nieco vymysliet. Neznizia sice cenu na burze ale mozu znizit ceny akcii danych firiem ktore ju vyrabaju ci distribuuju a tym nepriamo znizit jej cenu. Uvidime. Ale tak ci tak, najblizsi rok aj pol bude drahsi, az potom mozno ocakavat prudsie znizenie cien..

kamatopo
8. sep 2022

Nám odpisovali zrovna včera. No ja som si elektriku zdvihla už v lete. Presne ako tu poniektoré píšu ,,až nemáme nemilé prekvapenie,,

viki_lv
8. sep 2022

@mamaselu toto bolo perfektné 👌 ďakujeme

Strana
z3