icon

Prišli vám už peniaze - preplatok z daňového priznania?

vikusik
13. apr 2015

Ahoj,je tu niekto kto je na rodičovskej a manžel si robil sám daňové priznanie?Ak ano ,došli vám už peniaze na účet ?Manžel podával 9.3 a zatiaľ nič 😒,kedy asi dojdu,ďakujem 😵

mmariaria
29. apr 2016

Tak teraz som volala z Duva moja pladba pojde az 10.5 pytala som sa preco povedala my ze nevie

leeenka26
29. apr 2016

@mmariaria boze,. Mozno to bude aj moj pripad, tak oni maju do toho 10.5.2016 cas

evittam
29. apr 2016

Bože, ženy - podľa zákona majú 40 dní na vyplatenie - čo furt riešite - ak vám prídu peniaze 10.5. tak prídu v termíne a to je všetko.

mmariaria
29. apr 2016

@evittam to nieje jedno ony macu cas ked treba platit tak vas aj zavru ked nedate v ich termine ja tam mam vyde 900 eu a na vsetko maju cas a uz 2.3 som to mala podane.

michalamala
29. apr 2016

@mmariaria oni to robia rucne vsetko musia prejde kazde jedno danove . ak mas na stole 1000 takych nejdes podla abecedy ale zaradom...jesne ze to trva. ci myslis ze to robi nejaky stroj? nie, a tiez maju pracovnu dobu, kvôli nasim ociam tam nebudu sedavat do noci ze aby nam skor poslali. moj podal v januari teda este skor ako ty a tiez este nemame.

evittam
29. apr 2016

@mmariaria To je jedno kedy si to podala - aj keby si to podala 2.1. - podľa zákona majú 40 dní na vyplatenie od posledného možného termínu podania DP - ktorý je 31.3. v daný rok. Ak máš ty niečo zaplatiť tak máš tiež svoje termíny. To je všetko. Čiže ak ti neprídu peniaze do 10.5. tak potom môžeš začať riešiť prečo - môže byť začatá napríklad kontrola z DU a potom sa to samozrejme pretiahne.....

leeenka26
29. apr 2016

@evittam ale my rozumieme...ja tiez..na nikoho nenadavam, len by som uz tie peniaze brala to je cele 🙂

mmariaria
2. máj 2016

Co zeny umna ziadna zmena cakam a cakam

23petka
2. máj 2016

mm prisli,ale chcem sa spytat,viem,ze ste tu pisali niektore,ze vam neprisla spravna suma preplatok+dan.bonus,doplatili vam to,alebo ako ?

mmariaria
2. máj 2016

256eu je jedno dieta

marionbr
2. máj 2016

Niektore tu zase musia byt premudrele😁

dugyna
2. máj 2016

nam prisli este minuly tyzden

mingi
3. máj 2016

@mmariaria viete,co je na tom vsetkom zaujimave- vy mate na podanie jedneho danoveho priznania 3 mesiace a aj tak si to vacsina z vas nechava na posledne dni! A danovy urad,ked vam hned nevrati preplatok,uz ste fakt mudre,ze si to nechavame pre seba alebo co! My mame na spracovanie cca. 1500 priznani na osobu!!! 40 dni a to mame pomedzi to x dalsej roboty. Ja sa vam cudujem,ze vas to bavi porovnat a vypisovat,kedy ste podali,aku mate banku, kedy vam prisli alebo neprisli peniaze.

23petka
3. máj 2016

@mingi z vasho prispevku som pochopila,ze robite na dan.urade,mozem sa spytat nieco?preplatok sa vyplaca spolu s danovym bonusom v jednej sume ci dve?lebo manzelovi neprisiel ten dan.bonus s tym preplatkom,tak pride mu este alebo to uz bolo v tom zapocitane,lebo podla sumy co mu prisla to nesedi.dakujem

ruzulka
3. máj 2016

mna dnes potesila postarka sekom 🙂

padone
3. máj 2016

@23petka Pravdepodobne to už máte v tom.Aj my sme mali tento problém a potom nám to vysvetlili na daňovom,tiež nám nesedela suma.

lusita4ever
3. máj 2016

@ruzulka aj priatelovi prišiel šek , len nevieme či su to dane...odosielatel je finančne riaditelstvo SR, Banska Bystrica ? dakujem 🙂

ruzulka
4. máj 2016

@lusita4ever ano tiez nam prislo financne riaditelstvo

michalamala
4. máj 2016

@mingi to je modry konik, to je kazdy mesiac aj s rodicakom a materskou... stale dojde ale stale sa budu pytat to iste dookola. ja nechapem keby nebol konik koho by sa to vypytovali.

mingi
4. máj 2016

@23petka ak vám vyšiel preplatok, aj daňový bonus, vypláca sa to v dvoch sumách. Ale tiež záleží, ak mu vyšla nejaká daň, o to sa znižuje daňový bonus alebo sú aj prípady, keď daň "pohltí" daňový bonus a vracia sa to celé v preplatku. sú to veľmi individuálne prípady. Keď ste odovzdávali daň. priznanie, nevšimli ste si sumy, ktoré vám majú byť vrátené? alebo ak vám to robila účtovníčka, skúste sa opýtať jej. poprípade priamo na daňovom úrade. pekný deň

mingi
4. máj 2016

@michalamala aha... ďakujem za objasnenie 🙂 ja len že niektoré tie ženy na materských asi fakt nemajú čo robiť. a tým, čo sa staráme o malé deti a ešte chodíme do práce, staráme sa o domácnosť, asi nepríde rozmýšľať nad takými zbytočnosťami. Tak pekný deň

michalamala
4. máj 2016

@mingi no boja sa ze im nedate 🙂 keby ste tu boli denne a v case ako chodia rodicaky tak by ste pochopili. prajem pekny den tiez 🙂

tomta
4. máj 2016

preplatok z dani budu vyplatene vsetkym do 10.5

andrea1985a
5. máj 2016

Slsp okres šala prave nabehli 🙂

leeenka26
9. máj 2016

Ahojte, je tu este niekto, kto nema vyplatene dane? Ja este stale nic :((

adinkag
14. máj 2016

Nam tiez nic neprislo

leeenka26
16. máj 2016

@adinkag ja som.podavala postou a list sa stratil takze tam bola zrada. Musela som si podat znova.

mircalla
16. máj 2016

@leeenka26 poslala si to doporucene?

leeenka26
16. máj 2016

@mircalla ano jasne. Aj mam podaci listok a zasielku prevzal danovy urad.

mircalla
16. máj 2016

@leeenka26 boze to su magori