Prišli vám už peniaze - preplatok z daňového priznania?
Ahoj,je tu niekto kto je na rodičovskej a manžel si robil sám daňové priznanie?Ak ano ,došli vám už peniaze na účet ?Manžel podával 9.3 a zatiaľ nič 😒,kedy asi dojdu,ďakujem 😵
Bože, ženy - podľa zákona majú 40 dní na vyplatenie - čo furt riešite - ak vám prídu peniaze 10.5. tak prídu v termíne a to je všetko.
@mmariaria oni to robia rucne vsetko musia prejde kazde jedno danove . ak mas na stole 1000 takych nejdes podla abecedy ale zaradom...jesne ze to trva. ci myslis ze to robi nejaky stroj? nie, a tiez maju pracovnu dobu, kvôli nasim ociam tam nebudu sedavat do noci ze aby nam skor poslali. moj podal v januari teda este skor ako ty a tiez este nemame.
@mmariaria To je jedno kedy si to podala - aj keby si to podala 2.1. - podľa zákona majú 40 dní na vyplatenie od posledného možného termínu podania DP - ktorý je 31.3. v daný rok. Ak máš ty niečo zaplatiť tak máš tiež svoje termíny. To je všetko. Čiže ak ti neprídu peniaze do 10.5. tak potom môžeš začať riešiť prečo - môže byť začatá napríklad kontrola z DU a potom sa to samozrejme pretiahne.....
Co zeny umna ziadna zmena cakam a cakam
mm prisli,ale chcem sa spytat,viem,ze ste tu pisali niektore,ze vam neprisla spravna suma preplatok+dan.bonus,doplatili vam to,alebo ako ?
256eu je jedno dieta
Niektore tu zase musia byt premudrele😁
nam prisli este minuly tyzden
@mmariaria viete,co je na tom vsetkom zaujimave- vy mate na podanie jedneho danoveho priznania 3 mesiace a aj tak si to vacsina z vas nechava na posledne dni! A danovy urad,ked vam hned nevrati preplatok,uz ste fakt mudre,ze si to nechavame pre seba alebo co! My mame na spracovanie cca. 1500 priznani na osobu!!! 40 dni a to mame pomedzi to x dalsej roboty. Ja sa vam cudujem,ze vas to bavi porovnat a vypisovat,kedy ste podali,aku mate banku, kedy vam prisli alebo neprisli peniaze.
@mingi z vasho prispevku som pochopila,ze robite na dan.urade,mozem sa spytat nieco?preplatok sa vyplaca spolu s danovym bonusom v jednej sume ci dve?lebo manzelovi neprisiel ten dan.bonus s tym preplatkom,tak pride mu este alebo to uz bolo v tom zapocitane,lebo podla sumy co mu prisla to nesedi.dakujem
mna dnes potesila postarka sekom 🙂
@ruzulka aj priatelovi prišiel šek , len nevieme či su to dane...odosielatel je finančne riaditelstvo SR, Banska Bystrica ? dakujem 🙂
@lusita4ever ano tiez nam prislo financne riaditelstvo
@mingi to je modry konik, to je kazdy mesiac aj s rodicakom a materskou... stale dojde ale stale sa budu pytat to iste dookola. ja nechapem keby nebol konik koho by sa to vypytovali.
@23petka ak vám vyšiel preplatok, aj daňový bonus, vypláca sa to v dvoch sumách. Ale tiež záleží, ak mu vyšla nejaká daň, o to sa znižuje daňový bonus alebo sú aj prípady, keď daň "pohltí" daňový bonus a vracia sa to celé v preplatku. sú to veľmi individuálne prípady. Keď ste odovzdávali daň. priznanie, nevšimli ste si sumy, ktoré vám majú byť vrátené? alebo ak vám to robila účtovníčka, skúste sa opýtať jej. poprípade priamo na daňovom úrade. pekný deň
@michalamala aha... ďakujem za objasnenie 🙂 ja len že niektoré tie ženy na materských asi fakt nemajú čo robiť. a tým, čo sa staráme o malé deti a ešte chodíme do práce, staráme sa o domácnosť, asi nepríde rozmýšľať nad takými zbytočnosťami. Tak pekný deň
@mingi no boja sa ze im nedate 🙂 keby ste tu boli denne a v case ako chodia rodicaky tak by ste pochopili. prajem pekny den tiez 🙂
preplatok z dani budu vyplatene vsetkym do 10.5
Slsp okres šala prave nabehli 🙂
Ahojte, je tu este niekto, kto nema vyplatene dane? Ja este stale nic :((
Nam tiez nic neprislo

Tak teraz som volala z Duva moja pladba pojde az 10.5 pytala som sa preco povedala my ze nevie