Budú mať všetci nárok na príspevok na hypotéku?
Dobrý deň, v posledný dňoch čítam o príspevku na hypotéku na zvýšené splátky … viem ešte sa čaká na podpi prezidentky ….
Mňa len zaujíma či budú mať nárok aj taký čo žiadali tento rok a už mali vyšší úrok automaticky ….
Ja len doplnok:
akákolvek dotácia bude hradená aj tymi chudákmi s príjmom do 1,6 násobku priem.mzdy
vysledok: a tak sme ich opat odrbali, s laskou f.
@zmrzlinka2021 veď práve - toto je taká hovadina, normálne sa mi rozum zastavuje!!
@alenah31 ano tomu rozumiem, len potom co taky co dostali hypo tento rok … opat mi to pride nedomyslene
čo je nedomyslene? Celé je to kravina - ja len dúfam, že to neprejde - prečo sa ja mám skladať na tvoju či hypo niekomu inému? Nestačí, že si platím svoju???
Ale veď ty si si brala hypo s takým úrokom, vedela si o tom, súhlasila si, tak aký príspevok by si chcela?
Autorka sa pyta na radu a nie vas nazor. A za dalsie,ak ma na to narok,preco by to nevyuzila.
Ja nepisem ze chcem prispevok pre mna ….
Zaujimam sa vseobecne ….
@terina25 Ďakujem za normalnu odpoved, lebo to ako citam ze niekto reaguje tak normalne mam pocit ze zijem v zlej krajine
@luliu Ja nechcem prispevok ja sa len pytam, dufam ze vy ste nikdy tento stat o tiadny prispevok neziadala a ni nebudete !
@janai1 do p*ci a ja pisem ze chcem nejaky prispevok, pytam sa vseobecne …. Dufam ze takemu teliatku ako ty sa nikdy ziadny prispevok davat nebude … lebo to este ja by som sa skladala na tvoj … isto do kasicky odvadzam viac ako ty
@alenah31 Ale ja nikde nepisem ze chcem nejaky prispevok, ja sa pytam vseobecne lebo ma to zaujima ….
princípom tejto pomoci má byť, aby ľudia s nižším príjmom , ktorí dostali hypo PRED navyšovaním úrokov neboli teraz na hranici chudoby po uhradení splátky PO TOM, ako aj im úrok vzrastie. Táto skupina ľudí totiž dosahuje príjem, pri ktorom by teraz hypo nedostala a chcú zamedziť tomu, aby sa dostali do existenčných problémov - neprišli o strechu nad hlavou. Preto je učená horná hranica príjmu kedy je na pomoc nárok. Len nechápem tú vekovú hranicu - aj starší ľudia majú hypo, deti, výdavky a nárok mať nebudú.
Ked ta to len "zaujima", staci si o tom precitat na internete. Ujo Google este nema Vianoce, stale funguju.
Btw ano, aj ja som ta, ktora s tymto otrasnym prispevkom nesuhlasi.
@veronikaszabova Ze mna to nenapadlo 😂
Ale velmi sa mi paci ako vedia ludia reagovat s pochopenim.
@alenah31 ved prave, opat sa ide nieco schvalovat len pre vyvolenych
tí vyvolení prídu o strechu nad hlavou ak sa im nepomôže - zasa nebudem hnusná, nech im štát pomáha. Ale nech si na to nájde iný spôsob - rozhodne som proti, aby som na toto prispievala. Nech si štát naučí ako sa pomáha a požiada v Bruseli o fondy, ktoré nevieme čerpať - alebo hocičo iné. Už som unavená z toho ako som trestaná za to, že pracujem, zarábam - platím dane a odvody a riadne si zvládam všetko platiť sama!! To akože z toho usúdili, že zvládnem platiť aj niečo navyše??
Autorka, nie ta pomoc nie je vobec nedomyslena. Ta je vyspekulovana az moc. Zas sa kupuju hlasy a zaplatia to vsetci danovi poplatnici, terajsi aj niekolko dalsich generacii, aj ked benefitovat na tom bude len uzka skupina prijemcov.
A nepotesim ta, aj keby prezidentka tento navrh nepodpisala, tak parlament ma este stale pravo veta, a v rokovani o zamietnutom navrhu ju moze "prehlasovat" a potom bude zakon musiet aj ona podpisat.
@alenah31 aka je vekova hranica, ja pri tomto prispevku som vekovu hranicu nevidela. Prijem, datum poskytnutia hypo a refixacia uroku. Ze sa nesmie pouzivat nehnut na prenajom. No vek som nezahliadla. Prosim, kde o tom pisu.
Pri DB na hypo tam viem, ze je vekove obmedzenie, ale to sa na tento novy nevztahuje, ci? Dakujem.
Prepáčte, ale mňa udivuje, že sa necháte takto rozčuľovať 😂.
Či to ma názov, príspevok na hypotéku, na stravu...
Ja si myslím, že každý kto tu hypotéku má si ju dokázal a dokáže zaplatiť.Problém je ten, že je tu vysoká inflácia a platy nerastú.
Hašteríte sa tu prečo by ste sa mali skladať niekomu na hypotéku bez toho aby ste sa zamysleli nad tým komu všetkému sa skladáte a, že aj tí s hypotékou sa skladali napríklad vám na vaše príspevky.
Každý pracujúci človek platí dane a každý jeden aspoň raz využil príspevok na ktorý sa mu ostatní ľudia skladali.
To, že živíte iné individuá vás nejak neštve.
Ja nemám deti, možno nebudem 3 roky doma ako druhá mamička ktorá takto doma bola aj 4 krát a možno nikdy neodpracuje toľko čo ja.
Tak prečo sa mám skladať.
Ach ľudia.Radšej sa poskladám pracujúcim aj mamičkám.Viac ma štve, že sa skladáme nepracujúcim.
@katarinaba ja som to počula na TA3 keď bola o tom debata s "navrhovateľmi" - veková hranica 35 rokov. Táto téma ma nejako nezaujíma, nepozerala som to konca. Zachytila som vtedy výšku pomoci v %, sumu príjmu, vek a že ide o príjem 2022. To bolo hneď na začiatku keď s tým vyšli na verejnosť. Ten vek obhajoval tým, že mladý človek s malými deťmi, o ktoré je treba sa starať 24/7 nemá väčšinou možnosť zvýšiť si príjem napr. brigádou popri TPP kedy nie sú k dispozícií otvorené predškolské zariadenia čo u starších ľudí už nie je prekážkou a blablabla...prepla som to. Inak nemal by byť tento návrh v deň rokovania aj na stránke parlamentu ako pdf? Kedysi som si tak pozerala Návrh novely trestného zákona.
@janai1 ja nevyplakavam … 🥲 a ano zarabam slusne a len som sa pytala ….. ale podla tvojich prispevok vidim ze ty si celkovo velmi inteligentna
Mna sa ten příspěvek netyka.. ale nechapem tie komenty tu..však vacsina z vás ma decka a teda rodicak, na ktori sa skladame, obědy "zadarmo" pre ne, daňové bonusy ("200" od matelka")...že vám to nevadí 🙈🤣 a zd vlastne kee ten danovy bonus poberate tak možno už ani dane neplatite a teda sa neskladate 🤣
@pink_lady Veď práve.
Že každý kto pracuje platí dane.
Ja ako bezdetná sa tiež nehádžem o zem, že namiesto mojej rodiny živím deti cudzích ľudí.
Ale ja som na toľko uvedomelá, že si uvedomujem ten kolobeh.
Každý platí dane.Každý kto študoval raz študoval za dane cudzích ľudí.Tie byty ktoré dnes stoja 150 000 kto sa na ne skladal ľuďom ktorí ich dostali za smiešnu sumu.Nie ostatní ľudia?
Oveľa viac ma štve, že živím ľudí ktorí v živote nepracovali a pracovať nebudú.
1, akurat tie vybrate dane nie su bezodne a ked uz sa financuje nieco (skolstvo, materska), tak len tak sa nenafuknu, aby sa z toho platili este aj hypo pre ludi, co si nevedeli zratat 2+2 (kto asi nezachytil pred 2 rokmi, ze ma refinancovat, tak neviem kde zil... a boli aj taki, co refinancovali aj s pokutou, aby sa takemuto stavu vyhli... taki to zaplatia)...
2, EU fondy tiez nerastu na stromoch a su to dane od vsetkych ludi (aj od nas)... viac mozno od Nemcov a dalsich, ale aj od nas... stat nema ziadne peniaze, len co zoberie obcanom... takze vsetko sa neda platit...
@alenah31 prečo sa mám ja skladať na daňový bonus ľudom čo majú 4 deti keď ja žiadne nemám, prečo sa mám ja skladať na dôchodok dôchodcom, pričom sama ho nepoberám a nemám už ani rodičov, prečo sa mám ja skladať na tehotenskú dávku tehotným ženám? prečo?
@alenah31 ty nevies ako funguje stat? Ci uz eu ci stat, vsetko su to dane(ukradnute peniaze ludom).
Takze nie, neda sa to inak urobit, stale to zaplatia ti isti ludia.
@andaluzia12 lebo stat.
@hederamonstera Niektorí ľudia majú problém pozrieť sa do výplatnej pásky.Neviem či si myslia, že tie daňové bonusy a príspevky zrazu vyrástli na strome, ale vždy to platia ľudia odvadzajúci dane.
@andaluzia12 prečo? No lebo si na MK predsa. Ty sa skladaj všetkým na všetko, aké ked tebe nebodaj sa konecme s niečim majú ini, tak to už pindajú ze prečo oni musia. No preto.

nie - štát (ak to prejde) bude preplácať 75 % z rozdielu medzi pôvodnou a zvýšenou splátkou hypotéky. Nárok na pomoc budú mať ľudia s príjmom do 1,6-násobku priemernej mzdy spred dvoch rokov, podľa údajov za rok 2022 to budúci rok vychádza na 2086 eur mesačne v hrubom.