Príspevok na presťahovanie za prácou

hnedooky
10. mar 2014

Ahojte mamičky, som tu nový a preto sa na vas obraciam s prosbou o radu.
Chcem vedieť či mám nárok alebo nie na príspevok na presťahovanie za prácou
Som dlhšie evidovaný na urade práce ( 6mesiacov) a našiel som si robotu vyše150km od domu bydliska...niečo som si už o tom naštudoval, ale moc mi to nie je jasne teda tie podmienky, preto ak je tu niekto, kto sa v tých zákonoch vyzná nech mi prosim poradí 🙂 chcem vedieť či mám narok na tento príspevok ak za 1. nechcem si tam nahlasit trvalý pobyt ale zatial len prechodný ( práca na cca 2roky, preto mi to príde zbytočné) a po2. bývať budem nie vo vlastnom , ale u známeho, ktorému budem platiť časť inkasa
Myslíte že mám aj za takýchto podmienok nárok na tento príspevok?
velká vdaka za každú radu a odpoved 🙂 s pozdravom Hnedoočko

anatalia77
10. mar 2014

@hnedooky ak ma pamat neklame,tak tento prispevok sa daval vtedy,ked si sa vlastne "natrvalo"prestahol za pracou,takze zmena trvaleho pobytu a pod.
Mozno sa nieco zmenilo,ale pochybujem,v tom pripade by sa vychodne slovensko takto "prispevkovo"stahovalo furt.A to by asi nestacili davat prispevky,lebo tu na zapade sme docasne.Jedine ak by sme sa sem natrvalo prestahovali,tak hej.

anatalia77
10. mar 2014

@hnedooky este ma napadlo,kedze si v evidencii,tak mas narok na preplacanie cestovnych nakladov,nakolko si si pracu nasiel mimo domov,tak ti urcity cas bude urad prace preplacat cestu domov a cestu do prace,resp.piatok a nedelu.

hnedooky
autor
10. mar 2014

@anatalia77 Vďaka za pomoc 🙂

anatalia77
10. mar 2014

@hnedooky za malo,sme z jedneho mesta 🙂 a tiez kocujem...