icon

Problém pri uplatnení si daňového bonusu na dieťa pri ročnom zúčtovaní

14. feb 2023

Ahojte, uplatnujem si danovy bonus na dieta, ale nakolko som bola rok PN, uplatnovat si bude muz, ale nastal problem, pani, ktora mi robi danove vravi, ze sa to zrejme nebude dat, lebo som v jednom mesiaci mala vyplatene odmeny a tam danovy bonus bol, ale nechcem prist o 11 mesiacov bonusu, myslite, ze mi na danovom osobne pomozu? ved tie eura patria nam. Dakujem

leni1977
14. feb 2023

uplatní si len za tých 11 mesiacov

autor
14. feb 2023

nevie ako to urobit, ze niekde pisali, ze to cele pada, ze su nove zakony, pojdem tam osobne, lebo to je 400 e za rok, co nam patri

autor
14. feb 2023

pise, ze bonus, ktory bol pocas roka rozkuskovany sa neda uplatnit tak ja neviem

autor
14. feb 2023

kvoli tomu, ze sa zmenil zakon...no co mam teraz robit

1andrea111
14. feb 2023

Môže si ho uplatniť muž

autor
14. feb 2023

no to viem, ved o pisem, ze si bude uplatnovat muz, ale je to rozkuskovane, skolitelka novych zakonov povedala, ze sa to neda, musim ist na danove

slavkadi
15. feb 2023

normalne si manzel požiada DB za 11 mesiacov, mimo toho jedného mesiaca, kedy si ty dostala.

autor
15. feb 2023

zle to rozdelila rozkuskovala mi par eur na skoro rok

autor
15. feb 2023

2, 3 eura ani neviem ci je to mozne takto

slavkadi
15. feb 2023

Čiže ty už máš podané daňové priznanie? Tak si podas opravné daňové, bez DB. A uplatní si ho na celý rok manžel.

autor
15. feb 2023

nemam, lebo uctovnicka nevie ako to ma vyplnit budem volat na ich ustredie, neviem za ktore mesiace si moze muz uplatnit, kedze mi to rozkuskovala, aj ked som do roboty nechodila

1andrea111
15. feb 2023

DB nemôže byť 2,3 eurá, buď máš nárok na celú sumu v danom mesiaci alebo nemáš vôbec. A muž nech si ho douplatnuje

autor
15. feb 2023

@1andrea111 tak ja nechapem, co tam popisala

1andrea111
15. feb 2023

A máš nejaké potvrdenie o príjme?

autor
15. feb 2023

@1andrea111 ano mam, ale strasny chaos, pani, ktora mi robi danove nevie co s tym a ani skolitelky, proste drobne rozratane (bonus) na kazdy mesiac

qetka
16. feb 2023

odfot to, zakry svoje udaje a daj sem fotku. Lebo z tohoto netusime, co rozkuskovala 🙂

kikavadi
16. feb 2023

Prečo by to nešlo? Ja som bola na RD, rodicovsky bonus poberam od septembra a manžel bral do augusta. V daňovom predsa sa vypisuje za aké obdobie si uplatňujes DB (konkretne mesiace). Účtovníčka nevravela, že by s tým bol nejaký problém.

autor
16. feb 2023

@kikavadi hej, ale ja som mala nejake odmeny, pn atd..proste mam to trosku komplikovane, ale uz sa to riesi