Problémy s vyúčtovaním za elektrinu a nečakaný nedoplatok
Ahojte, neviete mi poradit preco mam vo vyuctovani od ZSE za minuly rok dvakrat uvedenu dodavku za elektrinu s 19 % dph a aj dodavku ekektriny s 20% dph. Nejde o chybu? cely tyzden mi v online ucte svietilo ze budem mat preplatok a nakoniec mi dnes prislo vyuctovanie ze mam nedoplatok 180 Eur. Uz som tam aj pisala.
Pozri si presne obdobie vyúčtovania - asi máš kĺzavý rok. Dajme tomu od mája 2024 do apríla 2025, takže za EE dodanú v roku 2024 máš daň 20% a za EE dodanú v roku 2025 máš daň 19%.
@pinkgirl Dakujem za odpoved 🙂 Ano, mam klzavy rok. No v minulorocnom vyuctovani to tam takto uvedene nebolo. Preddavkove platby som mala 35 Eur mesacne a podla dnesneho vyuctovania mam odteraz platit 60 Eur mesacne. Zda sa mi to nejak vela. Byvame v dvojizbaku. Uz sme kvoli tomu volali aj do elektrarni, poslali nam technika ktory skontroloval merac, vsetko ok. A tiez nechapem preco mi tam cely cas svietilo zelenym ze mam preplatok...

Pozri si presne obdobie vyúčtovania - asi máš kĺzavý rok. Dajme tomu od mája 2024 do apríla 2025, takže za EE dodanú v roku 2024 máš daň 20% a za EE dodanú v roku 2025 máš daň 19%.