Prvý podnájom
Chceli by sme si s priateľom zobrať prvý podnájom. Máme 21r, ja študujem a mám brigádu a on pracuje. Spolu máme príjem cca 1500. Myslíte že by to išlo utiahnuť? Pozeráme byty v hodnote 550/mes.
Máte niekto skúsenosti koľko "stojí" také bývanie?
Aha prepáč zabudla som dopísať. V Prešove
@anonym_autor Tak asi stale plati co som napisal... Zaklad je, ze musite ratat s nedoplatkom na konci roka za energie plus dalsie neocakavane naklady a z necelej tisicky vyzit... Zalezi, ci mate auto, ako to mate s dopravou... (elektricenky, benzin a opravy)... pausaly a ostatne veci...
Myslim si, ze si do excelu nahod vsetky existujuce aj buduce (planovane / ocakavane) vydavky a uvidis, co ti to ukaze....
@anonym_autor spolu chodte byvat, ked budete mat obaja riadne zamestnanie.
@domkakvet nepýtam sa či máme ísť bývať spolu až keď budeme mať zamestnanie obaja. Nepotrebujem rady tohto typu, pýtam sa niečo iné.
@anonym_autor ako majú cudzí ľudia vedieť,či to vy dvaja utiahnete?
@domkakvet nepýtam sa či máme ísť bývať spolu až keď budeme mať zamestnanie obaja. Nepotrebujem rady tohto typu, pýtam sa niečo iné.
@anonym_autor Dosť sebavedomé reči na niekoho s tak slabou finančnou gramotnosťou. Vieš o tom, že každý hospodári úplne inak a suma, s ktorou niekto vyjde celý mesiac a ešte si aj odloží bokom inému stačí ledva na 10 dní a potom čaká na deň výplaty ako na spasenie? Tu ti naozaj nikto nevie dať zázračnú radu. Veĺa záleží, či fajčíte, pijete alkohol, nebodaj stávkujete, či máte už nejaký ten spotrebák na krku , či varíte a nakupujete s rozumom, alebo fungujete na donáškach. To musíš ty vedieť, či ste rozhadzovační, alebo nie.
@anonym_autor Za 550€? Si srandistka?
Prenajmite si na zaciatok izbu v sharovanom 3 izbaku. Ked bude vsetko ok, ak budete stihat s platenim, chodte do bytu, kde budete sami.
Hlavne sa pozri aké má preddavky na energie, aby to dvom dospelým osobám stačilo. Pýtajte vždy vyúčtovanie. A myslím, že ten rozpočet by vám stačil, keď sa uskromníte s potravinami a drogériou.
@anonym_bc8721 v Prešove by garsónku, alebo jednoizbak za tú sumu mohli dostať.
@anonym_autor
u nás v SA okrese je dvojizbák za 600€, prerobený.
zvláštny je ten koník, v inej téme sa pohoršujú, že dospelý syn žije s matkou.
držím palce, váš príjem sa časom môže zvýšiť.
držím palce 👍
@anonym_autor Dosť sebavedomé reči na niekoho s tak slabou finančnou gramotnosťou. Vieš o tom, že každý hospodári úplne inak a suma, s ktorou niekto vyjde celý mesiac a ešte si aj odloží bokom inému stačí ledva na 10 dní a potom čaká na deň výplaty ako na spasenie? Tu ti naozaj nikto nevie dať zázračnú radu. Veĺa záleží, či fajčíte, pijete alkohol, nebodaj stávkujete, či máte už nejaký ten spotrebák na krku , či varíte a nakupujete s rozumom, alebo fungujete na donáškach. To musíš ty vedieť, či ste rozhadzovační, alebo nie.
@andrejka2424
reagovala adekvátne na odpoveď, ktorú dostala.
hodnotím kladne, že sa študujúci snažia zabezpečiť bývanie.
@andrejka2424
reagovala adekvátne na odpoveď, ktorú dostala.
hodnotím kladne, že sa študujúci snažia zabezpečiť bývanie.
@mondolina Ja si tiež myslím, že to môže fungovať. Akurát každý môže mať diametrálne odlišný spôsob hospodárenia s peniazmi. Tiež je rozdiel s pôžičkami a bez.
@mondolina Ja si tiež myslím, že to môže fungovať. Akurát každý môže mať diametrálne odlišný spôsob hospodárenia s peniazmi. Tiež je rozdiel s pôžičkami a bez.
@andrejka2424
určite áno, keď neskúsia, nezistia.
@andrejka2424
určite áno, keď neskúsia, nezistia.
@mondolina Presne tak. Čiže musia sami zistiť, ako to budú zvládať oni.
@anonym_autor nikde nepises ake mate vydaje ci mate niaku korunu usetrene...pripad ze odmarodujete napriklad alebo stratis brigadu
@mondolina Presne tak. Čiže musia sami zistiť, ako to budú zvládať oni.
@andrejka2424
ale opýtať sa tiež môžu 😉
@andrejka2424
ale opýtať sa tiež môžu 😉
@mondolina Väčšina jej odpovedala celkom k veci. Naozaj ostatní ich nakladanie s financiami nepoznajú a čo človek, to iná situácia a okolnosti.
@anonym_autor no ved som ti odpovedala, ze az ked budete mat zamestnanie, odpoved je nie neutiahnete to.
@domkakvet a ty mas vestecku gulu ze vies ci to utiahnu ci nie?
@anonym_autor bývala som od 18 sama, 2. na strednej, robila len brigády a pretĺkla som sa...
ak chcete, nájom máte vrátane energií, ak budete rozumne hospodáriť isto sa zmestíte...
je super, že chcete sa osamostatniť 🙃
PS: veľa rodín s detmi toľko nemá... a nie 2 mladí ľudia...
@anonym_autor
Ja by som to neriskoval z viacerých dôvodov. Ty máš len "brigádu". Čo keď ťa vyhodia, ochorieš na dva týždne a podobne? Budeš mať výpadok príjmu, stiahnete to aj vtedy?
Tiež záleží aké máte mesačné náklady okrem nájmu a či ste už samostatne hospodárili s peniazmi ohľadom rozpočtu na stravu, handry, telefón atď. Spocitaj si toto a máš odpoveď. Dá sa asi všetko, otázne je však ako a či budeš spokojná, pokiaľ bude treba obracať každé euro.
@domkakvet a ty mas vestecku gulu ze vies ci to utiahnu ci nie?
@julia_romeo gulu sice nemam, ale na toto staci obycajna kalkulacka.
@julia_romeo gulu sice nemam, ale na toto staci obycajna kalkulacka.
@domkakvet ale netrep... a ty vies ake maju naklady, kolko prejedia a mas ine vstupne informacie, ze si to dovolis tak bohorovne tvrdit?
@domkakvet ale netrep... a ty vies ake maju naklady, kolko prejedia a mas ine vstupne informacie, ze si to dovolis tak bohorovne tvrdit?
@julia_romeo ja som napisala svoj nazor, ty mozes dat autorke kludne iny.
@julia_romeo ja som napisala svoj nazor, ty mozes dat autorke kludne iny.
@domkakvet "no ved som ti odpovedala, ze az ked budete mat zamestnanie, odpoved je nie neutiahnete to." toto nie je nazor... toto je tvrdenie. a to je sakra rozdiel
@domkakvet "no ved som ti odpovedala, ze az ked budete mat zamestnanie, odpoved je nie neutiahnete to." toto nie je nazor... toto je tvrdenie. a to je sakra rozdiel
@julia_romeo aj o zamestnanie sa da hocikedy prist a nie to este o brigadu, ktoru dnes ma a o mesiac to moze byt inak, ale vsak nech idu, ale je to s rizikom do ktoreho by som ja nesla, lebo ak sa nieco stane uz platit nebude z coho.
@anonym_bc8721 sú tam také, pozerala som to
@julia_romeo aj o zamestnanie sa da hocikedy prist a nie to este o brigadu, ktoru dnes ma a o mesiac to moze byt inak, ale vsak nech idu, ale je to s rizikom do ktoreho by som ja nesla, lebo ak sa nieco stane uz platit nebude z coho.
@domkakvet ano da sa... ale realne ze sa da prist o zamestnanie je diametralne odlisna vec ktora nesuvisi priamo s tym ze ty vies ci to utiahnu... lebo mozes mat aj hypo aj kadeco ine a proste prides o robotu.. cize toto riziko ma kazdy ale podla tvojej logiky teda nikto nema ist byvat do podnajmu....

@anonym_autor kde? V BA, v Sobranciach? V BA garzonka / jednoizbak asi okolo 600+1... Zalezi na stave a lokalite.. vystacite si zo zvysku je otazka (jedlo, oblecenie, cestovne, rezerva na nedoplatky za energie napriklad...)