Rady na extrémne šetrenie
Pýtam sa tých, ktorí by chceli prispieť do môjho článku.
Zháňam človeka, ktorý extrémne šetrí. (Myslí si to o sebe, hovoria to o ňom iní, má nejaké zvyky v šetrení, ktoré iní nepochopia)
Ďakujem za odpovede! 🙂
@karinpise ja setrim ale asi nie extremne, len neznasam vyhadzovat peniaze na materialne nezmysly
Tohto exota hladas 😀 vymazali ho, ale cez google ho najdes podla nicku aj na inych platformach
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/ako-mesacne-minut-len-56-eur-na-jedlo/?page=4&scrollto
@sisa_s ty vole, to fakt taky človek existuje? Ze kapusta s jogurtom na raňajky 😬 už len pri čítaní mam kŕče 🤣
@kavasmliekom daj si jeho nick do lupy a tyzden mozes citat 😀 😀
@karinpise myslim si ,že naozaj šetrím. Pretože prebytky investujem (rozumne, nie špekulaciou či hazardom). filtrujem každy vydavok v zmysle , že sa zastavim nad tym ,či to skutočne potrebujem, či to neviem zohnať v podobnej kvalite aj lacnejšie. Samozrejme, musime žiť ,treba stravu, lieky, potreby, jasneee... ale pri kazdej veci aspon racionalne rozmyslam či je fakt potrebujem. Na to, že žijeme z jedneho platu ktory nie je extra vysoky, tak mame solidne uspory v investiciach (človek by to na nas ani nepovedal). zdravie tiež nemame bohvieake, takže si vlastne budujem finančne portfolio s cielom cerpat z neho rentu, ked nam už zdravie nedovoli
@karinpise ten človek má schizofréniu, čo je z jeho štýlu úplne jasné. Jeho choroba sa prejavuje okrem iného tým že vymýšľa takého veci a nie je schopný posúdiť že je to odtrhnuté od reality. Používať jeho vyplody do článkov kvôli čítanosti je neetické a navyše takéto čítanie môže u iných osôb s rovnakou poruchou zhoršiť stav. Nájdi si radšej niekoho kto síce šetrí ale nemá duševnú poruchu.
Pozri si na youtube extrémnych žgrlošov, budeš mať kopu nápadov - všetci sa kúpu v rovnakej vode, umývajú riad vo vode, kde prali, jedia kolegom v práci obed, pre kamošov na párty uvaria mačacie konzervy, močia do fliaš, majú 4 ústrižky toaleťáku na osobu na deň...radím pred pozeraním nič nejesť, ja som dávnejšie zvládla jednu časť a presne toto všetko tam bolo.
@matusformanek uz som vo viacerých diskusiach postrehla tvoje príspevky ohľadom investovania..venuješ sa tomu aj profesionálne resp.robis finančného poradcu ? Potrebovala by som poradiť 🙂

@karinpise zháňaš lakomca. Určite by ti tu pár žien vedelo podarovať svojho drahého😉