Rátajú banky pri úvere 3 posledné príjmy?
Ahojte, idem sa Vás opýtať ohľadom úverov. Rátaju sa posledné 3 mesačne príjmy alebo celý rok? Lebo si chcem požičať, tak čo sa mi bude brať v úvahu. Ďakujem.
Nám zohľadňovali príjmy za pol roka. Do úvahy brali aj či sme mali hoci aj malé úvery alebo potenciálne úvery (kreditné karty, nastavený debet) - to ti budú z tých príjmov akoby odrátavať a tým sa ti celkový priemerný príjem zníži.
Ja som dokladovala poslednych 6 mesiacov s tym, ze na 2 paskach som mala extra odmeny a tie mi nezaratali, lebo to bol "výnimočný prijem" a nie pravidelný, tak pozor aj na to
@lindus_esterka to je zvláštne lebo banka si preveruje príjem cez sociálnu poisťovňu bez nutnosti výplatných pások. To je skôr výnimočne
Je pravda že niektoré banky berú 3 mesiace , iné 6 mesiacov . Ak treba poradiť , kľudne sa na mňa obráťte
@martinbud moze byt, ale o tom som prave pisala - moju banku zaujimala vyska pravidelného príjmu z kt. budem splácať hypo, nie výnimočných odmien. Na socke vidia len celkovu sumu
@lindus_esterka zaujimave fakt. Ja poznam 2 ludi, co prave ziadali v takom case, aby tam mali zahrnuty 13. a 14. plat a tak im vysli lepsie podmienky…
Zeby zaviselo od banky? 🤷🏻♀️
@ketrint ano zrejme od banky, aj ked chapem aj ich logiku. Ja som preto ponahlala so ziadostou, nech tam je este paska s vianocnymi odmenami a az potom mi povedali, ze to do vypoctov nebrali 🥲🤣
@lindus_esterka a o akú banku šlo prosím ?
Podľa mojej poslednej info co mam sa berie 12 mesiacov presne preto aby tam ľudia mali započítané ročne odmeny a 13-14 plat
@martinbud vub

Kazda banka ma rozne podmienky, niekde 6 platov + zmluvu na dobu neurcitu, niekde mozno stacia 3 ale asi s vyssim urokom. Na nete mas plno kalkulaciek.