icon

Rátajú banky pri úvere 3 posledné príjmy?

11. sep 2024

Ahojte, idem sa Vás opýtať ohľadom úverov. Rátaju sa posledné 3 mesačne príjmy alebo celý rok? Lebo si chcem požičať, tak čo sa mi bude brať v úvahu. Ďakujem.

iv007
11. sep 2024

Kazda banka ma rozne podmienky, niekde 6 platov + zmluvu na dobu neurcitu, niekde mozno stacia 3 ale asi s vyssim urokom. Na nete mas plno kalkulaciek.

michaela789
11. sep 2024

Nám zohľadňovali príjmy za pol roka. Do úvahy brali aj či sme mali hoci aj malé úvery alebo potenciálne úvery (kreditné karty, nastavený debet) - to ti budú z tých príjmov akoby odrátavať a tým sa ti celkový priemerný príjem zníži.

lindus_esterka
11. sep 2024

Ja som dokladovala poslednych 6 mesiacov s tym, ze na 2 paskach som mala extra odmeny a tie mi nezaratali, lebo to bol "výnimočný prijem" a nie pravidelný, tak pozor aj na to

martinbud
11. sep 2024

@lindus_esterka to je zvláštne lebo banka si preveruje príjem cez sociálnu poisťovňu bez nutnosti výplatných pások. To je skôr výnimočne

martinbud
11. sep 2024

Je pravda že niektoré banky berú 3 mesiace , iné 6 mesiacov . Ak treba poradiť , kľudne sa na mňa obráťte

lindus_esterka
11. sep 2024

@martinbud moze byt, ale o tom som prave pisala - moju banku zaujimala vyska pravidelného príjmu z kt. budem splácať hypo, nie výnimočných odmien. Na socke vidia len celkovu sumu

ketrint
11. sep 2024

@lindus_esterka zaujimave fakt. Ja poznam 2 ludi, co prave ziadali v takom case, aby tam mali zahrnuty 13. a 14. plat a tak im vysli lepsie podmienky…
Zeby zaviselo od banky? 🤷🏻‍♀️

lindus_esterka
11. sep 2024

@ketrint ano zrejme od banky, aj ked chapem aj ich logiku. Ja som preto ponahlala so ziadostou, nech tam je este paska s vianocnymi odmenami a az potom mi povedali, ze to do vypoctov nebrali 🥲🤣

martinbud
11. sep 2024

@lindus_esterka a o akú banku šlo prosím ?

misanthropicdann
12. sep 2024

Podľa mojej poslednej info co mam sa berie 12 mesiacov presne preto aby tam ľudia mali započítané ročne odmeny a 13-14 plat

lindus_esterka
12. sep 2024
stlienka1979
Odpoveď bola odstránená