icon

Refinancovanie spotrebného úveru

10. aug 2025

Ahojte, chcela by som radu..mam 2 spotrebné úvery..1. Polovica splatena druhy este len necelý rok...mam možno refinancovat s tým ze splátka by bola skoro o 100 eur menej. Len ten cas zas az 8 rokov takze nanovo splácanie.. co by ste poradili?

anonym_b215ce
10. aug 2025

Poradila by som ti začal počítať

autor
10. aug 2025
@anonym_b215ce

Poradila by som ti začal počítať

@anonym_b215ce ja sa pýtam normálne, tak debilne rady si nechaj...

anonym_b215ce
10. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_b215ce ja sa pýtam normálne, tak debilne rady si nechaj...

@anonym_autor však normalne ti odpovedám. Stačí si vyrátať či sa ti to oplatí. Splátka x 12 x 8 a terajšia splátka x 12 x koľko rokov ti ostáva

melanta
10. aug 2025
@anonym_b215ce

@anonym_autor však normalne ti odpovedám. Stačí si vyrátať či sa ti to oplatí. Splátka x 12 x 8 a terajšia splátka x 12 x koľko rokov ti ostáva

@anonym_autor odpoveď od @anonym_b215ce sa ti nepáči, ale je to najlepšia možná rada - vypočítaj si, koľko preplatíš od tohto mesiaca v prípade, že nebudeš refixovať a koľko preplatíš, ak budeš refinancovať.

petamich
10. aug 2025

A v com konkretne by to malo byt pre teba vyhodnejsie? Ponukaju ti nizsiu urokovu sadzbu? Lebo logicky pri natiahnuti splatnosti ti splatka klesne ale ci to je v konecnom dosledku vyhodnejsie 😅

anonym_043abe
10. aug 2025

@anonym_autor no, ale "refinancovanie" sa vacsinou berie, ze "pokracujes" v splacani, ale s nizsim urokom... Toto co popisujes ty je vlastne len natiahnutie doby splatnosti...
Nenapisala si urokovu sadzbu (alebo lepsie RPMN) ani pri jednej pozicke a ani co ti ponukaju nove... takze vlastne tazko radit a otazka, ci rozumies tomu, co ti kto ponuka...

biba_18
10. aug 2025

@anonym_043abe ja som refinancovala - a bola to kombinácia oboch - aj nižšia sadzba aj dlhšia doba splatnosti…

anonym_043abe
10. aug 2025
@biba_18

@anonym_043abe ja som refinancovala - a bola to kombinácia oboch - aj nižšia sadzba aj dlhšia doba splatnosti…

@biba_18 ok, nevravim... len to je taky polovicny odrb... lebo z podstaty veci ti najpravdepodobnejsie klesnu splatky, ked natiahnes (opat) dobu splatnosti... respektive t ouz by musel byt niekto na hlavu, aby este aj zvysil urokovu sadzbu...
Len pri neznizeni urokovej sadzby a len natiahnuti sice zlepsis mesacny cashflow, ale preplatis uver... Takze je to take "oplati / neoplati" (ak ma niekto problemy so splatkami, tak sa samozrejme oplati)...

biba_18
10. aug 2025

@anonym_043abe áno, preto to treba prepočítať…

angryangel
11. aug 2025

@anonym_autor najlepšie bude prefinancovanie + začnite splácať navyše minimálne tých 100 ak sa vám podarí viac tak viac. Ak chcete len prefinancovanie kvôli 100 ktorú potom miniete na blbosti tak to rozhodne neodporúčam.

matusformanek
12. aug 2025

@anonym_autor nepozerajte na vysku splatky, pozerajte na to kolko celkovo zaplatite v jednom a druhom pripade. obavam sa, ze to refinancovanie vôbec ale vôbec nebude vyhodne. Spotrebny uver je nadrahsi možny, splatte ho cim skôr ako sa len da. hoci aj za cenu odriekania v sucasnosti. cim skôr sa ho zbavite, tym lepšie