Refinancovanie spotrebného úveru
Ahojte, chcela by som radu..mam 2 spotrebné úvery..1. Polovica splatena druhy este len necelý rok...mam možno refinancovat s tým ze splátka by bola skoro o 100 eur menej. Len ten cas zas az 8 rokov takze nanovo splácanie.. co by ste poradili?
Poradila by som ti začal počítať
@anonym_b215ce ja sa pýtam normálne, tak debilne rady si nechaj...
@anonym_b215ce ja sa pýtam normálne, tak debilne rady si nechaj...
@anonym_autor však normalne ti odpovedám. Stačí si vyrátať či sa ti to oplatí. Splátka x 12 x 8 a terajšia splátka x 12 x koľko rokov ti ostáva
@anonym_autor však normalne ti odpovedám. Stačí si vyrátať či sa ti to oplatí. Splátka x 12 x 8 a terajšia splátka x 12 x koľko rokov ti ostáva
@anonym_autor odpoveď od @anonym_b215ce sa ti nepáči, ale je to najlepšia možná rada - vypočítaj si, koľko preplatíš od tohto mesiaca v prípade, že nebudeš refixovať a koľko preplatíš, ak budeš refinancovať.
A v com konkretne by to malo byt pre teba vyhodnejsie? Ponukaju ti nizsiu urokovu sadzbu? Lebo logicky pri natiahnuti splatnosti ti splatka klesne ale ci to je v konecnom dosledku vyhodnejsie 😅
@anonym_autor no, ale "refinancovanie" sa vacsinou berie, ze "pokracujes" v splacani, ale s nizsim urokom... Toto co popisujes ty je vlastne len natiahnutie doby splatnosti...
Nenapisala si urokovu sadzbu (alebo lepsie RPMN) ani pri jednej pozicke a ani co ti ponukaju nove... takze vlastne tazko radit a otazka, ci rozumies tomu, co ti kto ponuka...
@anonym_043abe ja som refinancovala - a bola to kombinácia oboch - aj nižšia sadzba aj dlhšia doba splatnosti…
@anonym_043abe ja som refinancovala - a bola to kombinácia oboch - aj nižšia sadzba aj dlhšia doba splatnosti…
@biba_18 ok, nevravim... len to je taky polovicny odrb... lebo z podstaty veci ti najpravdepodobnejsie klesnu splatky, ked natiahnes (opat) dobu splatnosti... respektive t ouz by musel byt niekto na hlavu, aby este aj zvysil urokovu sadzbu...
Len pri neznizeni urokovej sadzby a len natiahnuti sice zlepsis mesacny cashflow, ale preplatis uver... Takze je to take "oplati / neoplati" (ak ma niekto problemy so splatkami, tak sa samozrejme oplati)...
@anonym_043abe áno, preto to treba prepočítať…
@anonym_autor najlepšie bude prefinancovanie + začnite splácať navyše minimálne tých 100 ak sa vám podarí viac tak viac. Ak chcete len prefinancovanie kvôli 100 ktorú potom miniete na blbosti tak to rozhodne neodporúčam.
@anonym_autor nepozerajte na vysku splatky, pozerajte na to kolko celkovo zaplatite v jednom a druhom pripade. obavam sa, ze to refinancovanie vôbec ale vôbec nebude vyhodne. Spotrebny uver je nadrahsi možny, splatte ho cim skôr ako sa len da. hoci aj za cenu odriekania v sucasnosti. cim skôr sa ho zbavite, tym lepšie

Poradila by som ti začal počítať