Refinancovanie úveru v Otp banke

bambina18
20. máj 2015

Dobry den zaujimalo by ma ako dlho vam trvalo refinancovanie spotrebnych uverov v otp banke myslim kolko ste cakali kym vam schválili refinanc a kedy ste mali peniaze. Ma niekto skusenost?

janka2501
21. máj 2015

mm to riesil minuly rok v novembri. Ziadost podal 7.11 a 23.11 mal vyplateny uver,nasledne musel splatit ten co mal v TB. Cize par dni.

bambina18
autor
21. máj 2015

@janka2501 a prosim vas ako to funguje banka.posle peniaze.a ja si vyplacam.staré uvery a prinesiem potvrdenie?ci oni to.rozposlu?

bets
21. máj 2015

OTP jedna veľká katastrofa, nepriamo sme boli prinútení brat úver od nich, keď sme riešili ďalšiu investíciu, tento úver sme potrebovali splatiť. Robili problémy všade, až som mala strach že sa tejto banky nikdy nezbavíme. Co v inej banke funguje na počkanie, tu sme sa nevedeli dočkať vyše mesiaca. S úverom problém nerobia, potrebuju nových klientov ale potom len problémy. Variabilná sadzba sa u nich chápe ako variabilná smerom hore, ak sa mala znižovať, museli sme žiadať a dokazovať že sadzby klesaju, aj to nie vždy uznali, písali sme predstavenstvu, dozornej rade za nekorektne trhové správanie, keď posledný list šiel aj v angličtine, že posúvame predstavenstvu materskej spoločnosti, dostali sme aspoň odpoved, ktorá nič neriešila. Boli sme radi, keď sme odtiaľ vypadli aj napriek tomu, že nesplnili zmluvne podmienky, ale kašľali sme na to, radšej sme oslávili, že z touto inštitúciou už nebudeme mat nikdy nič spoločne. Lebo hrozilo aj to, že zabrzdia proces splatenia úveru a len koli OTP sa nezrealizuje predaj bytu.

janka2501
21. máj 2015

@bambina18
musel doniest zostatok stareho uveru na papieri,a oni to vyriesili. A co ostalo mu islo na ucet. Urok ma na spotrebnom uvere 11% pri sume 5000 eur. Predtym v TB mal urok 18,9%. Mm je spokojny lebo ma mensi urok aj splatku. Ziadne problemy neboli. Skor v TB robili problemy s vyplatenim uveru. Nechceli vystavit zostatok a nemali zaujem ani o riesenie uveru -tzv.refinac.,vraj v TB to vtedy neslo.

eva.macko
23. máj 2015

@bambina18 Ahoj, na schválenie úveru/k žiadosti potrebuješ len vedieť zostatky úverov, úrokovú sadzbu na tých úveroch, ktoré refinancuješ. Samotné schvaľovanie trvá bežne 3-4 dni, potom k čerpaniu prinesieš z bánk/nebankoviek zostatky úverov, ktoré vyplácaš a OTP už posiela peniaze priamo na tie účty, ktoré sú tam uvedené. Pokiaľ berieš aj peniaze navyše, tak ti ich načerpajú na bežný účet.